• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.07.2020

13:02

(FOTO) U kaseti automobila Albanca carinici zatekli ŠOKANTNU STVAR

Vesti

(FOTO) U kaseti automobila Albanca carinici zatekli ŠOKANTNU STVAR

Podeli vest

Carinici su na prelazu Horgoš sprečili jednog Albanca, državljanina Slovačke, da prokrijumčari zlatnu polugu tešku 252 grama.

Tvrdnje putnika da ne nosi ništa sem ličnih stvari, demantovane su nakon detaljnog pregleda vozila kada je u kaseti ispred suvozačkog sedišta nađena poluga srebrne boje za koju se osnovano smatra da je od belog zlata.

Uprava carina navodi da na njoj ugravirano ''white gold 750'' što je oznaka za 18-karatno zlato, čija vrednost na tržištu sada dostiže oko 50.000 evra po kilogramu.

Foto: Uprava Carina

 



Da bi se sa sigurnošću potvrdilo o kom plemenitom metalu je reč i kolika je vrednost zaplenjene poluge, ona će biti poslata na veštačenje.

Zaplene zlata u raznim oblicima (nakit, pločice, poluge) na srpskim prelazima nisu retkost.

Carinski službenici su od 2015. do danas zaplenili oko 65 kilograma zlata koje su putnici pokušali da prokrijumčare.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija