• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

22.07.2020

10:44

OTKRIVENA JEZIVA PROŠLOST ALEKSANDRA KOJEG JE UBILA LJUBAVNICA SANJA! Menjao ime, otimao devojke, a pre 11 godina URADIO STRAVIČNU STVAR U CENTRU BEOGRADA

Vesti

OTKRIVENA JEZIVA PROŠLOST ALEKSANDRA KOJEG JE UBILA LJUBAVNICA SANJA! Menjao ime, otimao devojke, a pre 11 godina URADIO STRAVIČNU STVAR U CENTRU BEOGRADA

Podeli vest

Aleksandar Obadić (51), kog je nasmrt pretukla Sanja R. (27) u iznajmljenom stanu u Beogradu, ranije se zvao Veseljko Okuka, u više navrata je otimao, vezivao i mučio devojke. U BiH bio je tražen zbog ubistva

Aleksandar Obadić (51), kog je ljubavnica Sanja R. (27) u subotu tegom nasmrt pretukla u stanu u Deligradskoj ulici u Beogradu, ranije se zvao Veseljko Okuka, zvani Oki, ekskluzivno saznaje Informer! Okuka je više puta je hapšen zbog otmica i mučenja devojaka, a u Republici Srpskoj je pre desetak godina bio tražen i zbog ubistva!

 

Strašno

Okuka je zarobio maloletnu prostitutku u stanu i danima ju je mučio, sve dok nije uspela da pobegne iz stana, gola
Izvor iz istrage

 

 

Vezivao i suprugu
Okuka je najpre došao u žižu javnosti u Srbiji u oktobru 2009, kad je oteo i zarobio maloletnu M. P. (17) iz Kosovske Mitrovice u stanu u Njegoševoj ulici u Beogradu. Nekoliko dana ju je mučio i zlostavljao, ali je devojka uspela da pobegne. Prestravljena i gola, ogrnuta samo peškirom i sa povredama po glavi nanetim kundakom pištolja, pobegla je u susednu Ulicu prote Mateje, gde je utrčala u zgradu i zalupala na jedna vrata.

Foto: Privatna arhiva


Otvorio joj je sredovečni muškarac koji joj je pomogao i pozvao policiju.
- Ispred mene je bila prestrašena devojka. Molila je da joj pomognem. Dao sam joj nešto da obuče, pozvali smo policiju i sačekali dolazak patrole - ispričao je tada on.


Po dolasku patrole M. P. je ispričala šta je preživela, pa je Okuka uhapšen. Maloletnica je potom priznala u policiji da se bavi prostitucijom i da je došla u stan u Njegoševoj ulici na telefonski poziv da "radi". Međutim, Okuka ju je zarobio, tukao ju je i zlostavljao i danima joj nije dao da izađe iz stana, sve dok nije pobegla.


Pretresom Veseljkovog stana tada je pronađen pištolj, kao i kilogram različitih narkotika, zbog čega je, kako smo saznali, bio osuđen na četiri godine zatvora.


Dok je Okuka bio pod istragom zbog ovog zločina, saznalo se da mu to nije prvi put da otima i maltretira žene. Ispostavilo se da je hapšen i u hrvatskom gradu Crikvenici u julu 2008. godine, jer je vezao i tukao nevenčanu suprugu 27-godišnju Riječanku. Kako su preneli hrvatski mediji, Veseljko ju je vezao konopcem u stanu kako bi je sprečio da pobegne od njega. Ona je, međutim, uspela da se oslobodi i pozove policiju, koja je ubrzo uhapsila Okuku i kod njega pronašla manju količinu kokaina.


Protiv njega je tada pokrenuta istraga i određen mu je pritvor do 30 dana, ali je, po svemu sudeći, odmah nakon izlaska na slobodu pobegao iz Hrvatske i obreo se u Srbiji. Zasad nije poznato da li je Veseljko osuđen u odsustvu zbog otmice u Hrvatskoj.


Što se tiče poternice koju je Republika Srpska raspisala za njim, zna se samo da je tražen zbog ubistva počinjenog u Sarajevu još pre rata devedesetih, ali nema informacija koga je likvidirao i zašto.


Poznato je samo da je Veseljko odmah nakon izlaska iz zatvora u Srbiji promenio identitet, što mu je verovatno olakšalo da se krije od poternica iz inostranstva.

Foto: Privatna arhiva

Određen joj pritvor
Podsetimo, Okuku je u subotu ubila njegova ljubavnica Sanja R. (27) u iznajmljenom stanu u Deligradskoj ulici tako što mu je smrskala glavu tegom od pet kilograma. Tokom uviđaja u stanu su nađeni kokain i gomila alkoholnih pića, a Sanja je tvrdila da ju je ljubavnik prvi napao, pa je počela da ga gađa čime je stigla. Navodno se nije sećala trenutka kad ga je usmrtila.
Potom se na saslušanju pred tužiocem branila ćutanjem, nakon čega joj je određen pritvor do 30 dana. 

Strastveni kockar, ima odraslog sina

Izvor Informera iz istrage kaže da je Veseljko Okuka poslednjih godina, pod imenom Aleksandar Obadić, živeo uglavnom u iznajmljenim stanovima u Beogradu.

- Pored toga što je osvedočeni nasilnik i ubica, on je, prema našim saznanjima, i strastveni kockar. Verovatno se finansirao od nekog sitnog kriminala ili preprodaje droge. Ima odraslog sina s kojim nije u kontaktu - kazao je naš izvor.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slobo

pre 3 godine

Sve radio protivzakonito a bio na slobodi. Bolje bi bilo i za njega i za ostale da je primenjen zakon od strane onih koji su zaduzeni da ga primenjuju. Ovakva praksa se kod nas cesto ponavlja.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija