• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.07.2020

13:30

Podignuta optužnica protiv Nebojše Joksovića, SVEDOKA SARADNIKA U SLUČAJU DARKA ŠARIĆA

Vesti

Podignuta optužnica protiv Nebojše Joksovića, SVEDOKA SARADNIKA U SLUČAJU DARKA ŠARIĆA

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu zbog zloupotrebe službenog položaja protiv Nebojše Joksovića, koji je inače svedok saradnik u drugom procesu koji se vodi protiv Darka Šarića i njegove kriminalne grupe optužene za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Pored Joksovića optuženi su i Miloš Nikolić, direktor i suvlasnik štamparije BMG-NM i njegov otac Dragiša Nikolić, vlasnik i direktor preduzeća BMG.

Optužnicom se terete za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Na teret im se, prema pisanju medija, stavlja da su zloupotrebom položaja, tokom 2013. i 2014. godine, Joksoviću pribavili protivpravnu imovinsku korist od 207.793.785 dinara.

Mediji su preneli da tužilaštvo sumnja da je Miloš Nikolić, Joksoviću, kao vlasniku preduzeća "Dont plus", bez saglasnosti stečajnog upravnika BMG, inače suvlasnika 29,38 odsto udela u firmi BMG-NM, u aprilu 2013. prodao halu površine 2.488 kvadratnih metara i trafostanicu za 51,1 milion dinara, iako je tržišna vrednost bila 97 miliona dinara.

Godinu dana kasnije, kako se tvrdi, sklapanjem fiktivnog ugovora, Joksoviću je omogućeno da postane vlasnik celokupne imovine BMG, tačnije svih objekata i mašina.

Joksović je nedugo zatim preduzeću "Astrografik" iz Zagreba prodao mašine za 101.683.233 dinara, takođe bez odobrenja stečajnog upravnika.

Pomenuta štamparija je dva puta bila meta bombaških napada 2011. i 2015. godine.

Darko Šarić kao i drugi okrivljeni u tom procesu Joksovića su u više navrata označili kao nepouzdanog svedoka, koji prema njihovim tvrdnjama, svedoči na njihovu štetu kako bi se domogao njihove imovine.

Šarić je svedočio tokom suđenja da je Joksoviću dao četiri miliona evra za kupovinu ove štamparije i da on sada u stvari rasprodaje nešto što nije njegovo.

Mediji su takođe danas preneli da je protiv Joksovića Višem javnom tužilaštvu u Valjevu podneta krivična prijava kojom se tereti za pokušaj ubistva, nakon što je Lozničanin Dalibor Ristić napisao izjavu da ga je ovaj angažovao da podmetne bombu pod automobil Gorana Nikolaševića iz Valjeva.

Ristić je tvrdio da je to odbio da učini, kao i da je sve to prijavio jednom loznickom inspektoru, koji je dalje reagovao i informaciju prosledio kako bi se sprecila likvidacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija