• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.08.2020

13:11

UBIO MLADIĆA, ISEKAO NANOGICU PA POBEGAO IZ SRBIJE! Dušan uradio JEZIVU STVAR KAKO BI ZAMETNUO TRAGOVE

Vesti

UBIO MLADIĆA, ISEKAO NANOGICU PA POBEGAO IZ SRBIJE! Dušan uradio JEZIVU STVAR KAKO BI ZAMETNUO TRAGOVE

Podeli vest

Španska policija uhapsila je u letovalištu Ljoret de Mar Dušana Kuzmanovića (38), za kojim je bila raspisana poternica zbog ubistva Marka Pavlovića (22) u aprilu 2008. u Nišu! Kuzmanović je dobio 20 godina za taj zločin, ali je prošle godine isekao "nanogicu" i pobegao iz Srbije! Potom je ogulio kožu sa jagodica na prstima da bi uklonio otiske!

Španski mediji prenose da je potraga za Kuzmanovićem počela 9. jula, nakon što je tamošnja policija dobila dojavu od kolega iz Srbije da je on ušao u Španiju koristeći lažni hrvatski pasoš. Španci su mu ušli u trag u Ljoret de Maru, ali je potraga za njim bila otežana zbog toga što je Kuzmanović često menjao stanove kako bi što bolje zametnuo trag.


- Njegovi otisci, koji odranije postoje u policijskoj bazi u Srbiji, pronađeni su posle zločina u Nišu na orozu pištolja, ali je on potom gulio kožu sa jagodica prstiju kako bi mu otisak bio neprepoznatljiv. On se čak i prilikom hapšenja u Španiji grebao po jagodicama kako bi dodatno uništio otiske na prstima, a sve u nameri da španskim policajcima oteža identifikaciju - preneli su španski mediji.
Inače, Kuzmanović je osuđen u Srbiji zajedno sa prijateljem Markom Savićem (41) zbog ubistva pripadnika obezbeđenja kluba "Komodo" u Nišu Marka Pavlovića i ranjavanja njegovog brata Miroslava u aprilu 2008. Sve je počelo početkom tog meseca, kad su se Kuzmanović i Savić posvađali oko neke devojke sa obezbeđenjem tog kluba, pa su za 26. april 2008. zakazali obračun u Nišu. Kuzmanović i Savić su se na tom obračunu pojavili sa četvoricom prijatelja, a Pavlović je poveo brata i još nekoliko drugara. Dušan je tad pištoljem ubio Marka Pavlovića, a u opštoj pucnjavi ranjen je i Miroslav.

Foto: RINA

 


Kuzmanović i Savić su prvi put osuđeni 2011, na po 31 godinu zatvora, dok su njihovi prijatelji Aleksandar M., Miloš M., Marko M. i Aleksandar A. dobili po tri godine zbog pomaganja u ovom zločinu. Ova presuda je, međutim, više puta ukidana, a predmet vraćan na ponovno odlučivanje, da bi 15. januara prošle godine Viši sud u Nišu Kuzmanovića i Savića osudio na po 15 godina, a ostale optužene oslobodio.

Nužna odbrana

Postupajući po žalbama, Apelacioni sud je pravosnažno odlučio da Kuzmanoviću i Saviću poveća kazne za još po pet godina, a potvrdio je oslobađajući deo presude jer nije bilo dokaza da su ostali optuženi učestvovali u zločinu. Obojica osuđenih su se tokom sudskog postupka pravdali da su kobnog dana pucali u nužnoj odbrani, jer su, navodno, i njihovi protivnici bili naoružani, ali nije bilo dokaza da je bilo ko, osim Kuzmanovića i Savića, potegao oružje.
Samo nekoliko dana pre izricanja konačne presude, Kuzmanović je 8. aprila prošle godine isekao "nanogicu", jer je bio u kućnom pritvoru, i pobegao je zajedno sa Markom Savićem, koji je i dalje u bekstvu. Za obojicom su ubrzo zatim raspisane međunarodne poternice. 


Saučesnik Saša Ludak ubijen 2017.

Među saučesnicima Dušana Kuzmanovića, koji su na sudu oslobođeni optužbi da su mu pomagali, bio je i Aleksandar Anđelković, koji je kasnije promenio prezime u Barjaktarević, a nadimak mu je Saša Ludak. On se teretio da je jednog od učesnika obračuna, kad je ubijen Marko Pavlović, udario kolima i slomio mu nogu. Saša Ludak je, međutim, ubijen 26. juna 2017. zajedno sa rođenim bratom Marka Savića, Žarkom, u sačekuši ispred niškog kafića "Pandora".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 3 godine

па господо новинари дал сте се запитали одкуд осуђенику на 20 година,наногица ???јел он то осуђен на 20 година кућног притвора ???

Dario

pre 3 godine

To je apsurdnost (citaj glupost) naseg pravosudja!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija