• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

12.08.2020

07:18

PREDSTAVA ČUMETOVOG BRATANCA Rekao da ga je maskirani napadač upucao u glavu, ali ga je policija UBRZO RAZOTKRILA I TO ZAHVALJUJUĆI JEDNOJ STVARI

Vesti

PREDSTAVA ČUMETOVOG BRATANCA Rekao da ga je maskirani napadač upucao u glavu, ali ga je policija UBRZO RAZOTKRILA I TO ZAHVALJUJUĆI JEDNOJ STVARI

Podeli vest

Nemanja Buha (31) prijavio da ga je neko upucao u glavu, ali se ispostavilo da se zapravo "audijem" zabio u drvo, najverovatnije mortus pijan, pa je to pokušao da prikaže kao pokušaj ubistva

Nemanja Buha (31), bratanac Ljubiše Buhe Čumeta, dobio je krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje jer je slagao da je u nedelju, posle ponoći, neko pucao na njega! Ispostavilo se da je on zapravo izazvao udes, i to najverovatnije mortus pijan, pa je sve to pokušao da prikaže kao pokušaj ubistva!
Ako bude osuđen za lažno prijavljivanje, preti mu novčana kazna i do jedne godine zatvora!

Izvor Informera iz istrage otkriva da se Čumetov bratanac u nedelju, oko jedan sat iza ponoći, vraćao iz provoda sa suprugom Nikoletom (25), kad su "audijem" u Vojvođanskoj ulici u Surčinu iznenada sleteli s puta i udarili u drvo.

- Nemanja je tad pozvao policiju i kazao da je napadač, maskiran fantomkom, pucao na njega iz puške "sačmare" i ranio ga u glavu. Na mesto "napada" odmah je poslat veliki broj policajaca i inspektora, a Hitna pomoć je prevezla Nemanju i Nikoletu u Urgentni centar. Međutim, čim je Nemanji sanirana povreda na glavi, koju je, kako se kasnije ispostavilo, zadobio u udesu, on i Nikoleta su pobegli iz bolnice - objašnjava naš izvor.

U međuvremenu, tokom uviđaja policija je u Buhinom "audiju" pronašla neispaljeni patron za lovačku pušku, ali nije bilo tragova napada ili pucnjave.

- Dok je policija tragala za Nemanjom, on se oglasio u medijima i priznao da nije bilo nikakvog napada, već da je doživeo udes i da je sve u redu. Policija je tada kontaktirala Nemanjinog oca Novaka, Čumetovog brata, i rečeno mu je da će biti pretreseni svi objekti u njihovom porodičnom vlasništvu ako se Nemanja pod hitno ne pojavi u policijskoj stanici na saslušanju. Ubrzo zatim, Novak je sa sinom došao u sedište beogradske policije i Nemanja je dao iskaz. To je sve prosleđeno Trećem tužilaštvu, koje je odlučilo da protiv mlađeg Buhe podigne krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje - kazao je naš izvor.

Podsetimo, i Nemanjin brat Nikola Buha je krajem februara bio u žiži javnosti, kad je uhapšen zajedno sa Čumetovim sinom Boškom zbog sumnje da su pretukli i opljačkali Aleksandra S. (45) u Surčinu. Boško je zbog toga osuđen na deset meseci kućnog zatvora, a Nikola na uslovnu kaznu.

Osim toga, Boško je prošle godine jedno vreme bio u bekstvu jer je posle svađe u saobraćaju puškom pretio policajcu koji je bio van dužnosti. Osuđen je samo za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, i to na uslovnu kaznu.

I Čume prijavljivao pokušaj ubistva

Početkom januara ove godine Ljubiša Buha Čume se požalio beogradskoj policiji da neko pokušava da ga ubije, što je tada i potvrdio za naš list!

- U ozbiljnoj sam opasnosti, neko je pokušao da me ubije. Bio sam u policiji da prijavim pokušaj ubistva, ali su mi rekli da su svi inspektori za krvne i seksualne delikte na terenu i da će neko što pre je moguće doći na moju adresu da me sasluša - rekao je tada Čume, ali nikad nije otkrio ko mu to radi o glavi.

Nikola je takođe već bio osuđen na uslovnu kaznu, i to zbog nedozvoljenog nošenja oružja, iako mu je za to delo pretilo od dve do 12 godina zatvora. Pored toga, u policijskom dosijeu ima i novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog ugrožavanja javnog saobraćaja.

Foto: informer

 

Najzanimljiviji član

Što se Čumeta tiče, on je svakako najinteresantniji član familije Buha. Bio je šef zloglasnog "surčinskog klana", a početkom dvehiljaditih žestoko je zaratio sa "zemunskim klanom", koji je više puta pokušao da ga ubije. Nakon ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. Čume je postao prvi srpski svedok saradnik i mnoge "zemunce" je svojim svedočenjem poslao iza rešetaka.

Međutim, čim se rešio "zemunaca", uleteo je u novi "rat", i to protiv supruge Ivane Buhe. Ona ga je najpre 2011. optužila da ju je pretukao, a zatim ga je 2014. prijavila policiji i da je pretio dvojici članova njenog obezbeđenja. Onda ga je 2015. ponovo prijavila za napad, a ubrzo zatim je ispričala tužiocu i da joj je Čume svojevremeno poklonio ukradeni "ferari".

Tokom sudskog postupka, Čume je izvređao tužioca, pa je zbog svega toga proveo ukupno četiri godine i osam meseci u zatvoru. Na slobodu je izašao u julu prošle godine, a od tada se nekoliko puta žalio da mu je život ugrožen i da neko pokušava da ga ubije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija