• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

24.08.2020

09:47

SLIKALA SAM MRTVE SINOVE ZA USPOMENU, NEMAM NJIHOVU SLIKU! STRAŠNA TRAGEDIJA! Utopila se braća od pet i sedam godina, MAJKA NEUTEŠNA!

Vesti

SLIKALA SAM MRTVE SINOVE ZA USPOMENU, NEMAM NJIHOVU SLIKU! STRAŠNA TRAGEDIJA! Utopila se braća od pet i sedam godina, MAJKA NEUTEŠNA!

Podeli vest

Dvojica mališana, D. M. (5) i D. M. (7), nestala pod vodom naočigled svojih roditelja koji su se u tom trenutku u plićaku igrali sa bebom, njihovom sestrom

Dva rođena brata D. M. (5) i D. M. (7) udavila su se juče u jezeru Očaga kod Lazarevca! Iako su lekari sat vremena pokušavali da ih reanimiraju, sve je bilo uzalud.

TUGA! PREMINULA BRAĆA POSLE DRAME NA JEZERU OČAGA! Reanimacija nije uspela!

Dečaci su se od prepodnevnih sati kupali i nije bilo nikakvih problema. Međutim, u jednom trenutku su nestali pod vodom, dok su njihovi roditelji bili u tom trenutku u plićaku i igrali se s bebom, njihovom sestricom.

Presudnih 15 minuta

Kada su roditelji primetili da su im sinovi nestali iz vidokruga, u panici su počeli da ih traže i dozivaju.

- Očuh i majka su krenuli da trče po plaži i dozivaju sinove, koje su prethodno budno pratili sve do trenutka kada su iščezli. Kada nisu uspeli da ih pronađu, alarmirali su spasioce i sve prisutne na jezeru. Neko od njih je, posle 15 minuta pretrage po kopnu, uskočio u vodu i nasred jezera našao dečake i izvukao ih na obalu. Istovremeno je pozvana hitna pomoć, koja je preko sat vremena pokušavala da reanimira mališane - rekao je za Informer jedan od očevidaca i dodao:

Foto: Informer DN

- Nažalost, lekari nisu uspeli u grčevitoj borbi da dečacima spasu život i mogli su samo da konstatuju smrt. Na mesto nesreće stigli su ubrzo i pripadnici policije, koji su onemogućili pristup i posetiocima i novinarima, pošto su počeli uviđaj i saslušanje roditelja i svih svedoka ove nesvakidašnje tragedije.

RODITELJI SU SE IGRALI SA BEBOM U PLIĆAKU, U JEDNOM TRENUTKU DEČACI SU NESTALI! Jezivi detalji drame na jezeru Očaga kod Lazarevca!

Prvo je uzeta izjava od majke Dragane M., koja je u istom trenu izgubila dva sina. Takođe je saslušan i očuh nastradalih dečaka. Dragana je, kako saznajemo, bila van sebe posle saznanja da su, uprkos naporima lekara, oba sina izdahnula. U očajanju i kroz suze kratko je izustila:

Otišla mi oba sina, ostala mi moja malena

“Šta ću sad da radim jadna ja, ostala mi je samo moja malena. Otišla su mi oba sina, valjda je sudbina bila da se tako nešto desi”,  priča Dragana i dodaje:

“Nisam mogla da gledam kad su oživljavali decu. Nemam nijednu njihovu sliku, samo su me pustili da ih mrtve slikam, da imam barem jednu sliku za uspomenu”, rekla je očajna majka za Kurir.

- Ne znam šta se desilo, to je bio trenutak samo... Kada su dečaci nestali, svi smo krenuli u potragu. Mi, spasioci, kupači... Međutim, predugo smo ih tražili po obali, a ne u vodi. Posle sat vremena mlađeg su izvukli za noge, onda i starijeg. Nema ih više, otišla su moja deca - zapomagala je neutešna majka i kroz suze dodala:

- Juče smo svi zajedno prvi put otišli na jezero Očaga. Možda je tako bilo suđeno, nijedan od njih još nije bio naučio da pliva, ali... Šta da više pričam? Vodila sam računa o svima, o njima, o ćerki... Nije bila duboka voda, ne znam kako su mogli da se udave...

Foto: Informer DN

Tragedija pre sedam godina

Na jezeru Očaga, gde su se juče utopila rođena braća, dogodila se još jedna tragedija 2013. godine. Za vreme koncerta Miroslava Ilića, koji se održavao u ovom delu Lazarevca, 34-godišnji muškarac je obučen skočio u jezero kako bi došao do svog omiljenog pevača, ali ga je voda brzo progutala. Nekoliko njegovih drugara na trenutak je pokušalo da ga spreči, ali uzalud... Istrgao im se i uleteo u Očagu, nekoliko puta im mahnuo i nestao pod vodom.

Opasno kupalište zbog dubine

Inače, na samom ulazu u kompleks jezera stoji tabla sa upozorenjem da se ne dozvoljava ulaz deci mlađoj od 10 godina bez pratnje roditelja. Kako su nam objasnili svakodnevni posetioci, jezero ima plićak, ali veoma kratak. Očaga je prosečno duboka šest metara, a voda je veoma zamućena i u njoj "ne može da se vidi prst pred okom". Zbog toga ovo jezero nikad nije bilo pogodno za porodična okupljanja.

Foto: Informer DN

Žitelji okolnih naselja kažu čak da ne prođe nijedna godina bez neke žrtve utapanja.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dami

pre 3 godine

e sad lijepo u zatvor obadvoje...nisu djeca za svakoga...

Nada

pre 3 godine

Nemogu da shvatim kako su decu cuvali ? Slika mrtvu decu za uspomenu a savest dali ce je muciti celoga zivota? Nisu deca za svakoga - neko ih zeli a nema ih a neko................!

Vesna

pre 3 godine

Vodila decu koja ne znaju da plivaju na jezero...a jezero poznato po utapanjima...pa još " sudbina je tako htela", a deca imala očuha, a ne oca... a nije imala ni jednu sliku...pa ih mrtve slikala...

nemanjicbgd

pre 3 godine

Sve ja jasno kao dan. Oboje u zatvor, a cerkicu dati u hraniteljsku porodicu, i tako je spasti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija