• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.08.2020

10:10

MALOLETNI SIN BIZNISMENA IZ NOVOG SADA ZANEMEO Osumnjičen da je jahtom usmrtio crnogorsku policajku pred sudom rekao SAMO JEDNU REČENICU

Vesti

MALOLETNI SIN BIZNISMENA IZ NOVOG SADA ZANEMEO Osumnjičen da je jahtom usmrtio crnogorsku policajku pred sudom rekao SAMO JEDNU REČENICU

Podeli vest

Maloletni Novosađanin M. S, koji je 11. jula u budvanskom zalivu naleteo jahtom na čamac kada je poginula Maja Šljivančanin, a povređen Vladimir Stanišić (36), izrazio je žaljenje pred Sudijom Osnovnog suda u Kotoru zbog svega što se desilo i zatražio da ne odgovara na pitanja suda, piše podgorički dnevnik Dan.

Na ročistu održanom juče, on je rekao da razume predlog za izricanje krivične sankcije i ostao, kako je rekao, pri svemu kao u zapisniku pred ODT Kotor od 12. jula ove godine.

“Žao mi je zbog svega što se desilo”, izjavio je M. S. na glavnom pretresu održanom po predlogu za izricanje krivične sankcije ODT Kotor.

On je, prenosi Dan, navodno u Crnu Goru stigao privatnim avionom, nakon čega je luksuznim plovilom izazvao nesreću na otvorenom moru, nedaleko od plaže Mogren.

Maloletnik je na jučerašnjem ročištu, u prisutvu zakonskog zastupnika svog oca , naveo da bi želeo da iskoristi zakonsko pravo i da ne odgovara na pitanja.

Njegovi branioci Zdravko Begović i Vladimir Vuleković naveli su da se "ne bi pogrešno shvatilo da maloletnik ne želi da odgovara na pitanja”, kao dokaz za to dostavili sudu izveštaj psihologa Radmile Stupar Đurišić od 25. avgusta iz kojeg proizilazi da on "zbog stanja u kojem se nalazi nije spreman i sposoban u ovom momentu da odgovara na pitanja”.

Svedok, oštećeni Vladimir Stanišić, ispričao je da je na barci kojom je upravljao bila otvorena plava tenda, te da su se neposredno pre same nezgode kretali izuzetno sporo.

Foto: pixabay.com

 



“Neposredno pre nezgode razgovarao sam sa Majom i u jednom momentu sam otpozadi osetio udar i čuo prasak, koji mi i dan-danas odzvanja u glavi. Nakon toga sam se osvestio u moru”, izjavio je Stanišić, dodavši da pretpostavlja da je dobio udarac, jer je nakon nezgode imao povredu na leđima.

Na pitanje odbrane kazao je da je u momentu neposredno pre samog kontakta stajao i nalazio se za kormilom.

Veštak pomorsko-saobraćajne struke Aleksandar Božović ostao je u svemu pri pisanom nalazu i mišljenju od 23. jula.

Naveo je da je plovni objekat DL, kojim je upravljao maloletnik, registrovan pod američkom zastavom, a u dozvoli za voditelja čamca kod tipa broda piše "cabin motor boat”, što znači „motorni čamac sa kabinom”.

Objasnio je da je razlika između dva plovila, koja su oba u kategoriji čamca, "ogromna”, jer je, između ostalog, čamac BD 230 dužine 5,9, dok je čamac DL 1341AG dužine 11,8 metara, i on nije smeo isploviti iz marine bez overene "crulw” liste.

“Osnovni uzrok ove pomorske nesreće je sigurnosna brzina, odnosno brzina koja nije sigurnosna”, konstatovao je veštak Božović.

Predstavnik oštećene porodice, brat pokojne Maje Vlado Šljivančanin ostao je pri svemu kao u zapisniku pred ODG Kotor od 16. jula.

Odbrana je, međutim, prigovorila u celosti nalazu veštaka u delu koji se odnosi na doprinos upravitelja čamca BD 230.

Branioci maloletnog M. S, advokati Vladimir Vuleković i Zdravko Begović, nisu imali suštinskih prigovora na nalaz i mišljenje veštaka, izuzev u delu u kojem se izjašnjavao o pravnim pitanjima i davao s tim u vezi objašnjenja, istakavši da njegova odbrana nije učestvovala u radnjama koje su se dešavale u vađenju, ispitivanju i pregledavanju brodova, jer o tome nije bila obaveštena.

Bonus video

EDI RAMA NA SRPSKOM HVALI ĐUKANOVIĆA: Hvala dragi Milo što postojiš...

ZEMLJA VATRE I LEDA! Na ovom ostrvu ljudi se osećaju kao da su na drugoj planeti!

RAT NA ULICAMA ZBOG MESIJA! Navijači Barselone ne mogu da se pomire sa njegovim odlaskom, organizovali proteste ispred stadiona!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jeremija

pre 3 godine

"Ma,neka ga. Dete je ",je obicno opravdanje. Pa,nrka zapali CRKVU! Sve to na dugogodisnju robiju!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija