• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D.

02.09.2020

09:30

UST upozorava Državno veće tužilaca da se ne igra sa tužilačkom organizacijom

Vesti

UST upozorava Državno veće tužilaca da se ne igra sa tužilačkom organizacijom

Podeli vest

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) sa zadovoljstvom konstatuje da je Državno veće tužilaca smoglo snage da preduzme jubilarnu i po redu drugu radnju iz svoje nadležnosti još od vremena proglašenja vanrednog stanja usled pandemije virusa kovid, te da ni malo nije iznenađeno činjenicom da je i ta radnja usmerena na izborne aktivnosti, koje su očigledno jedini prioritet u ovoj godini.

Ovoga puta, javni tužioci i zamenici javnih tužilaca, koji su tokom vanrednog stanja sačuvali svoje zdravlje i živote, te održali proces rada isključivo zahvaljujući svojoj odgovornosti, bez ikakve podrške Državnog veća tužilaca, sada su pozvani od strane Veća da predlože kandidate za Izbornu komisiju, koja će potom sprovesti izbore za novi saziv ovog organa.
 UST podseća sve javne tužioce i zamenike javnih tužilaca na skorašnje imenovanje članova disciplinskih organa Državnog veća tužilaca, kada se čitava tužilačka organizacija uzaludno upustila u predlaganje kvalitetnih kandidata, samo da bi dočekala da Državno veće tužilaca nove mandate dodeli ljudima koji su i prethodno obavljali ove funkcije.
 UST upozorava Državno veće tužilaca da se ne igra sa tužilačkom organizacijom i ne očekuje da javni tužioci i zamenici javnih tužilaca na kolegijumima uzaludno raspravljaju i predlažu kandidate kojima veruju, samo da bi ispunili formu i dali pokriće za unapred odabrane članove Izborne komisije, za koje je unapred jasno da će mahom biti iz redova Udruženja tužilaca Srbije, navodi se u saopštenju predsednika etičkog odbora Milan Knežević.
 
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija