• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

13.09.2020

14:21

IMA DEBEO DOSIJE! RANIO PRIPADNIKA BIA, SUMNJIČI SE ZA POKUŠAJ UBISTVA! Evo ko je STRAHINJA STOJANOVIĆ kome su u EKSPLOZIJI OTKINUTE NOGE!

Vesti

IMA DEBEO DOSIJE! RANIO PRIPADNIKA BIA, SUMNJIČI SE ZA POKUŠAJ UBISTVA! Evo ko je STRAHINJA STOJANOVIĆ kome su u EKSPLOZIJI OTKINUTE NOGE!

Podeli vest

Strahinja Stojanović koji je teško povređen u eksploziji džipa na Novom Beogradu dobro je poznat javnosti po svojoj kriminalnoj prošlosti

Eksplozija na Novom Beogradu dogodila se danas oko 12 sati u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu, a u njoj je teško povređen Stojanović.  On je u trenutku eksplozije bio u džipu BMW X5 koji je bio u pokretu. Na mestu suvozača bila je državljanka Kolumbije, Sonja Suarez Gomez (45). Ona je zadobila lakše povrede, a Strahinja je u kritičnom stanju, obe noge su mu amputirane.

STOJANOVIĆU RAZNESENE NOGE, ZADOBIO TEŠKE POVREDE UNUTRAŠNJIH ORGANA! PREVEZEN U URGENTNI CENTAR! (FOTO/VIDEO)

U slučaju ubistva Dragoslava Miše Ognjanovića istraga je utvrdila da iza zločina stoje najmanje dve osobe, koje su ga danima pre likvidacije pratile, na šta se i sam Ognjanović požalio svojim prijateljima i saradnicima. Kako je list "Politika" objavio pozivajući se na izvore iz istrage jedan od njih je Beograđanin Strahinja Stojanović (30).

UBICA MIŠE OGNJANOVIĆA TRAGOVE KRVI SPRAO MOKRAĆOM! Bivši operativac DB otkrio ŠOKANTNE DETALJE O LIKVIDACIJI POZNATOG ADVOKATA!

Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je 28. jula 2028. godine u haustoru zgrade na Novom Beogradu u kojoj je živeo sa svojom suprugom i bebom, dok je sa njim u društvu u trenutku likvidacije bio njegov stariji sin Petar, kog je jedan od hitaca pogodio u šaku.

OVO JE KRVAVI POTPIS UBICE SA BANOVOG BRDA: Zbog jedne stvari policija otvara stare slučajeve! NAMERNO OTKRIO LICE PRILIKOM EGZEKUCIJE?

Sedam meseci kasnije istražne radnje i prikupljeni dokazi doveli su do dvojice osumnjičenih koji bi mogli biti ili direktni izvršioci ubistva ili logistička podrška, od kojih je jedan, kako su mediji preneli, brat ubijenog vođe navijača Crvene Zvezde, a drugi, kako je "Politika" pisala, Strahinja Stojanović iz Zemuna.

Ko je Strahinja Stojanović?

Strahinja Stojanović dospeo je u žižu javnosti u avgustu 2018. godine, kada je u zemunskom naselju Galenika eksplodirao automobil marke "audi" u kom je, u trenutku detonacije, bila bivša misica iz Španije Olat Bilbao Gonzales (21), ali je po svojim kriminalnim radnjama odavno poznat policijskim i sudskim organima.

Foto: Informer/Aleksandar Jovanović

Iz zatvora u kom je bio zbog izazivanja opšte opasnosti izašao je u aprilu 2018. godine, a u avgustu u eksploziji "audija" koja je, po svemu sudeći, bila namenjena njemu, teško je povređena misica iz Španije, dok je Stojanović sticajem okolnosti prošao nepovređen jer se baš u tom trenutku vratio do stana po mobilni telefon.

(VIDEO) EKSPLOZIJA NA NOVOM BEOGRADU, DŽIP ODLETEO U VAZDUH!

Sve se dogodilo dve nedelje nakon ubistva Ognjanovića, te je u samom startu postalo sumnjivo da su ova dva slučaja povezana, budući da se, prema informacijama koje su se tada pojavile, Ognjanović i sam rekao da sumnja da ga Stojanović sa još jednim muškarcem kontinuirano prati.

Stojanovića je inače poznavao sa suđenja u slučaju ubistva brata Luke Bojovića, Nikole, gde se njegov mogući egzekutor pojavio u svojstvu svedoka.

Ipak, to nije prvo Stojanovićevo pojavljivanje na sudu, budući da iza sebe ima burnu kriminalnu prošlost i izuzetno šaren dosije u policijskoj evidenciji.

(FOTO/VIDEO) DETALJI EKSPLOZIJE NA NOVOM BEOGRADU! TEŠKO POVREĐEN STRAHINJA STOJANOVIĆ koji se povezuje sa ubistvom advokata Ognjanovića

Strahinja je hapšen nekoliko puta zbog teških krivičnih dela, a osuđivan je zbog prinude i oružja. Njegova bliskost sa klanom Šaranovića ogleda se u prijateljskom odnosu koji je imao sa Milošem Delibašićem, Šaranovićevim sestrićem, koji je iz automobila u pokretu likvidiran 2017. godine u Budvi.

Krvavo kumstvo sa Vidakovićem

Pričalo se da je Strahinja u aprilu 2013. na Galenici ranio kuma, Miloša Vidakovića, a razlog je bila Vidakovićeva žena. Iako je znao ko ga je povredio, Vidaković to policiji nije želeo da otkrije.

Takođe se sumnjalo da je upravo Stojanović naručio ubistvo svog kuma Vidakovića, koje se odvilo pred 500 svedoka u Budvi 2. jula 2013. To ubistvo priznao je Miloš Vojnović, ali je u optužnici kao nalogodavac bio naveden Branislav Šaranović.

Foto: Printscreen Facebook

 

U optužnici je takođe navedeno da je Stojanovićev DNK nađen u stanu u Budvi u kome su se krili Miloš Delibašić i ostali optuženi za ubistvo.

Za učešće u toj likvidaciji, ali i u likvidaciji Nikole Bojovića, osuđen je i Strahinjin prijatelj Slaviša Novaković, koji je u bekstvu. Novaković se, inače, pominjao i kao učesnik u egzekuciji Radeta Rakonjca, prijatelja Luke Bojovića 2014.

Na suđenje doveden sa bukagijama

Kao jedna od upečatljivih scena svakako će ostati dovođenje Stojavnovića sa bukagijama na suđenje u slučaju ubistva Bojovića i Vidakovića, prilikom čega je istakao da "nema IQ 20".

STOJANOVIĆU RAZNESENE NOGE, ZADOBIO TEŠKE POVREDE UNUTRAŠNJIH ORGANA! PREVEZEN U URGENTNI CENTAR! (FOTO/VIDEO)

- S Milošem Vidakovićem sam bio u kumovskim odnosima i nismo bili u sukobu. Nemam ja IQ 20, pa da mi se isto pitanje postavlja na različite načine. Ne želim da učestvujem u ovoj farsi jer ne mogu da doprinesem ovom slučaju. Znam da se ovde sudi za ubistva Miloša Vidakovića i Bojovića, ne znam ni kako se zove - rekao je na suđenju Stojanović.

Foto: Informer

Nikola Bojović
Ranjavanje pripadnika BIA

U dosijeu Strahinje Stojanović stoji i da je hapšen u februaru 2015, zbog sumnje da je u pucnjavi 21. januara iste godine na uglu ulica Rimske i Vojislava Ilića ranio Zorana Lj. (54), pripadnika BIA.

Kod njega je tada nađen i pištolj. Naime, iz automobila marke BMW je pucano u "audi", u čijoj blizini je bio "punto", u kojem je Zoran Lj. bio sa suprugom, koja je sedela na mestu suvozača.

Zoran je bio slučajna žrtva obračuna dve grupe, čiji su pripadnici iz kola u pokretu pucali jedni na druge.

(VIDEO) SAZNAJEMO! U "BMW X 5" SA STRAHINJOM BILA I ŽENSKA OSOBA, EVO O KOME SE RADI!

Tokom sudskog procesa koji se vodio protiv Stojanovića 2014. godine, interesantno je da se u Palati pravde pojavljivao Velibor Dunjić, koji je ubijen samo mesec dana nakon pojavljivanja na sudu. Iz ovoga se može zaključiti da Stojanović i navijači Crvene Zvezde nisu prvi put dovedeni u vezu tokom istrage ubistva advokata Ognjanovića.

Sumnjičio se za ubistvo svog oca?

Strahinjin otac Paja Stojanović ubijen je 24. septembra 2015. godine u zgradi u Ulici Jovana Stojisavljevića broj 31 u naselju Galenika u Zemunu i ta likvidacija je nerasvetljena. Stojanović je usmrćen na četvrtom spratu, ispred vrata stana tasta i tašte, ali je ubica prve hice u njega ispalio ispred ulaza u zgradu.

Verovalo se da je Paja ubijen zbog kriminalnih kontakata i poslova svog sina. Ipak, neki mediji su posle zločina objavili da policija sumnja da je Paju ubio upravo sin Strahinja. Navodno, izrešetao je oca jer mu je ovaj zlostavljao majku. Paja je robijao zbog silovanja, pokušaja ubistva, razbojništva, a verovalo se da nije pripadao nijednoj ekipi.

Krije se u Španiji kod misice?

Iako se o Stojanoviću nakon eksplozije u javnosti nije govorilo, to je praktično umesto njega učinila njegova devojka, misica koja je ranjena u eksploziji "audija".

"SLUČAJ OGNJANOVIĆ" - MISICA ODALA STRAHINJU! Bivša mis Marbelje pokajala se što je objavila sliku sa "mužem", SAD TVRDI DA NEMA NIŠTA S NJIM!

Ona je ponosno objavila početkom godine da su se ona i Stojanović venčali, postavivši na svoj Instagram profil i zajedničku fotografiju, ispod koje je napisala "Gospodin i gospođa Stojanović". Uz to je i promenila ime na profilu, u Olat Stojnović Bilbao, što je Stojanovića verovatno naljutilo.

Kako su mediji masovno počeli da prenose tu njenu objavu, ona je fotografiju obrisala a ime vratila na staro, nakon čega je napisala i da nije udata. 

Foto: printscreen instagram

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rajko

pre 3 godine

Pa sve znate i imate dosijea i umesto njega u zatvor vi apsite sirotinju koja strika carape i prodaje na ulicama i pijacama. Tako to ide. Ti sa dosiejuma ce da vas biju ako ih pogledate a sirotinja vam ne moze nista,

Izbori 2024

Vesti

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)
Društvo

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)

Nakon što su pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara, nastao je muk i tišina.

27.03.2024

22:40

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija