• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. R. Ž. I.

14.09.2020

20:00

CRNI VIKEND! U seriji udesa ukupno osam žrtava! SA VERIDBE U SMRT, dvojica poginula, treći u komi

Vesti

CRNI VIKEND! U seriji udesa ukupno osam žrtava! SA VERIDBE U SMRT, dvojica poginula, treći u komi

Podeli vest

Aleksandar Živković (21) i Danilo Cvetković su poginuli, dok je Aleksandar Jović (26) kritično nakon što su "opelom" udarili u kamion kod Žitorađe. U "opelu" još dva putnika lakše povređena * Kobne noći se vraćali s proslave

Aleksandar Živković (21) iz sela Pejkovca i Danilo Cvetković iz Samarinovca su poginuli, dok je Aleksandar Jović (26) iz Prokuplja u kritičnom stanju, nakon što su automobilom "opel" prešli u suprotnu traku i direktno udarili u kamion kod sela Lukomir. U tom autu lakše su povređeni Aleksa Cekić (19) i Anđela Marković (22), oboje iz Samarinovca.

Svi su se kobne noći, u subotu kasno uveče, vraćali sa proslave veridbe njihovog prijatelja.

Sleteli u jarak

Kako smo saznali, za volanom "opela" bio je Jović, koji je u komi, i lekari niškog Kliničkog centra bore se za njegov život. Nastradali Živković i Cvetković su bili na zadnjem sedištu, pored Anđele, dok je Cekić bio na suvozačevom mestu.

Anđela nam je ispričala da su svi bili kod druga na veridbi, a zatim su se uputili ka Prokuplju, u jedan klub koji je još bio otvoren.

Tragedije kod Pazara i Topole

Novopazarac Nemanja P. (24) je poginuo, a dve osobe su povređene u udesu koji dogodio u subotu rano ujutro na magistralnom putu Prćenova - Golija. Nastradali mladić bio je putnik u automobilu "folksvagen tuareg" koji je sleteo sa puta i udario u stub. Automobilom je upravljao Nemanjin drug, a na zadnjem sedištu je bila jedna devojka.

U još jednom tragičnom udesu, koji se dogodio juče kod Topole, nastradao je vozač džipa "land rover" Ivan M. (66), nakon što je sleteo s puta i prevrnuo se.

A. G.

- Sedela sam pozadi iza suvozača i gledala u telefon. U jednom trenutku osetila sam da kola krivudaju levo-desno, ali sam mislila da se Jović šali. Već sledećeg trenutka videla sam da idemo pravo na šleper, kad je usledio stravičan udarac. Auto se odbio i survao se u jarak... Zadnja vrata su se otvorila i ispala sam iz kola, do pola tela. Aleksa je pao kraj mojih nogu, a Danilo preko nas. Udarila sam glavom u zemlju, bila sam sva u bunilu, a onda me je Aleksa izvukao iz auta - ispričala je Anđela, koja je nakon zbrinjavanja u bolnici puštena na kućno lečenje.

Ona je veoma teško podnela smrt prijatelja, i dok nam je u suzama prepričavala događaje iz tragične noći, roditelji su je tešili.

- Zauvek ću pamtiti te trenutke... Možda pola sata pre udesa, Danilovim telefonom sam ih sve slikala na proslavi veridbe jer su to tražili. Svi smo bili veseli, drug nam se ženio i onda je sve postalo košmar, a naših drugova više nema - napominje Anđela.

Vozač kamiona trezan

Tetka stradalog Živkovića, koju smo juče zatekli u njegovoj kući, rekla nam je da je Aleksandrova majka otišla do Prokuplja da preuzme sinovljevo telo, a da mu je otac u Skoplju, gde vozi autobus.

Izginuli traktoristi

Vozač traktora Milutin M. (52) nastradao je prekjuče u selu Prebrza kod Blaca kad se prevrnulo vozilo dok je izvlačio drva iz šume. Istog dana poginuo je i traktorista Tomislav V. (72), koji se prevrnuo na planinskom putu u selu Šatra kod Kuršumlije.

 

- Strašna tuga, strašna sudbina... Aleksandar je bio dobar mladić, to svi u selu mogu da vam kažu - kratko je rekla Aleksandrova tetka.

Inače, policija je tokom uviđaja tragičnog udesa alkotestirala vozača kamiona "mercedes" Ranka R., koji nije povređen u sudaru. Utvrđeno je da nije imao alkohola u krvi.
Za sada se ne zna da li je vozač "opela" bio pijan.

Dva tinejdžera poginula na motoru

Tinejdžeri Aleksandar Gavrilović (17) i Petar Nenadović (16) iz sela Gračac kod Vrnjačke Banje nastradali su u petak uveče kada su motociklom "jamaha" velikom brzinom izleteli iz blage krivine, upali u jarak kraj puta i potom se zabili u jednu ogradu.
Petrov otac Nenad ispričao nam je da mu je rođak javio za strašnu nesreću.

- Odmah sam sa suprugom otrčao na mesto nesreće... Bilo je užasno... Naš Petar je nesvestan ležao u jarku... Izbezumio sam se gledajući ga u samrtnom ropcu, a nisam mogao da mu pomognem. Nadali smo se da će i Petar i njegov drug preživeti kad ih je preuzela Hitna pomoć, ali obojica su brzo preminula - priča očajni Nenad.
Inače, u policiji kažu da je motorom upravljao Aleksandar, a Petar je sedeo iza njega. Motocikl na kom su nastradali pripadao je jednom njihovom drugu i nije bio registrovan. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija