• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

18.09.2020

15:41

DEČAK (6) JE VAPIO "DEDO, DEDO", A KADA SAM DOŠAO DO NJEGA... Tinejdžer mu obećao slatkiše, a onda ga je... Jezivi zločin u Nišu dobio sraman epilog!

Vesti

DEČAK (6) JE VAPIO "DEDO, DEDO", A KADA SAM DOŠAO DO NJEGA... Tinejdžer mu obećao slatkiše, a onda ga je... Jezivi zločin u Nišu dobio sraman epilog!

Podeli vest

Tinejdžer O. I. (15), koji je 19. marta slatkišima namamio dečaka u šumarak, pa ga brutalno silovao, ne može u zatvor jer ima manje od 16 godina. Zato mu je izrečen samo pojačan nadzor staratelja

Tinejdžer iz Niša O. I. (15), koji je 19. marta brutalno silovao šestogodišnjeg dečaka iz komšiluka u naselju Stočni trg, dobio je za kaznu od suda samo vaspitnu meru!

Prema zakonu, bahati tinejdžer ne može biti upućen u maloletnički zatvor jer je mlađi od 16 godina, pa mu je sud izrekao pojačan nadzor roditelja ili staratelja. U ceo slučaj biće uključeni i radnici Centra za socijalni rad, koji će nadzirati porodicu u kojoj živi golobradi silovatelj.
Užas


Unuk je vapio: "Dedo, dedo, ovamo...", a O. I. ga je ispustio. Dete je bilo u takvim bolovima da je samo klečalo i jaukalo
Deda R. D.



Rascep na anusu
Stravičan zločin, koji je zgrozio javnost u Srbiji, dogodio se u šumarku nedaleko od naselja Stočni trg, gde žive i nasilnik i nesrećni dečak. Tinejdžer je namamio naivnog dečaka da pođe s njim, obećavši mu da će mu kupiti slatkiše. Međutim, čim su stigli do šumarka, nasilnik ga je skinuo golog i skoro sat vremena se seksualno iživljavao nad detetom.
Mališan je bio toliko izmučen nakon dugotrajnog zlostavljanja da nije mogao da hoda, pa ga je napasnik doneo do kuće njegovog dede, gde ga je ostavio.

Foto: Shutterstock


Kako nam je tada ispričao R. D., dečakov deda, njegov unuk je vrištao od bolova.
- Bio sam u dvorištu i najpre sam čuo neko šuškanje. Okrenuo sam se i video da O. I. silazi sa brdašceta iza moje kuće, noseći mog unuka u naručju. Dete je zavapilo: "Dedo, dedo, ovamo...", a O. I. ga je tada ispustio. Unuk je bio u takvim bolovima da nije mogao da stoji na nogama, klečao je i jaukao - ispričao je očajni deda i izrazio očekivanje da će nasilnik dobiti najstrožu kaznu.


Izmučeni dečačić je nakon zbrinjavanja u bolnici upućen u Zavod za sudsku medicinu, gde je ustanovljeno da ima rascep na anusu, čime je dokazano da je silovan. Nasilnik je u međuvremenu priveden sudiji za maloletnike Višeg suda u Nišu, koji mu je odredio pritvor.


Irena Gušić, portparolka Višeg suda u Nišu, potvrdila nam je da je postupak protiv 15-godišnjaka pravosnažno okončan izricanjem vaspitne mere, ali nije želela da priča o detaljima tog slučaja. Samo nam je objasnila kako funkcioniše zakon o kažnjavanju maloletnika.


(Pre) blage kazne
- Zakon predviđa da se maloletnicima mogu izreći mere upozorenja, kao i pojačane mere nadzora roditelja ili staratelja. Takođe, može se izreći i pojačan nadzor u drugoj porodici ili pojačan nadzor sa dnevnim boravkom u ustanovi za vaspitanje i obrazovanje maloletnika. Najstroža vaspitna mera je upućivanje u obrazovnu ustanovu, vaspitno-popravni dom ili ustanovu za lečenje i obuku -
objasnila je Gušićeva.


Inače, zakon predviđa i kaznu zatvora za maloletnike, ali samo ako su stariji od 16 godina, te ako je za krivično delo koje su izvršili predviđena robija duža od pet godina. Maloletnički zatvor ne može biti kraći od šest meseci, niti duži od pet godina. 

Nasilnik poznat po zlu u svom kraju


Meštani niškog naselja Stočni trg nisu imali nijednu lepu reč za O. I.
- Otac mu je odavno umro, a majka mu se preudala, a onda mu je i očuh preminuo. Taj dečak samo skita i krade šta god mu dođe pod ruku. Jedno vreme je zarađivao pranjem šoferšajbni vozila u centru Niša, kod Višeg suda, ali uglavnom je krao. Od njega se samo najgore moglo očekivati, pa nas i nije iznenadilo što je počeo i da siluje - rekle su komšije tinejdžera.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pravda

pre 3 godine

Ima li taj deda ako nista drugo sekiru da osveti dete??? Kakav sud,pravdu u svoje ruke i raskomadaj monstruma u naj sitnije komadice!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!
Politika

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji, Nj.E. Anke Konrad, sa kojom je razgovarao o sve težem položaju srpskog naroda u pokrajini, gde, kako je naveo, Priština umesto normalizacije i deeskalacije situacije svakodnevno generiše nove krize na terenu.

16.04.2024

15:26

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd
Društvo

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora o strateškoj saradnji Beogradskog maratona i brenda IDEA, kao i donacije aparata AED (automatski eksterni defibrilatora) Crvenom krstu Beograd od strane fondacije Heroji Beogradskog maratona i kompanije Mercator-S, a koji će biti postavljeni na javnim površinama u Beogradu, i biti dostupni za efikasno spasavanje života naših sugrađana.

16.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija