• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/novosti

18.09.2020

13:47

SRBIN NA ČELU KRIMI GRUPE RAZBIJENE U BEČU! Organizovali lažne brakove, evo koliko su naplaćivali PREVARE S PAPIRIMA!

Vesti

SRBIN NA ČELU KRIMI GRUPE RAZBIJENE U BEČU! Organizovali lažne brakove, evo koliko su naplaćivali PREVARE S PAPIRIMA!

Podeli vest

Austrijska policija razbila je kriminalnu grupu, na čijem čelu se nalazio državljanin Srbije, koja je organizovala lažne brakove s ciljem dobijanja boravišne dozvole.

Policija za strance, uz pomoć Kriminalističke službe Beča, nakon duge istrage ušla je u trag bandi koja je posredovala kod najmanje 27 lažnih brakova.

Kako se navodi u saopštenju, Srbin je osumnjičen da je sa dva saučesnika, državljanima Austrije i građanima trećih država, odnosno Srbije, Bosne i sa KiM, organizovao sklapanje lažnih brakova, najčešće sa mađarskim državljanima.

Po posredovanju takvog braka banda je zahtevala u proseku po 10.000 evra, a brakovi su sklapani u Srbiji.

Foto: Public

 

Cilj tih brakova je bio da lice koje je za tu uslugu platilo dobije boravišnu dozvolu u Austriji, a time i pristup tržištu rada, socijalnim sistemu.

Bračni partneri koje bi pronalazili nisu nikada bili prijavljeni u Austriji i dolazili bi u Beč samo za obavljanje potrebnih poslova pred državnim ustanovama.

Za pristanak na sklapanje lažnog braka dobijali bi po 3.000 evra po ugovoru.

Istragom je policija ušla u trag, između ostalog, i jednoj velikoj mađarskoj romskoj porodici iz koje su pripadnici oba pola učestvovali u sklapanju lažnog braka sa državljanima zemalja izvan EU.

Foto: Reuters

 

sumnjičeni nisu organizovali samo sklapanje lažnih brakova, već su i za petocifrene svote organizovali prividna zaposlenja u Beču preko lažnih firmi.

Za te potrebe je jedan osumnjičeni stavio na raspolaganje svoju mrežu lažnih firmi.

Izdavanjem potvrde o plati i ugovora o radu "klijent" je mogao da prikupi potrebne papire za boravišnu dozvolu.

Ukupno je policija do sada uspela da dokaže 59 krivičnih dela organizovane prevare u sticanju prava na boravak, lažne brakove, to jest falsifikovanje dokaza.

Kako je saopšteno, 48 osoba je saslušano, a za devetoro lica raspisane su poternice.

 

BONUS VIDEO

OD RANE ZORE VELIKE KOLONE AUTOMOBILA NA JABUCI! Srbi žure da se vrate iz Crne Gore pre 18 časova!

STIŽE NAM ŠEĆERNI VIKEND! Počinju - Najslađi ukusi Beograda!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija