• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv

24.09.2020

15:00

HOROR U PANČEVU! Pas ujeo sedmogodišnje dete!

Vesti

HOROR U PANČEVU! Pas ujeo sedmogodišnje dete!

Podeli vest

U dvorištu Osnovne škole „Olga Petrov“ u Banatskom Brestovcu kod Pančeva sedmogodišnje dete je ujeo pas. Nemili slučaj desio se u utorak 15. septembra, ispričala je majka deteta

– Dovela sam dete u školu, trebalo je da jedno dete uzmem iz predškolskog, a da drugo dovedem u školu, i tu na ulazu na njega je skočio pas. Ujeo ga je na tri mesta – ispričala je Marijana Marković, majka deteta za 013info.

Ovaj događaj potvrdila je i direktorka škole Daliborka Bojković Breti. Rekla je da se ujed dogodio u međusmeni, te da su radnici škole odmah reagovali.

Ona je rekla i da je nakon toga pozvala „Higijenu“, te da je ponudila da dete odvezu kod lekara, ali je u međuvremenu već neko od prisutnih prevezao dete.

Užas u Jagodini! Pas izleteo iz dvorišta i izujedao slučajne prolaznike, sedam osoba povređeno

– Deca hrane pse i oni se tu okupljaju. Imamo problem što školsko dvorište nije ograđeno, a nije ograđeno zbog imovinsko-pravnih problema. Škola je dobila sredstva da se isplati vlasnicima, njima to nije odgovaralo i mi ne možemo da napravimo ogradu. Stalno pokušavamo to da rešimo – rekla je direktorka.

Majka deteta je ispričala kako je čula da su ljudi iz “Zoohigijene” došli u Banatski Brestovac nakon ovog događaja, što je za portal 013info potvrdio i Zoran Radojković iz „Higijene“. On je rekao da su iz škole tog utorka pozvali njihovu službu, da su oni došli, ali da pasa nije bilo. Rekao je i da je bilo više poziva i iz Omoljice i iz Banatskog Brestovca zbog pasa lutalica.

– Psi dolaze za decom kada dolaze u školu i kada deca uđu na nastavu, oni odlaze. Mi nismo dežurali tu, nego smo po pozivu došli, ali tada nije bilo pasa. Mi tada konstatujemo da smo bili, ali da psa nismo zatekli, pogotovo kada je prijavljeno „po opisu“ psa. Takovog psa kad ne nađemo, mi ne možemo nasumice da hvatamo, jer može da se desi da odnesemo nekog vlasničkog psa, što ne bi bilo u redu – rekao je Radojković.

Vlasnički psi bi trebalo da budu čipovani. Kazne za vlasnike su visoke ukoliko ovo ne urade. Higijena ima čitač čipova, te može da vidi da li je pas vlasnički ili ne. Ipak, kaže Radojković da mnogo vlasnika svoje ovu zakonsku obavezu ne poštuje.

Radojković objašnjava da je potreban inspekcijski nalog da bi se psi „pohvatali“, dok u pančevačkoj inspekciji kažu da je to posao koji bi „Higijena“ trebalo da obavlja sama ili po pozivu, te da nije neophodan inspekcijski nalog. Portal saznaje i da u gradsku inspekciju nije stigla tog dana nikakva prijava.

Majka Marijana kaže da se dete oporavlja. Još uvek idu na previjanja, rane polako zarastaju, a ona kaže da je slučaj prijavila i pančevačkoj policiji, što je u pančevačkoj policiji i potvrđeno. Oni su obavili razgovor, konstatovane su lakše telesno povrede, te da su obavestili tužilaštvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
djole

pre 3 godine

U Ivnjici se je pravo cudo da se ovako nesto nije jos desipo jer je gradski park i sam grad prepun pasa lutalica i niko nedaje pet para za to. Valjada ce se neko setiti da nesto uradi dok nefospemo u crnu hroniku.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija