• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

27.09.2020

10:02

BIO MU JE SLOBODAN DAN! NA VESTIMA SAM VIDEO DA JE PAO AVION! KADA SU REKLI DA JE MiG-21 ZNAO SAM DA JE TATA U NJEMU! Sin nastradalog pilota: Nadao sam se da se katapultirao i da je preživeo!

Vesti

BIO MU JE SLOBODAN DAN! NA VESTIMA SAM VIDEO DA JE PAO AVION! KADA SU REKLI DA JE MiG-21 ZNAO SAM DA JE TATA U NJEMU! Sin nastradalog pilota: Nadao sam se da se katapultirao i da je preživeo!

Podeli vest

U početku niko nije znao šta se dešava. Bio mu je slobodan dan, ali su ga zamolili da dođe kako bi leteo sa kolegom, ispričala je prijateljica majora Dejana Krsnika (49), koji je u petak ujutru poginuo u padu vojnog aviona u selu Brasina kod Malog Zvornika, zajedno s kolegom Zvonkom Vasiljevićem (43), kapetanom prve klase

Pročitao sam na internetu, na vestima, da je pao avion. Kad je stigla informacija da je reč o vojnom avionu MIG 21, znao sam da je tata u njemu, ali sam se nadao da se katapultirao i da je preživeo.

Ovo je svojoj prijateljici ispričao sin majora Dejana Krsnika (49), koji je u petak ujutru poginuo u padu vojnog aviona u selu Brasina kod Malog Zvornika, zajedno s kolegom Zvonkom Vasiljevićem (43), kapetanom prve klase. Tragedija se desila oko 9.15 sati, a Krsnik i Vasiljević poleteli su sa aerodroma u Batajnici kako bi izvršili redovni letački zadatak, piše "Kurir".

Prima saučešće

Sin jedinac majora Krsnika juče je s majkom primao saučešće u stanu u Zemunu. Njegova prijateljica kaže da joj je ispričao šta se dešavalo kobnog dana.

- Rekao mi je da je Dejan u petak trebalo da bude slobodan, ali su ga zvali s posla i molili ga da dođe na aerodrom kako bi leteo s Vasiljevićem. Dejan je pristao da i na slobodan dan radi - kaže prijateljica.

Foto: Ministarstvo odbrane

Dejan Krsnik

Prema njenim rečima, Dejanov sin se do poslednjeg trenutka nadao da mu je otac preživeo nesreću.

- U početku niko nije znao šta se dešava. Dejanovog sina su zvali prijatelji, rodbina, kolege, raspitivali se kako je. Posle nekoliko sati su mu javili da je poginuo, a on je morao da to saopšti majci. Rekao mi je da mu se ceo svet srušio, da je u tom trenutku ispustio slušalicu koju je držao - priča sagovornica i nastavlja:

- Pitala sam ga da li zna šta je uzrok tragedije, rekao mi je da ne zna, da im još ništa nisu saopštili, te da će istraga utvrditi šta se dogodilo.

Krsnikovi prijatelji i kolege kažu da je bio veliki profesionalac i da je prošao sva ratišta.

- Major je uskoro trebalo da ode u penziju, ovo mu je bio među poslednjim zadacima u vojsci. Planirao je da, kad se penzioniše, nastavi da radi kao instruktor letenja u pilotskoj akademiji u Vršcu, koju pohađa i njegov sin. Prošao je sva ratišta, a učestvovao je i u odbrani zemlje 1999. - kaže prijatelj.

Foto: facebook

Dejan Krsnik
Bili ponos

Lepe reči za njega imaju i komšije iz Zemuna, navodeći da je bio veliki gospodin.

- To je divna i staložena porodica, sada je ostala bez stuba. Dejanovi sin i žena treba da budu ponosni - rekao je komšija.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, komandant RV i PVO general-major Duško Žarković, komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić i kolege iz jedinice obišli su porodice poginulih.

- Ratno vazduhoplovstvo izgubilo je dvojicu vrhunskih, iskusnih pilota, dobre ljude, omiljene u kolektivu. Sve zadatke izvršavali su odgovorno, odani svojoj oficirskoj profesiji i svom narodu. Bili su deo našeg ponosa - navodi se u saopštenju ministarstva.

Foto: facebook

Dejan Krsnik

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boby

pre 3 godine

Jel to ko i u HR. Ispravni avioni 35 i kusur godina ,pa ispravni.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija