• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D.

30.09.2020

17:46

UHAPŠENI ZBOG KORUPCIJE I PRANJA NOVCA: Falsifikovanim dokumentima namestili tender PO CENAMA VEĆIM OD TRŽIŠNIH, OPRALI VIŠE OD 14 MILIONA

Vesti

UHAPŠENI ZBOG KORUPCIJE I PRANJA NOVCA: Falsifikovanim dokumentima namestili tender PO CENAMA VEĆIM OD TRŽIŠNIH, OPRALI VIŠE OD 14 MILIONA

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su S. K. (1971), N. J.(1962) i N. D. (1976) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca i M. P. (1978) osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja.

Kako se sumnja, M. P. kao menadžer jednog projekta Opštine Niška Banja je uz pomoć S. K. odgovornog lica agencije „San consult“, koja se sumnjiči i za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju, falsifikovali su dokumenta kako bi prilagodili tendersku dokumentaciju po cenama većim od tržišnih i omogućili nabavku protivpožarnog vozila, specijalizovane opreme, drona, kamera, kao i digitalizaciju sajta Opštine.

Na ovaj način oni su, kako se sumnja, oštetili Opštinu Niška Banja za 14.416.448 dinara, i pribavili korist N. J. odgovornom licu „Mar Ni fon“ kao i još jednom preduzeću iz Niša i jednom iz Bugarske.

N. J. se sumnjiči da je na ime pruženih usluga na osnovu lažnih faktura, isplatio 1.300.000 dinara N. D. odgovornom licu agencije „Big dream“ i 530.000 dinara S. K. koja se tereti i za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju.

Sumnja se i da je N. D. falsifikovanjem dokumentacije za pružanje usluga organizacije događaja, koje nisu pružene, pribavio 149.028 dinara agenciji „Big dream“, zbog čega se tereti i za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija