• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pobjeda

03.10.2020

09:26

OTKRIVENO ZA ČIJU JE LIKVIDACIJU DATO POLA MILIONA EVRA! Sve je planirano iz osvete zbog ubistva u KRVAVOM RATU KLANOVA KOJI SE VODI I U SRBIJI

Vesti

OTKRIVENO ZA ČIJU JE LIKVIDACIJU DATO POLA MILIONA EVRA! Sve je planirano iz osvete zbog ubistva u KRVAVOM RATU KLANOVA KOJI SE VODI I U SRBIJI

Podeli vest

Policija je sklopila ceo mozaik krvave zavere.

Grupa koju je predvodio ubijeni Alan Kožar iz Bara plaćena je pola miliona evra za specijalni zadatak – likvidaciju vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Kako Pobjeda saznaje iz izvora bliskih istrazi, likvidacija Zvicera trebalo je da bude odmazda za ubistva vođa škaljarskog klana Kotoranina Igora Dedovića i Podgoričanina Stevana Stamatovića koji su likvidirani 19. januara u restoranu u centru Atine dok su bili sa familijama.

Istražitelji imaju operativna saznanja da su “škaljarci” koji su sarađivali sa Kožarovom barskom kriminalnom grupom na sastanku izvan naseljenog mesta, utanačili cenu i predali novac za odstrel.

Foto: ukrajinska policija

Snimak napada na Zvicera

Da su primopredaja novca i nalog za likvidaciju tada dogovoreni, potvrdio je i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić koji je krajem avgusta na konferenciji tužilaštva kratko kazao da je sprečena likvidacija visoko pozicioniranog člana kriminalne grupe.

On nije saopštio više detalja o ovom slučaju.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da su se nakon zločina u Atini, “škaljarci” odlučili za likvidaciju najmoćnijeg čoveka iz suparničkog klana, koji godinama ne živi u Crnoj Gori i za taj zadatak su angažovali Kožarovu grupu.

Za samo četiri meseca, potencijalni egzekutori ušli su u trag Zviceru, ispratili njegovo kretanje i isplanirali zločin.

Krajem maja zapucali su na njega dok je bio sa suprugom i teško ga ranili. Za to vreme u Odesi uhapšeni su Baranin Stefan (Mandić) Đukić (30), Podgoričanin Emil Tuzović (30) i Nišlije Petar Jovanić (46) i Milan Branković (31) zbog pokušaja ubistva Zvicera.

Tada su saradnjom crnogorske i ukrajinske policije počeli da isplivavaju detalji iz podzemlja. S obzirom na to da su Đukić i Tuzović bliski barskoj grupi koju je predvodio Kožar, istražitelji su počeli da sklapaju mozaik.

Tamošnja policija otkrila je da je ova grupa stigla u Ukrajinu početkom maja, kupila vozilo koje je korišćeno u napadu, automatsko oružje i pratila porodicu Zvicer.

Odredivši datum ubistva, optuženi su čekali žrtvu u blizini njegove kuće. Nakon ispaljivanja pet hitaca na žrtvu, dvojica počinilaca ušli su u automobil i napustili mesto zločina. Kasnije su otišli i zapalili automobil kako bi uništili dokaze saopštila je tamošnja policija.

Međutim, Zvicer je preživeo ranjavanje, i to zahvaljujuću supruzi koja je izletela i zapucala na napadače.

Foto: DETECTIVE-INFO.COM.UA

 

Zvicer je napuštio Crnu Goru kada je počeo krvavi rat dve grupe u kojem je prva žrtva bio Goran Radoman.

Već tada dobro obavešteni izvori iz bezbednosnih službi znali su da se zahuktava situacija u podzemlju, prevashodno zbog borbe za prevlast u poslovima sa drogom.

Obe grupe iz Kotora poznate su po zastrašivanju, iznudama, zelenaštvu, ali im je primarni posao šverc kokaina iz Južne Amerike.

Crnogorski istražitelji nemaju informaciju o Zviceru, jer je on zvanično slobodan čovek za kim nije raspisana poternica, za razliku od njegovog bliskog saradnika Slobodana Kašćelana kojem je zabranjeno da napušta Kotor dok traje sudski postupak u kojem je označen kao organizator kriminalne grupe koja se bavila raznim krivičnim delima. Kašćelan je izašao iz pritvora 19. decembra prošle godine, samo mesec pre likvidacije Dedovića i Stamatovića uz kauciju od pola miliona evra u nekretninama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija