• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Đ.

09.10.2020

18:49

VELIKA TUGA SE NADVILA NAD HAJDUKOVO: U igri dečak se ugušio, porodica zanemela od bola, OVO SU POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE

Vesti

VELIKA TUGA SE NADVILA NAD HAJDUKOVO: U igri dečak se ugušio, porodica zanemela od bola, OVO SU POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE

Podeli vest

Velika iznenadna tragedija u porodici Kovač sa Hajdukova Dečak se ugušio, vezavši u igri plastičnu vezicu oko vrata. Porodica ne može da govori od bola za svojim mališanom

Tuga se nadvila nad selom Hajdukovo kod Subotice , gde je danas oko 10 sati, petočlana porodica Kovač iz Školske ulice, iznenada ostala bez sina, dvanaestogodišnjeg deteta D.K.

Dete se igralo u dvorištu, bio je u pomoćnoj prostoriji, vezivao je jednu na drugu plastične uzice, a onda ih zanesen igrom, obavijao oko vrata. U momentu se plastika zategla i nije uspeo da se oslobodi, pa se nehotično tako udavio plastčnim konopcima, kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskih istrazi.

Istraga je okončana oko podneva, ali je telo mališana poslato na obdukciju, na Institut za sudsku medicinu u Novi Sad. Slučaj je u nadležnosti Višeg tužilaštva Subotice, pa će obdukcija ukazati na tačan način i uzrok smrti.

Foto: Informer

 

Roditelji su našli bezživotno telo svog sina u drugom pomoćnom delu kuće. Odmah je došla hitna pomoć, policija i nadležni iz tužilaštva, ali dečaku na žalost nije bilo spasa.

Kako nezvanično saznajemo iz izvora istrage, dečak je nenamerno, u igri, prejako stegao plastiku oko vrata kojom se igrao.

Komšije kažu da je dvanaestogodišnjak bio dobro dete i da su šokirani nesrećom. Roditelji u svom velikom bolu ne izlaze iz kuće, tišina na ulici i u dvorištu, muk na sve strane. Baka preminulog dečaka se izvinjava, kaže da ne može da govori, da je tu od podneva, kada je kćerka pozvala da odmah dođe.

- Ne možemo da verujemo, unuk se igrao i u igri se nešto desilo, nisam bila prisutna, ne znam dalje šta se dogadalo - kaže nesrećna baka.

Foto: N.Đ.

Komšija Tihomir L.
Komšije su u čudu, kako je mogla da se desi takva nesreća.

- Domaćinska porodica, Imaju troje dece, još dve mlađe devojčce. Dečak je najstariji bio. Dobre komšije i dobro su živeli. Otac ima neku firmu bavi se limarijom, majka domaćica, deca srećna, i eto neočekivane tragedije, kaže muškarac koji živi do kuće Kovačevih. Tihomir L, je tu negde vršnjak sa Kristijanom, ocem preminulog dečaka.

- Poznajem Kristijana i Sandru, roditelje dečaka, dobri ljudi i roditelji, brižni su uvek bili. Nasledili su kuću od njegovih roditelja, još pre 14 godina, a igrali smo se kao deca ja i Kristijana, a danas nam se deca igraju.. Imaju još dve mlađe devojčice Kristijan se bavi limarijom, majka je domaćica, a ne znamo kako se tačno nesreća dogodila.

Čuli smo odjednom sirene i ambulantna kola. Šta da vam kažem. Teško je i nama koji ih znamo, sad je muk i tišina, sve su se komšije povukle, sedimo u kućama, da im ne smetamo u bolu.
Popodne ćemo otići, kada se sve malo smiri, da utešimo porodicu, koliko je to uopšte moguće.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija