• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.10.2020

11:57

Albanac u skupom automobilu, sa ženom i detetom pokušao da nasamari carinike, ALI KADA SU OTVORILI PRTLJAG OSTALI SU U ŠOKU!

Vesti

Albanac u skupom automobilu, sa ženom i detetom pokušao da nasamari carinike, ALI KADA SU OTVORILI PRTLJAG OSTALI SU U ŠOKU!

Podeli vest

Carinici su u saradnji sa policijom 10. oktobra godine na administrativnom punktu Mutivode u opštini Medveđa sprečili pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita i firmiranih satova u čiju se originalnost sumnja, saopštila je danas Uprava carina

"Prekršaj je otkriven u ''audiju Q8'' nemačkih registarskih oznaka koji se iz Nemačke kretao ka AP KiM. Automobilom je upravljao 47-godišnji nemački državljanin albanske nacionalnosti koji je sa suprugom i detetom krenuo na odmor ka našoj južnoj pokrajini, pošto je rodom iz Prizrena", navodi se u saopštenju.

Bračni par se izjasno da nemaju ništa da prijave sem ličnih stvari, nakon čega je usledila detaljna kontrola vozila, a tokom pregleda prtljagu putnika, ali i na raznim mestima po automobilu, pronađeno je više komada zlatnog nakita i šest muških satova svetski poznatih marki, čiju originalnost nije bilo moguće potvrditi na licu mesta.

Foto: Uprava Carina

- Reč je o dva sata marke ''rolex oyster perpetual'', tri sata marke ''hugo boš'' i jednom satu marke ''calvin klein'' za koje je putnik tvrdio da ih je tokom godina dobijao na poklon za rođendane - navodi Carina.

U unutrašnjosti automobila zatim je pronađeno dosta raznog zlatnog nakita.

- Nakit je bio spakovan u nekoliko kutija i vrećica, a reč je o tri masivne ogrlice, jednom lancu, šest pari minđuša, pet narukvica u kombinaciji belog i žutog zlata, kao i četiri prstena sa cirkonima. Procenjena vrednost neprijavljenog zlatnog nakita i satova upitne originalnosti iznosi preko 1.600.000 dinara - navodi se u saopštenju.

Foto: Uprava Carina

Kod nadležnog Prekršajnog suda u Leskovcu sproveden je hitan postupak čiji je ishod novčana kazna u iznosu od 235.000 dinara, kao i zaštitna mera oduzimanja neprijavljene robe.

Carine podsećaju putnike da se ličnim nakitom smatra onaj koji se nosi na sebi, međutim ukoliko na sebi ili u prtljagu nose dosta nakita - dužni su da ga prijave.

"Isto važi i za drugu robu velike vrednosti, poput luksuznih satova", navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija