• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.10.2020

12:01

MALČANSKI BERBERIN U TAJNOSTI DOVEDEN U SUD! Danas ima pravo da postavlja pitanje, EVO I KOME

Vesti

MALČANSKI BERBERIN U TAJNOSTI DOVEDEN U SUD! Danas ima pravo da postavlja pitanje, EVO I KOME

Podeli vest

Saslušanjem veštaka sudske medicine danas je pred Višim sudom u Nišu nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću (47) iz sela Malča, optuženom za svirepo zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice koju je oteo 20. decembra prošle godine

Suđenje zloglasnom Malčanskom berberinu, tako nazvanom zbog navike da svoje žrtve ošiša pre nego što ih napadne, zatvoreno je za javnost zbog zaštite interesa maloletne žrtve.

Svoj nalaz i mišljenje izneće Goran Ilić, direktor Zavoda za sudsku medicinu i njegova koleginica Aleksandra Antović, koji su obavili sudsko medicinsko veštačenje maloletnice, ali i njenog napadača. Oni će dati stručno mišljenje o povredama koje je zadobila devojčica, kao i tragovima na Jovanoviću koji potvrđuju da je izvršilac krivičnog dela za koje se tereti.

Tokom njihovog izlaganja osim predstavnika optužbe i odbrane, pravo da neposredno ispituje veštake imaće i sam Jovanović.

Tokom dosadašnjeg toka sudskog postupka, Ninoslav nije propuštao priliku da ospori navode koji ga terete, pa se očekuje da će to učiniti i sada. Ovo posebno iz razloga što je ranije nastojao da minimizira svoju odgovornost, pa iako je priznao delo, negirao je stepen povreda koji je detetu naneo.

Foto: Tanjug/Dimitrije NIkolić

Podsetimo, postupak protiv Ninoslava Jovanovića započeo je 29. maja kada je zatražio izuzeće zamenika Višeg javnog tužioca i požalio se da nije upoznat sa sadržinom psihijatrijskog veštačenja, zbog čega je pripremno ročište odloženo.

Prilikom ponovnog pojavljivanja pred sudom, Jovanović je doveo u pitanje neuropsihijatrijsko veštačenje, odnosno tvrdio je da je zločin počinio u neuračunljivom stanjju. Zbog toga su u nastavku suđenja neposredno ispitani i neuropsihijatri, ali i psiholog koji se bavio strukturom ličnosti optuženog.

U daljem toku postupka iskaz su dali lekari niškog Kliničkog centra koji su zdravstveno zbrinuli devojčicu nakon što je spasena iz ruku otmičara. Na poslednjem glavnom pretresu svedočila je maloletnica i detaljno opisala golgotu koju je prošla tokom devet dana, koliko je provela u Jovanovićevom zatočeništvu.

Foto: Tanjug/Dimitrije NIkolić

Mada se glavni pretresi zakazuju u razmaku od par nedelja, suđenje ulazi u peti mesec s obzirom na to da sud ne želi da napravi bilo kakav propust koji bi Jovanoviću omogućio da pobije sudsku odluku u postupku po pravnim lekovima.

Zbog svireposti zločina i činjenice da je iza rešetaka zbog istovrsnih krivičnih dela proveo 22 godine, Malčanski berberin bi mogao da prvi u Srbiji bude osuđen na kaznu doživotnog zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija