• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pobjeda

16.10.2020

10:13

OTKRIVEN TAJNI KOD CRNOGORSKE MAFIJE! Plavi i crveni katanci su ključni, A EVO KOJE POZNATO IME SE KRILO IZA ŠIFRE "VILA"

Vesti

OTKRIVEN TAJNI KOD CRNOGORSKE MAFIJE! Plavi i crveni katanci su ključni, A EVO KOJE POZNATO IME SE KRILO IZA ŠIFRE "VILA"

Podeli vest

Policija razotkrila kako je delovala krimi grupa na teritoriji Crne Gore.

Svedok saradnik M. K. je bio član dve kriminalne organizacije i prenosio informacije Zoranu Mrvaljeviću i Vladimiru Roganoviću, navodi se u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva u koju je Pobjeda imala uvid.

On je ispričao da mu je Roganović ponudio da radi za njega i da je on to prihvatio. Kako je kazao, njegov zadatak bio je da kada vidi Mrvaljevića, Slobodana Vica, zvanog Bobo i Krsta Vujića zvanog Kića da mu javi, a zauzvrat je dobijao kokain i novac. Komunicirao je sa Roganovićem kriptovanim telefonom koji je dobio od njega.

Naveo je da je Roganović sebe memorisao pod nadimkom „Vila“, a da je on bio memorisan kao “Lovac”.

Svedok saradnik je naveo da mu je Roganović objasnio kako funkcioniše telefon, te da ukoliko je na ekranu plavi katanac poruka nije pročitana, a ukoliko je zeleni katanac onda je poruka pročitana.

Svedok saradnik je ispričao i da mu je Vladimir Roganović rekao da želi da se osveti Mrvaljeviću jer mu je on navodno prebio brata Šćepana.

On je kazao i da mu Roganović nikada nije rekao ko je trebalo da prebije Mrvaljevića.

On je ispričao i da je osim njega, Roganović dodao u imenik u kontakte i Igora Bošnjaka koji je bio memorisan pod nadimkom El Grezovan kao i Nemanju Zurovca koji je bio upisan pod nadimkom Zuelements.

Foto: Pixabay

 

Svoje delovanje svedok saradnik je opisao detaljno, navodeći da je u narednim danima povremeno odlazio u lokal „Barbi“, gde je inače sedio, i kada bi vidio Mrvaljevića, javljao bi Roganoviću.

On je naveo da pored toga što je Vladimiru Roganoviću javljao kretanje Mrvaljevića, Vica i Kića, isto to je javljao i Nemanji Zurovcu i Igoru Bošnjaku.

Svedok je ispričao da je njegov prvi kontakt sa Mrvaljevićem bio nekoliko dana nakon što je grupa oko Vladimira Roganovića pokušala da bombom ubije upravo Mrvaljevića.

Nakon tog događaja, kako je kazao svedok saradnik, zvao ga je Mrvaljević preko Igora Glavaša i tražio je da se vide. Mrvaljević mu je tada rekao da krivi Nemanju Zurovca za pokušaj ubistva. U toku razgovora, kako je kazao Kankaraš, isptivao ga je Mrvaljević gde se nalazi Zurovac.

Svedok saradnik, kako je naveo, tada je rekao Roganoviću da ne zna gde se nalazi Zurovac.

Svedok je to i prihvatio i kada su se sreli pitao ga je ima li šta sa tim događajem, što je svedok saradnik negirao. Svedok saradnik je ispričao i da ga je Mrvaljević ispitivao za odnos sa Igorom Bošnjakom.

Mrvaljević mu je tada rekao da se on ne boji Roganovića jer i da ga ubiju ima ko će da ga osveti. 

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Zorana Mrvaljevića koji se tereti da je oformio četvoročlanu kriminalnu organizaciju koja je planirala izvršenje više teških krivičnih dela. Njeno razmatranje zakazano je za danas pred Višim sudom.

Pored Mrvaljevića, na optužnici se nalaze Krsto Vujić, Slobodan Vico, Zoran Žmukić i Jovan Rizić.

Mrvaljević je pre nekoliko dana izručen Crnoj Gori iz Srbije gde je uhapšen 17. jula po poternici i nalazi se u pritvoru. Dva puta bio je meta napada – ranjen je pre pet godina kada su na njega pucala trojica nepoznatih napadača. Na Mrvaljevića je pucano i 2017. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija