• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

19.10.2020

12:13

PROFESIONALNI UBICA ZNAO DA "PINK PANTER" NOSI PANCIR, PA MU PUCAO U GLAVU! Ovo su DETALJI MAFIJAŠKE SAČEKUŠE u garaži TC "Ušće" u Beogradu

Vesti

PROFESIONALNI UBICA ZNAO DA "PINK PANTER" NOSI PANCIR, PA MU PUCAO U GLAVU! Ovo su DETALJI MAFIJAŠKE SAČEKUŠE u garaži TC "Ušće" u Beogradu

Podeli vest

Aleksandar Šarac teško je ranjen u garaži tržnog centra kada mu je profesionalni likvidator prišao s leđa i ispalio dva hica u glavu. Lekari se bore za život izrešetanog Šarca

Pripadnik bande "Pink panteri" Aleksandra Šarca (35) u subotu je teško ranjen kada je u njega pucao maskirani napadač u Tržnom centru "Ušće" u Novom Beogradu. Ubica je znao da Šarac stalno nosi pancir, pa mu je zato prišao s leđa i iz pištolja sa prigušivačem ispalio dva hica u glavu. 'Pink panter' je hitno prevezen u Urgentni centar i lekari mu se i dalje bore za život, dok policija intenzivno traga za pucačem.

Do pokušaja ubistva došlo je oko 16.30 sati u garaži TC "Ušće".

Profesionalac

Pucač je nakon ranjavanja lagano potrčao prema izlazu iz garaže i bacio pištolj "brauning", koji je imao prigušivač

 

Sačekuša

Prema rečima našeg izvora iz istrage, Aleksandar Šarac se svojim blindiranim "mercedesom" dovezao u tržni centar kao što je to u poslednje vreme inače radio.

- Vozilo je parkirao na mestu za invalide i ušao u zgradu. Posle nekoliko časova se vratio u garažu i krenuo prema svom vozilu. U tom trenutku napadač, koji je nosio kačket, hiruršku masku i rukavice, laganim korakom je prišao Šarcu i s leđa mu hladnokrvno ispalio dva hica u glavu - kaže sagovornik Informera blizak istrazi i dodaje:

- Čim je Aleksandar Šarac pao, ubica je bio uveren da je meta likvidirana. Zatim je lagano potrčao prema izlazu iz garaže. U međuvremenu je bacio pištolj "brauning", koji je imao prigušivač. On je potom pobegao u pravcu Save ka Brankovom mostu, gde ga je najverovatnije u kolima čekao saučesnik.

Čaba Šarcu likvidirao zeta

Teško ranjeni Aleksandar Šarac identifikovao je Čabu Dera kao ubicu koji je 5. januara prošle godine, smejući se, prišao i ubio njegovog zeta Nebojšu Markovića, ispred njihove porodične kuće u Ulici Rajka od Rasine na Banovom brdu. Nakon ove likvidacije spekulisalo se da je Der greškom likvidirao Markovića i da je prava meta bio upravo Šarac. Ipak, nakon hapšenja Čabe Dera u martu 2019. godine u Pragu, ovaj, kako su ga mediji nazvali, "nasmejani ubica" pomalo zagonetno je izjavio da je morao da ubije Markovića. Iako je bez imalo kajanja priznao ovaj zločin, Čaba Der ni u jednom trenutku nije dao nagoveštaj ko je i zašto naručio likvidaciju.


Iako je Šarac dva puta pogođen u glavu, lekari Hitne pomoći uspeli su da ga reanimiraju i prevezu u Urgentni centar, gde se sad čeka da se njegovo stanje stabilizuje kako bi mu lekari izvadili dva metka iz glave.

U policiji kažu da se pregledom snimaka sigurnosnih kamera u tržnom centru i okolnim ulicama obavlja rekonstrukcija kretanja ranjenog 'Pink pantera', kao i muškarca koji je pucao u njega.

- Takođe, proverava se komunikacija sa Šarčevog mobilnog telefona kako bi se utvrdilo da li je on imao sastanak sa nekim i da li je eventualno tako namamljen u tržni centar. Zasad je poznato da je samo par trenutaka pre pokušaja ubistva bio aktivan na Vajberu - kaže on.

Opljačkao juvelirnicu u Milanu

Aleksandar Šarac i Uroš Ivković uhapšeni su u februaru 2017. godine pod sumnjom da su u septembru 2016. godine, sa još jednim saučesnikom, opljačkali juvelirnicu "Eleuteri Sant Andrea" u Milanu i ukrali nakit vredan više stotina hiljada evra. Italijanska policija tada je objavila i snimak na kome se vidi Aleksandar Šarac, koji ulazi u lokal i traži da mu radnica juvelirnice pokaže skupoceni nakit. On je onda obara na zemlju, vezuje selotejp trakom, a njegov saučesnik Uroš Ivković utrčava u zlataru, otvara sef i zajedno uzimaju skupoceni nakit. Prema nezvaničnim informacijama, italijanska policija je na licu mesta pronašla otiske prstiju jednog pljačkaša, a kako to nisu bili otisci Aleksandra Šarca, on je u tom slučaju oslobođen usled nedostatka dokaza.

Pratio metu

Kako je naveo Informerov izvor iz istrage, očigledno je da je ubica bio profesionalac koji je duže vreme posmatrao kretanje i navike Aleksandra Šarca.

- Ubica je 'Pink panteru' stalno bio za petama i posmatrao ga. Tako se prvo dobro upoznao sa svim Aleksandrovim navikama. On je znao kuda se Šarac kreće i kada i u kom trenutku je sam. Izabrao je najpovoljniji trenutak i obavio napad. Inače, kada su profesionalne likvidacije u pitanju, ubica obično prvo puca u telo, a zatim i u glavu. Ovog puta napadač je odmah pucao u glavu Aleksandru Šarcu, što samo znači da je bio dobro upoznat sa činjenicom da 'Pink panter' uvek nosi pancir - priča Informerov izvor.

Inače, ubrzo nakon što je Aleksandar Šarac dovezen u Urgentni centar, tamo su se pojavile njegova supruga i majka, od kojih su uzete izjave.

- Policija proverava poznanike i poslovne saradnike Aleksandra Šarca, jer pojedini dokazi ukazuju da je možda neko njemu blizak umešan u napad - kažu u policiji.

Više napada u prošlosti

Prema dostupnim informacijama, Aleksandar Šarac je u prošlosti u više navrata bio meta napada. Njemu je uništen automobil u eksploziji podmetnute bombe 2011. godine, a u avgustu 2018. godine greškom je umesto na njegovu kuću bačena bomba na kuću bivšeg košarkaša Vukašina Vuleta Avdalovića, kome je tom prilikom uništen automobil.

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Karma

pre 3 godine

Džaba mu blindiranog mercedesa i pancira, od sudbine ne može da pobegne a zna da svi ti likovi retko kada dočekaju da osede.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija