• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

02.11.2020

17:20

TAJNI POSLOVI ZVICEROVE ŽENE! Tamara vođi kavačkog klana spasila život, a sada je pod istragom! ZA ŠTA JE SVE OSUMNJIČENA SUPRUGA OZLOGLAŠENOG NARKO BOSA?!

Vesti

TAJNI POSLOVI ZVICEROVE ŽENE! Tamara vođi kavačkog klana spasila život, a sada je pod istragom! ZA ŠTA JE SVE OSUMNJIČENA SUPRUGA OZLOGLAŠENOG NARKO BOSA?!

Podeli vest

Tamara Zvicer sumnjiči se da je preko svog restorana u Ukrajini oprala veliki novac koji je njen suprug Radoje Zvicer, vođa "kavčana", stekao švercom velikih količina narkotika. Osim njenog, proverava se i poslovanje Zvicerovog brata i snaje

Tamara Zvicer (35), supruga Radoja Zvicera (37), vođe zloglasnog "kavačkog klana", sumnjiči se da je preko svog restorana u Poltavi u Ukrajini prala novac koji je banda njenog muža "zaradila" švercovanjem kokaina. Istraga je započeta ubrzo nakon što je 23. maja u Kijevu suparnički "škaljarski klan" pokušao da likvidira Zvicera, koji je tom prilikom teško ranjen.


Kako su preneli ukrajinski mediji, Tamara Zvicer je u novembru 2018. godine otvorila luksuzan restoran u Poltavi, a Zvicerov brat i snaja postali su ortaci u tom poslu.

Proverava se poslovanje

Osim toga, utvrđeno je da su oni i vlasnici više preduzeća registrovanih u Ukrajini.

- Niko tada nije povezao Tamaru sa Radojem Zvicerom, jer je on u Ukrajini boravio pod imenom Piter Raduj Znicer. Takođe, on je pod tim lažnim imenom imao i moldavski pasoš, a aplicirao je i za ukrajinsko državljanstvo - prenose tamošnji portali i dodaju:

- Ipak, kada je Zvicer 23. maja teško ranjen u luksuznom naselju Lipki u Kijevu, u kom je živeo i gde kvadrat košta i do 15.000 evra, policija je tek tada utvrdila da je čovek na koga su pucale čak četiri ubice zapravo vođa "kavačkog klana".

Uhapšen Kašćelan zbog pretnji smrću

Slobodan Kašćelan (57), jedan od vođa "kavačkog klana", uhapšen je u subotu uveče u Kotoru jer je pretio smrću sugrađaninu Branku Radonjiću. On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.


Protiv Kašćelana je, podsetimo, u Crnoj Gori podignuta optužnica zbog sumnje da je u maju 2010. godine, zajedno sa Igorom Božovićem, koji je u bekstvu, napravio kriminalnu organizaciju koja se bavila zelenašenjem, davanjem mita, iznudama. Kašćelan je izašao iz pritvora u decembru prošle godine, nakon što je Viši sud u Podgorici prihvatio njegovo jemstvo od 444.000 evra i odredio mu meru zabrane napuštanja Kotora. Međutim, isti sud je pre samo nekoliko dana Kašćelanu odredio meru elektronskog nadzora nakon što je napustio Kotor i prekršio meru zabrane napuštanja mesta boravišta.

Ubrzo nakon tog pokušaja ubistva ukrajinsko tužilaštvo je pokrenulo finansijsku istragu protiv njegove žene Tamare, brata i snaje.

- Sve firme koje su u vlasništvu članova ove porodice, nakon otkrića pravog identiteta Radoja Zvicera, pod finansijskom su istragom. Postoji sumnja da su restoran, ali i druga preduzeća samo paravan iza kog je "kavački klan" prao novac stečen švercom kokaina. Osim toga, sumnja se da je u legalne tokove preko tog lokala uveden i ogroman novac stečen drugim kriminalnim poslovima - pišu ukrajinski mediji.

Podsetimo, napad na Radoja Zvicera dogodio se dok je on džogirao, a sigurne smrti spasila ga je supruga Tamara, koja je zapucala i oterala napadače. U ovoj sačekuši vođa "kavčana" sa pet metaka je pogođen u grudi i stomak, ali uspeo je da preživi napad. Samo dan kasnije ukrajinska policija je uhapsila četvoricu osumnjičenih iz Srbije i Crne Gore.

Ubistvo kuma

Među uhapšenima bio je i Petar Jovanović, zvani Peca Pitbul iz Niša, kog je srpska policija identifikovala kao ubicu Marka Vukovića (41), kuma Radoja Zvicera, koji je 17. januara ove godine ubijen ispred Osnovne škole "Borislav Pekić" u Beogradu, dok je čekao decu.

Inače, Zvicer je ranjen u višegodišnjem krvavom ratu između dva crnogorska klana "škaljaraca" i "kavčana", koji su do 2014. godine činili jednu moćnu narko-bandu, poznatu po švercu kokaina iz Južne Amerike.

Međutim, posle nestanka 300 kilograma koke u španskom gradu Valensiji, banda se pocepala na dva klana, koji su dobili nazive po naseljima u Kotoru. Tada je počeo surovi rat. Jedni za drugim, "škaljarci" i "kavčani" ubijani su ispred svojih kuća i na javnim mestima. Pucano je u vođe, njihove bliske saradnike, ali nisu bili pošteđeni ni članovi njihovih porodica. Do sada je u međusobnim obračunima likvidirano više od 50 ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija