• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

11.11.2020

07:12

POLICIJA NAŠLA ŠTEK STAN UBICE IZ UŠĆA Saslušali su vlasnika, a onda saznali da je NAPADAČ SVAKOGA DANA IMAO POSEBAN RITUAL

Vesti

POLICIJA NAŠLA ŠTEK STAN UBICE IZ UŠĆA Saslušali su vlasnika, a onda saznali da je NAPADAČ SVAKOGA DANA IMAO POSEBAN RITUAL

Podeli vest

Lazar I. (23) danima se krio u iznajmljenom stanu pre nego što je Aleksandra Šarca upucao u glavu. Za to vreme svakog dana je dovodio devojke u stan i plaćao im za intimne odnose. Posle zločina planirao je da ilegalno pređe granicu, ne zna se gde je sad

Lazar I. (23) iz Kraljeva, osumnjičen da je 17. oktobra u TC "Ušće" u Beogradu ubio Aleksandra Šarca (35), pre zločina se mesec dana provodio sa "prijateljicama noći" u jednom iznajmljenom "štek" stanu. Planirao je da posle Šarčevog ubistva ilegalno pobegne iz zemlje, ali se ne zna da li je u tome uspeo, jer mu se izgubio svaki trag.

Plaćen unapred

Kako smo saznali od izvora iz istrage, policija je utvrdila da se Lazar pre ubistva krio u jednom stanu na Novom Beogradu, koji je bio iznajmljen na mesec dana i plaćen je unapred.

BLINDIRANI MERCEDES NA MESTU ZA INVALIDE Policija došla do šok saznanja u istrazi BRUTALNE LIKVIDACIJE U TRŽNOM CENTRU U BEOGRADU

- Inspektori su razgovarali sa vlasnikom stana i on je na slici koja mu je pokazana prepoznao osumnjičenog Lazara. Vlasnik je rekao da je Lazar poslednji put izašao iz stana 17. oktobra, na dan zločina, i više se nije vraćao - priča naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, istragom je utvrđeno i da je Lazar tokom boravka u tom stanu skoro svakodnevno koristio usluge dama za novac.

- Utvrđeni su identiteti skoro svih devojaka koje su bile sa Lazarom uoči zločina i one su saslušane. Priznale su da im je Lazar plaćao, ali kazale su da nisu ni slutile da se on pripremao za zločin u tom stanu - rekao je naš izvor.

Pretili mu navijači, nazivali ga cinkarošem

Aleksandru Šarcu su, nekoliko nedelja pre ubistva, javno upućivane pretnje, a sumnja se da iza svega stoji jedna navijačka grupa. Na više mesta u Beogradu bili su zalepljeni plakati sa Šarčevom slikom i porukom: "Traži se! Mole se sugrađani ako su ga videli da nam jave."

Pre toga na Instagramu je otvoren i profil "Šarac cinkaroš". Tamo je nazivan cinkarošem, nesrećnikom, "pevačem"...

- Tužan je cinkaroški život ovog nesrećnika, kao i njegovih saradnika... Pozabavićemo se više ovim "pevačem" u narednom periodu - piše u jednoj objavi ispod fotografije Šarca sa suprugom.

On je dodao da je stan detaljno pretresen i u njemu su otkriveni biološki tragovi osumnjičenog.

- Daljim operativnim radom, utvrđeno je, takođe, da je Lazar pre zločina intenzivno komunicirao sa određenim ljudima iz inostranstva, čiji se identitet, u interesu istrage, čuva u tajnosti. Sa tim ljudima se konsultovao oko ilegalnog bekstva iz Srbije. Još se ne zna da li je on uspeo da pobegne iz zemlje ili je možda ubrzo posle napada na Šarca i sam likvidiran - napominje naš sagovornik.

Foto: printscreen youtube/novosti

Podsetimo, Šarac je, kako se sumnja, bio član međunarodne pljačkaške bande "Pink panteri", a zbog razbojništva je pre nekoliko godina hapšen u Italiji, ali je oslobođen usled nedostatka dokaza.

Preživeo tri napada

On je pre ubistva preživeo tri napada. Prvo je 2012. na njegovu kuću na Banovom brdu bačena bomba, a sličan pokušaj njegovog ubistva odigrao se i 2018. Tada je bačena bomba na kuću njegovog komšije, bivšeg košarkaša Partizana Vukašina Avdalovića, ali je utvrđeno da je reč o grešci i da je prava meta bio Šarac. Zatim je početkom 2019. plaćeni ubica Čaba Der likvidirao Šarčevog zeta Nebojšu Markovića ispred kuće na Banovom brdu. I tada je utvrđeno da je reč o grešci i da je prava meta bio Šarac.

Zbog svega toga Aleksandar je bio veoma oprezan i retko je išao na javna mesta. Vozio je blindirani "mercedes" i nosio je pancir, što je ubica najverovatnije znao, pa mu je pucao direktno u glavu 17. oktobra na parkingu tržnog centra. Šarac je odmah zatim prebačen u bolnicu, gde je devet dana kasnije preminuo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija