• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

14.11.2020

22:26

BOJAN IZREŠETAN U RATU NARKO-KLANOVA! Rasvetljena mafijaška likvidacija kod Belvila u Beogradu!

Vesti

BOJAN IZREŠETAN U RATU NARKO-KLANOVA! Rasvetljena mafijaška likvidacija kod Belvila u Beogradu!

Podeli vest

Policija je identifikovala ubicu koji je likvidirao Bojana Mirkovića (34) u garaži zgrade gde je živeo. Inspektori veruju da je Bojan sarađivao sa članovima zloglasnog "škaljarskog" klana

Beogradska policija rasvetlila je ubistvo Bojana Mirkovića (34), koji je izrešetan u četvrtak u podzemnoj garaži u naselju Belvil na Novom Beogradu! Sumnja se da je Mirković likvidiran u ratu dve moćne narko-bande i da je sarađivao sa pripadnicima zloglasnog "škaljarskog" klana.

Smena generacija

Izvor blizak istrazi kazao je da je Mirković bio blizak i sa Aleksandrom Šarcem, koji je ubijen prošlog meseca kod Tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu. Te dve likvidacije su najverovatnije povezane.

Foto: Tanjug/privatna arhiva

- Naručilac tih ubistava je, po svemu sudeći, jedan moćni narko-klan, čiji su pripadnici praktično ponikli iz zloglasnih crnogorskih klanova - "škaljarskog" i "kavačkog". Svi oni su ranije bili vojnici tih klanova, ali šestogodišnji krvavi rat između "škaljaraca" i "kavčana" obezglavio je te bande, pa su njihovi pripadnici iz Srbije, ali i iz Republike Srpske, nastavili samostalno da preprodaju drogu i stvorili su moćne bande u Srbiji. Praktično, napravljena je smena generacija u podzemlju - objašnjava naš izvor.

On dodaje da je najveći problem u tome što su vođe tih novih klanova našle zaštitu u pojedinim funkcionerima iz bezbednosnih struktura.

Vučić: Počistićemo saradnike kriminalaca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u petak je izjavio da posebno zabrinjava što pojedinci iz kriminalnog miljea imaju kontakte s nekim ljudima iz državnih struktura.

- To je ono što nas najviše zanima, tu će borba biti najžešća. Naš je posao da to počistimo, i to ćemo i da uradimo, ali najpre moraju da se počiste oni koji sarađuju sa ubicama i kriminalcima. Oni koji prime novac da bi omogućili nekom prolaz određenim saobraćajnicama ili neku drugu logistiku... Užasnut sam i prezirem narko-dilere - istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija ima "uvezene klanove".

- Vodi se žestoka borba između vođa kriminalnih klanova, a sukob je uglavnom uvezen u našu zemlju. Naši ljudi, koji su u to uvučeni, uglavnom su samo "izvođači radova", u smislu da prodaju narkotike ili su pucači - kazao je Vučić.

- Operativna saznanja ukazuju da Mirković nije bio neki bitan "igrač" u podzemlju, pa se može samo nagađati šta je bio pravi motiv za njegovu likvidaciju. Policijska saznanja pokazuju da je on ranije "samo" obezbeđivao logistiku u nekim prljavim poslovima. Navodno, bio je zadužen za nabavku automobila i drugih vozila koji su se koristili u nekim teškim krivičnim delima, iza kojih je stajao "škaljarski" klan. Moguće je da je Mirković platio glavom jer je previše znao - rekao je naš sagovornik.

Foto: Zoran Sinko

Bežao ka liftu

U prilog tome, kako je napomenuo naš sagovornik, govori i podatak da je Mirković sarađivao i sa Stefanom J., koji je blizak "škaljarskom" klanu.

- Istraga je pokazala da su obojica radila neke poslove za Užičanina Damira Hadžića, koji je zajedno sa Alanom Kožarom, vođom barske kriminalne grupe, likvidiran 23. jula na grčkom ostrvu Krf. Oni su slovili za vođe "škaljaraca". S njima je sarađivao i Lazar Vukićević, koji je nestao prošlog meseca i za njim se intenzivno traga, a sumnja se da je ubijen - kaže naš izvor.

Podsetimo, Mirković je kobnog popodneva otišao do prodavnice i u povratku je parkirao svoj BMW u podzemnu garažu zgrade. Kad je izašao iz automobila, spazio je maskiranog muškarca kako mu prilazi. Počeo je da beži ka liftu, ali je napadač bio brži i ispalio je u njega više metaka, koji su ga pogodili u glavu i telo. Ubica je nakon zločina pobegao biciklom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija