• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

18.11.2020

13:46

UMRLA DEVOJČICA KOJU JE UDARIO VOZ! Lekari u Nišu nisu mogli da je spasu!

Vesti

UMRLA DEVOJČICA KOJU JE UDARIO VOZ! Lekari u Nišu nisu mogli da je spasu!

Podeli vest

Devojčica, koju je juče udario voz na pružnom prelazu u Nišu, preminula je uprkos naporima medicinskog osoblja u KC NIš

Juče je na pružnom prelazu u Nišu voz udario devojku koja je potom sa teškim povredama prebačena u bolnicu.

- Uprkos velikim naporima lekara da spasu ovaj mladi život, pacijentkinja je preminula zbog težine povreda koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći – saopšteno je iz Kliničkog centra.

Foto: D.K.

Devojku, koja je sledećeg meseca trebalo da napuni osamnaest godina, voz je udario dok  je prelazila prugu na delu gde nema pružnog prelaza.  Prema svedočenju očevidaca, ona  nije primetila železničku kompoziciju jer je na ušima imala slušalice.

Voz je prolazio oko 11.20, ja sam tu drva neka sekao, i odjednom čujem voz svira, svira.... Pogledam, vidim,  voz staje....Vidim, devojka leži na pruzi .. Priđem, oni su izašli , kažu: - Nemoj da je diraš ! Video sam da je bila živa, da je disala.  Hitna pomoć je došla posle 20 minuta, drugo ne znam šta da vam kažem...– kazao je Nebojša Mladenović, očevidac nesreće.

Ovim povodom oglasila se  “Infrastruktura železnice Srbije”   izrazivši žaljenje zbog nemilog događaja.

Pri ulasku u železničku stanicu Ćele Kula u Nišu, putnički voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad, na otvorenoj pruzi naleteo je na nepoznatu žensku osobu.  Prema informacijama sa tarena, reč je o  devojci koja je na otvorenoj pruzi prelazila preko koloseka na mestu gde je zabranjeno kretanje. Na mesto nesreće odmah su izašli pripadnici MUP i Hitne pomoći kao i Železnička komisija za vanredne događaje koji treba da utvrde uzroke ovog događaja – navodi se u saopštenju ovog javnog preduzeća.

Foto: D.K.

"Infrastruktura železnice Srbije” još jednom je apelovala na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa. Još jednom upozoravamo sve učesnike u saobraćaju, a posebno pešake, da poštuju saobraćajnu signalizaciju, da budu pažljivi i ponašaju se odgovorno u blizini pruge, da je ne prelaze na mestima gde to nije dozvoljeno kako bi se izbegle ovakve nesreće – navedeno je u saopštenju.

Policija je obavila uviđaj na mestu udesa, obavešteno je i nadležno tužilaštvo. Sumnja se da je uzrok nesreće nepažnja, jer je devojka imala na ušima slušalice kada je prelazila prugu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija