• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

21.11.2020

23:25

Prvostepena presuda Osnovnog suda u Novom Sadu! Stilisti pedofilu dve godine zatvora

Vesti

Prvostepena presuda Osnovnog suda u Novom Sadu! Stilisti pedofilu dve godine zatvora

Podeli vest

Srđan Šveljo (52) osuđen zbog posedovanja pedofilskih slika i seksualnog uznemiravanja maloletnika. Iz ćelije je poslat u kućni pritvor, gde će sačekati pravosnažnost presude. Najavio je žalbu

Modni fotograf i stilista Srđan Šveljo (52) iz Novog Sada osuđen je u petak na dve godine zatvora zbog posedovanja pedofilskih slika i seksualnog uznemiravanja maloletnika! Pored toga, sud je Švelji ukinuo zatvorski pritvor, u kom se nalazio od hapšenja 28. januara, i poslao ga u kućni pritvor, gde će sačekati pravosnažnost presude.

Oslobođen za drogu

Šveljo je osuđen za tri krivična dela, od kojih se dva odnose na pedofilske slike i snimke koji su nađeni u njegovom stanu, kao i za polno uznemiravanje. Tužilaštvo ga je teretilo za još četiri slična krivična dela, ali su te optužnice odbačene.

- Švelji je, takođe, zabranjeno da koristi internet i telefon, kao i da prima maloletnike u stan. Nakon izdržane kazne, moraće da se obavezno javlja policiji i da prijavljuje svaki odlazak u inostranstvo, a zabranjene su mu i posete mestima gde se okupljaju maloletnici - izjavio je Gligor Nenić, portparol Osnovnog suda u Novom Sadu.

Zabrane


Švelji je zabranjeno da koristi internet i telefon, kao i da prima maloletnike u stan

 

Šveljo se, pored ostalog, teretio i za posedovanje droge, ali je optužbe za to oslobođen jer je sud utvrdio da je imao lek za smirenje "bromazepam" u originalnom pakovanju, koji mu je propisao lekar.

Branilac osuđenog stiliste, advokat Vladimir Beljanski već je najavio žalbu na prvostepenu presudu, dok je stav tužilaštva po tom pitanju još nepoznat.

Šveljo je, inače, uhapšen u januaru u svom stanu na osnovu prijave koju je protiv njega podneo sada punoletni mladić, koji je tvrdio da ga je modni stilista seksualno zlostavljao, i to dok je taj mladić još bio maloletan.

Prema nezvaničnim saznanjima, stilista se pravdao na saslušanju da je samo slikao mladiće za magazine i časopise za koje radi. Tvrdio je da su ti mladići dobrovoljno dolazili kod njega jer su želeli da se bave modelingom.

Na drugoj strani, na Instagram profilu stiliste vidi se da su te fotografije maloletnih mladića u najmanju ruku neprikladne. Na njima se mogu videti maloletnici kako gotovo nagi poziraju u različitim ambijentima. Poliveni su vodom u kadi ili tuš-kabini, šire noge ili simuliraju seksualne poze sa lutkom...

Drugosrbijanci brane osuđenog Švelja

Prijatelji osuđenog Srđana Švelja, koji su uglavnom iz takozvanog drugosrbijanskog miljea, najavili su da će uskoro emitovati dokumentarni film "Šveljo: Diskriminacija nije šala", u kome će biti ukazano na navodnu "medijsku satanizaciju" stiliste. Oni su u filmu hvalili osuđenog pedofila, tvrdeći da nema dokaza protiv njega. U dokumentarcu govore, pored članova njegove porodice, jedan od osnivača festivala Egzit Dušan Kovačević, zatim vlasnik izdavačke kuće "Kolor pres grupa" Robert Čoban, profesorka prava u penziji Vesna Rakić Vodinelić, novinarka Tamara Skrozza i još neke javne ličnosti.

Hapšenje najavio Jurić

Hapšenje je usledilo nakon što je Igor Jurić, pre oko godinu dana, izašao u javnost sa frapantnim podacima da postoji nekoliko javnih ličnosti u Srbiji koji su pedofili. Navodno, prema Jurićevim rečima, oni čak organizuju i zabave na koje dolaze dečaci uzrasta između 12 i 15 godina.

U međuvremenu su zbog pedofilije uhapšeni samo Šveljo i čuveni novosadski patolog Šandor Takač (66), koji je osuđen na uslovnu kaznu zatvora od jedne godine, sa rokom provere od pet godina, jer je seksualno zlostavljao jednu devojčicu.

Pošto je Jurić najavio da se među pedofilima nalazi i jedan poznati političar, pozvan je kod tužioca da otkrije njegovo ime, ali on nije hteo da otkrije identitet tog manijaka. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17