• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

27.11.2020

16:08

MAJKA OSTAVILA NOVOROĐENČE KOD TRAKTORA, A OTAC GA POSLE DAO LEKARIMA I sad bi beba mogla da im bude vraćena!

Vesti

MAJKA OSTAVILA NOVOROĐENČE KOD TRAKTORA, A OTAC GA POSLE DAO LEKARIMA I sad bi beba mogla da im bude vraćena!

Podeli vest

Beba iz Klenja, kod Bogatića, koju su roditelji sredinom jula ostavili kod traktora na dvorištu, a onda je otac predao lekarima u ovdašnjem Domu zdravlja sa pričom kako je slučajno pronašao napušteno i ostavljeno novorođenče, uskoro bi mogla da bude vraćena porodici.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu još nije okončana istraga u ovom nesvakidašnjem slučaju a zna se da je otac sa bebom koju je, navodno, pronašao ostavljenu u svom dvorištu, ranom zorom pojavio u Domu zdravlja u Bogatiću.

- To se dogodilo u petak, a već u nedelju policija je razrešila enigmu. Ispostavilo se da se majka tog jutra sama porodila u žbunju pored kuće, makazama odsekla pupčanik i ostavila dete, a otac navodno o tome nije ništa znao pa je predao dete lekarima. Po nalogu tužilaštva policija je protiv oca T.D.(49) podnela prijavu za krivično delo promena porodičnog stanja, a protiv majke T.D. (46) za kršenje porodičnih obaveze - navodi izvor iz istrage Telegrafa.

Roditelji su kratko vreme proveli u pritvoru i pušteni da se brane sa slobode, a bebu su socijalni radnici iz bolnice u Loznici, gde je hospitalizovana, odveli pravo u hraniteljsku porodicu.

Dok tužilaštvo privodi kraju prikupljanje dokaza u postupku protiv roditelja, njima je, uz posredstvo Centra za socijalni rad do sada nekoliko puta omogućeno da na kratko budu sa svojim sinom.

- Roditelji nisu lišeni roditeljskog prava i imaju pravo da viđaju dete. Pošto u Centru za socijalni rad ne postoje uslovi da se susret roditelja sa detetom organizuje u njihovim prostorijama, bebu su na određeno vreme od pola sata do sata viđali kod svoje kuće. U takvim situacijama je obavezno prisustvo hranitelja i socijalnog radnika - saznaje Telegraf.rs.

Svrha takozvanog "viđanja u kontrolisanim uslovima" je, objašnjavaju socijalni radnici, da se procene kapaciteti roditelja, njihove emocije, da li prihvataju ili ne prihvataju dete.

- Oni već imaju odraslu decu i žele da se beba vrati u porodicu i da ga oni odgajaju. To bi moglo da se dogodi, ali tek kada tužilaštvo završi istragu. Ako roditelji ne bi bili optuženi za krivična dela za koja su u ovom tenutku okrivljeni, ne bi trebalo da bude nikakvih smetnji oko pokretanja postupka da se dete vrati u biološku porodicu. Ni jednom detetu nije nigde lepše nego kod svoje kuće - objasnili socijalni radnici.

Dobro upućen izvor Telegrafa.rs otkrio je da roditelji pokušavaju da se nagode sa tužilaštvom.

- U tom slučaju se ne bi radilo veštačenje majke koja je, medicinski, u momentu izvršenja dela, posle porođaja mogla da bude u neuračunljivom stanju. To bi skratilo postupak i pošto majka prihvata svoje dete i želi da bude sa njim, ako organi gonjenja prihvate predlog za nagodbu, dete bi vrlo brzo moglo da se vrati kući - otkrio je naš izvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija