• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

04.12.2020

14:16

Jovana je odvezla drugaricu i krenula kući: Nekoliko minuta kasnije desila se JEZIVA TRAGEDIJA OD KOJE JE SRBIJA ZANEMELA

Vesti

Jovana je odvezla drugaricu i krenula kući: Nekoliko minuta kasnije desila se JEZIVA TRAGEDIJA OD KOJE JE SRBIJA ZANEMELA

Podeli vest

Pijani Nišlija M. G. (20) "golfom", ogromnom brzinom proleteo na crveno svetlo na raskrsnici i zabio se u levu bočnu stranu BMW-a u kom je bila Jovana Petković (25) * Devojka umrla u bolnici posle osam dana

Mortus pijani Nišlija skrivio je 21. novembra stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala Jovana Petković (25) iz Žitorađe kod Vladičinog Hana! Bahati mladić je, vozeći "golf" ogromnom brzinom, sa čak 1,1 promilom alkohola u krvi, proleteo na crveno svetlo na raskrsnici u Nišu i zabio se u levi bok BMW-a u kom je bila Jelena. Nesrećnu devojku su vatrogasci izvukli izi potpuno smrskanog auta, a osam dana kasnije preminula je u bolnici ne budeći se iz kome.

Život je bio pred njom

Do stravičnog udesa je došlo 21. novembra, pola sata iza ponoći, na raskrsnici Bulevara Nemanjića i Ulice pariske komune. Od siline udarca Jovanin BMW je bio bukvalno raznet, dok je vozač "golfa" prošao samo sa lakšim povredama.

Jovanin otac Slaviša ne može da dođe sebi od tuge i bola. Smogao je snage da nam kaže da za svoje dete više ne može ništa da učini, ali da očekuje da vozač "golfa" bude strogo kažnjen.
- Ceo život je bio pred našom Jovanom. Odbranila je master rad 11. septembra na niškom Građevinsko-arhitektonskom fakultetu... Čekao ju je posao u Beču, trebalo je uskoro da nam se pridruži u Austriji, jer mi godinama živimo tamo. U Nišu imamo stan, nedaleko od Medicinskog fakulteta. Tamo je Jovana boravila dok je studirala. Kako sam saznao, te večeri je odvezla kući drugaricu, a zatim je krenula ka stanu. Bila je na raskrsnici kada je u levu stranu njenog BMW-a udario taj momak. Udarac je bio užasan, Jovana je bez svesti odvezena u bolnicu i nije se više ni probudila - priča očajni čovek.

Foto: informer

Smrskani automobil

Slaviša kaže da se njegova porodica do poslednjeg trenutka nadala da će Jovana ipak dobiti bitku za život.
- Obilazili smo manastire, crkve... Molili se za njen spas, ali nismo uspeli. Jedino što nam je sada ostalo je da se izborimo za pravdu za našu ćerku. Postoje očevici udesa i kamere, koje će dokazati da je naša ćerka bila žrtva bahatog vozača. Tražimo najstrožu kaznu za njega, kako nijedno drugo dete ne bi na ovakav način stradalo - ističe Slaviša.

On dodaje i da je porodica vozača "golfa" pokušala da stupi s njim u kontakt, ali on nije bio u stanju da razgovara s njima.
- Stalno su se raspitivali za Jovanino zdravstveno stanje, hteli su da pričaju sa mnom, ali meni je tada bilo najbitnije da mi ćerka preživi. Zaista nisam bio sposoban da se sretnem s njima - rekao je Slaviša.

Jovana i njen momak Nemanja Zdravković, sa kojim se zabavljala dve godine, imali su velike planove za budućnost, ali oni su nestali u trenu.
- Bili smo isti, dve strane istog novčića... Znali smo se od detinjstva, odrasli smo u istom selu. Planirali smo da zajedno zakoračimo u život, da odemo u Beč, budućnost nam je bila svetla... Te dve godine, koliko smo bili u vezi, dešavale su nam se samo lepe stvari, a sada mi se srušio čitav svet - kazao je Nemanja.

Vredna i ambiciozna

Jovanina bliska drugarica Jelena Simonović kazala nam je da je stradala devojka bila za primer.
- Bila je dete koje bi svako poželeo, vredna, ambiciozna... Niko je nije gurao, završila je fakultet, odbranila master, nuđene su joj i doktorske studije, ali je razmišljala o odlasku u Beč, želela je da bude svoj čovek. Decu mi je čuvala, ne mogu da ih smirim otkako su čuli za njenu smrt... Molili smo se za njen život, ali nam molitve nisu uslišene - kaže ova Nišlijka. 

Vozač uhapšen, preti mu do 12 godina


U Višem javnom tužilaštvu u Nišu kazali su nam da je osumnjičenom M. G. određeno zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti saslušan. Tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja sa smrtnom posledicom, za šta mu preti od dve do 12 godina zatvora.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tužilac

pre 3 godine

Voleo bi da mi ovi koji su pisali zakone objasne u čemu je razlika između toga što je ovaj idiot pijan, velikom brzinom ubio devojku ili da je šenlučio sa pištoljem i ubio je? Zašto je onda zaprećena kazna za UBISTVO u saobraćaju 2-12 godina a za ubistvo vatrenim oružjem čak i do 40 godina? Pod hitno menjajte zakone i drastično dignite kazne - to je jedini način da se idioti dovedu pameti. Nema dovoljno mesta u zatvorima? Ništa lakše, gradite zatvor U SVAKOM GRADU

Milan

pre 3 godine

Više ništa nije bitno! Izgubljen je jedan mladi život... Da li je važno šta će biti dalje i kakvu kaznu će dobiti krivac? Pre neki dan smo pročitali da je pijanac ubio četvoro u udesu i dobio nanogicu, kućni pritvor... Ni to nije bitno, jer Jovane više nema... Iskreno saučešće porodici.

Srbijanac

pre 3 godine

Ispada da je bolje da nekog ubijes mrtav pijan manje ces da robijas.. Ovom lud. m decku treba dati najmanje 40god!!! Ubio je nekog pred kog su bile jos mnogo godina zivota pa neka ih on da u najmanju ruku drzavi na odsluzenje robije..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59