• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

05.12.2020

21:45

EKSPLOZIJA JE BILA TOLIKO JAKA DA JE SPALA FASADA SA GORNJEG DELA ZGRADE! Ovo je moguć uzrok nesreće, evo šta kažu očevici!

Vesti

EKSPLOZIJA JE BILA TOLIKO JAKA DA JE SPALA FASADA SA GORNJEG DELA ZGRADE! Ovo je moguć uzrok nesreće, evo šta kažu očevici!

Podeli vest

Oko 18 časova u stanu u trospratnoj zgradi u Ulici M. Obrenovića 3 u Užicu došlo je do stravične eksplozije u kojoj je teške povrede zadobila D. Ž. (43) i odmah prebačena na dalje lečenje u Beograd, dok su još četiri stanara prebačena u užičku bolnicu sa lakšim povredama. Ukupno je evakuisano šest stanara i jedan pas

Tačan uzrok nesreće zvanično nije potvrđen, ali stanari sumnjaju da je do eksplozije došlo usled gasa, koji se danima osećao u toj i u još dve zgrade u nizu.

Na licu mesta je odmah došlo 10 vatrogaasaca sa troje vatrogasnih kola, policija, inspekcija i predstavnici gradske vlasti. Prema rečima načelnika gradskih inspekcija ispituje se uzrok nesreće, pa i to, da li je možda gas uzrok eksplozije.

Foto: Z.G.

Eksplozija je bila toliko jaka da je spala fasada sa gornjeg dela zgrade, a stakla su letela i pedeset metara dalje. Osetili su je i stanari iz susednih zgrada. U eksploziji je oštećen i jedan automobil.

Uzrujani i uplašeni stanari iz zgrada su izašli napolje.

(FOTO) JEZIVI DETALJI UŽASA U UŽICU! ŠUT LETEO 30 METARA! Povređene 4 osobe, ŽENA U TEŠKOM STANJU PREBAČENA U BEOGRAD!

- Žena koja je povređena bila je sama u stanu. Ona je prebačena u Beograd. Ja sam bio sam u stanu preko puta njenog. Bilo je strašno. Čak su blindirana vrata od tog stana izvaljena. Ja sam samo zgrabio psa i odmah izleteo napolje – kaže stariji dečak, koji je u vreme eksplozije bio sam u stanu.

Svi stanari tvrde da se već mesec dana unazad u sve tri zgrade osećao gas.

- Samo u prvoj zgradi jedan stanar je uveo gas, a ostali stanari u toj i u druge dve zgrade nemaju gas. Ali, ipak se baš osećao. Pre mesec dana sam prijavila preduzeću Užice-gas. Dolazili su sa aparatom i merili, pa rekli da to nije gas, već neka kiselina. Otišla sam u inspekciju da ponovo prijavim, ali su mi tražili da donesem potvrdu od Užica-gasa ili od preduzeća koje je uvodilo gas u taj stan da je sve u redu. Ponovo su došli sa aparatima i merili i rekli da nije gas. Merili su i ubšahti, koja je na nekih 50 m od nas. Kada su otvorili poklopac baš se osećao gas, ali inžinjer koji je bio, opet je tvrdio da nije gas i nešto je šaputao ljudima oko sebe. Zatvorili su šahtu i rekli su da će doći da ponovo ispitaju sve. To se sve dešavalo u poslednjih sedam dana – kaže Marija Jevromović iz druge zgrade i dodala da je čula da ne mogu da zatvore gas zbog nekadašnje kasarne, u kojoj se sada nalazi više objekata u zakupu.

- Pitala sam šta da mi radimo, rekli su nam da samo otvorimo prozore da se malo izluftira i da nije opasno – dodala je Marija.

U toku je uviđaj, a cela zgrada nema struje. Stanari će najverovatnije morati da nađu smeštaj kod rodbine. Inspektori koji su na licu mesta, nezvanično su rekli, da je moguće da je gas uzrok eksplozije.

- Iako zgrade nemaju gas, moguće da se gas negde provlačio kroz kanalizaciju, ali da bi došlo do eksplozije potrebna je baš velika koncentracija, tolika da u toj prostoriji ne bi moglo da se sedi. Sada je istraga u toku – kazao je jedan od inspektora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija