• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

23.12.2020

07:37

SRBI IZVELI AKCIJU "POLOMI I ZGRABI" I ODNELI MILIONSKI PLEN! Otkriveni u Beogradu, OVO JE SNIMAK SA LICA MESTA /VIDEO/

Vesti

SRBI IZVELI AKCIJU "POLOMI I ZGRABI" I ODNELI MILIONSKI PLEN! Otkriveni u Beogradu, OVO JE SNIMAK SA LICA MESTA /VIDEO/

Podeli vest

Četvorica članova zloglasne bande "Pink Panter" uhapšena su prekjuče u Beogradu zbog sumnje da su 14. decembra u Diseldorfu u Nemačkoj opljačkali čuvenu juvelirnicu "Breguet"!

Tokom spektakularne pljačke odneli su čak 41 skupoceni sat, čija se ukupna vrednost procenjuje na milion evra, kao i jednu narukvicu, vrednu čak 2,7 miliona evra!
Sve ukradene dragocenosti pronađene su prilikom hapšenja razbojnika.

Ukradeni auto
Prema nezvaničnim saznanjima iz Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšeni su N. S. (47), N. B. (52), A. J. (51), svi iz Beograda, kao i S. Š. (51) iz Valjeva. Svima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni na saslušanje.


- Organizator ove grupe je N. S., koji je početkom decembra sa trojicom saučesnika iz Beograda otputovao u Nemačku kako bi organizovali pljačku juvelirnice na Kornelijusplacu u Diseldorfu. Dvojica članova ove bande su 14. decembra, nešto pre deset sati, seli u ukradenu "opel vektru" i tim autom su se zabili u izlog juvelirnice švajcarskog proizvođača satova "Breguet". Kad se debelo staklo izloga razbilo u paramparčad, oni su pomerili auto unazad, da oslobode prolaz drugoj dvojici razbojnika, koji su maskirani upali u juvelirnicu, naoružani pištoljima i biber-sprejom - kaže naš sagovornik.
Prema njegovim rečima, pljačka je izvedena munjevito.
- Brzo su stavili u torbu 41 sat i narukvicu, a zatim su sva četvorica pobegla u susednu ulicu, gde su ih čekali skuteri. Tim motociklima su se zatim odvezli do jednog parka, gde su prešli u drugi automobil, nakon čega im se izgubio svaki trag. Ubrzo su napustili Nemačku i vratili se u Beograd - objašnjava naš sagovornik.

U potrazi za njima učestvovao je veliki broj policajaca, uključujući policijske helikoptere.

Ubrzo je pronađen srebrni automobil kojim su se najpre dali u beg, ali je utvrđeno da se na njemu nalaze keltske registarske oznake, ukradene sa drugog vozila. Policajci veruju da je kao i registarska tablica, i auto korišćen prilikom bekstva takođe ukraden.


Nosio ukradeni sat
Nemačka policija je nakon uviđaja pokrenula istragu i, uz pomoć kolega iz Srbije, razbojnici su identifikovani.
- N. S. je uhapšen u Beogradu u trenutku kada je predao sedam skupocenih satova saradniku N. B., koji je trebalo da ih proda. Vrednost tih sedam satova se procenjuje na oko 370.000 evra. Još jedan ukradeni skupoceni sat zatečen je na ruci N. S. Nakon hapšenja ove dvojice, u Beogradu su ubrzo zatim uhvaćeni i S. Š. i A. J. U stanovima koje su koristili pronađena su preostala 33 sata, kao i skupocena narukvica - objasnio je naš izvor. 


"Polomi i zgrabi" u Tokiju, Dubaiju...

Bandu "Pink Panter" čini nekoliko desetina razbojnika iz Srbije i regiona, a poznati su po seriji pljački čuvenih juvelirnica širom sveta. Procenjuje se da su u poslednjih dvadesetak godina oteli čak 500 miliona evra u draguljima, nakitu, satovima, ali i umetničkim slikama. Svojevrstan potpis rada ove bande je uletanje vozilom u izlog juvelirnica, a takvu vrstu pljačke prozvali su "polomi i zgrabi".
Prvu takvu pljačku izveli su još 2004, kada su autom uleteli u juvelirnicu u Tokiju u okrugu Ginza, odakle su odneli milionski vredan plen. Samo tri godine kasnije, u istom okrugu i na isti način opljačkali su još jednu juvelirnicu. "Polomi i zgrabi" su potom primenili i 2008, kada su "audijem" uleteli kroz izlog u juvelirnicu "Graf" u Dubaiju i iz nje odneli dva džaka nakita, čija je vrednost tada procenjena na 11 miliona evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nikola

pre 3 godine

Pazite, preprodaju satova rade i ljudi u casovnicarskim radnjama. Treba znati samo ko to medju njima radi.Budite detektiv, u Novom Sadu, kao i u Bgd i drugim gradovima...!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija