• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

06.01.2021

07:41

MILETA ĐORĐEVIĆA ITALIJANSKI MEDIJI PROZVALI "SPAJDERMENOM" Objavljen i snimak, pogledajte njegovu akciju sa "kolegom" - ODAO IH JEDAN BIZARAN DETALJ

Vesti

MILETA ĐORĐEVIĆA ITALIJANSKI MEDIJI PROZVALI "SPAJDERMENOM" Objavljen i snimak, pogledajte njegovu akciju sa "kolegom" - ODAO IH JEDAN BIZARAN DETALJ

Podeli vest

Sud u Milanu je po skraćenom postupku osidio Srbina Mileta Đorđevića (28) na osam godina zatvora, a njegovog saušesnika Rumuna Mariana Buzuika (20) na šest godina robije zbog pljačke.

Oni su uz saučesništvo još jednog maloletnog Srbina opljačkali kuću jedne starije Italijanke u MIlanu i odneli iz nje nakit i drago kamenje vredno oko 600.000 evra.

Mile "spajdermen" kako ga nazivaju italijanski mediji su u dva meseca ranije upali u kuću jedne starije gospođe u centru Milana. Mile se uz pomoć lopovki popeo i provalio, a onda pronašao vlasnicu kuće i zapretio joj šilom. Lopovi su ženu mučili sat vremena, sve dok nije otvorila sef. Zatim su je zatvorili u kupatilo i pobegli.

Policija ih je pronašla samo zato što nisu mogli da ćute i da se ne hvale kako im u Italiji "dobro ide". Naime, sudbina Mileta i njegovog kompanjona iz Rumunije, koji je dobio šest godina zatvora, možda ne bi bila ovakva, da se nakon pljačke nisu hvalili po društvenim mrežama.

Lopove su, kako pišu italijanski mediji, odale fotografije koje su nakon pljačke postavljali na svoje Fejsbuk profile. Misleći da su odradili dobar posao, Đorđević i njegov prijatelj iz Rumunije su odlučili da to i proslave, pa su tako iznajmili limuzinu i organizovali žurku. Sve vreme su se fotografisali i objavljivali na društvene mreže sve detalje iz provoda, a njihove objave "zapale su za oko" i karabinjerima. Posebno jer su na ruci Mileta Đorđevića uočili svežu ranu. To je bio dovoljan znak da krenu u akciju.

Jedan od pet telefonskih brojeva koje su pratili karabinjeri lociran je u kampu u naselju Barancat. Kada su skupili sve dokaze, karabinjeri su upali u kamp i lopovi su ubrzo pohapšeni. Ukradeni nakit, međutim, nikada nije pronađen i istražitelji veruju da su ga ili poslali u inostranstvo ili već unovčili


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija