• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.01.2021

08:01

HRANISLAVU JE PRE 4 GODINE LOPOV UPAO U PRODAVNICU Čovek je tada učinio nešto zbog čega mu je SADA STIGLA PRESUDA U KOJU NIKO NE MOŽE DA POVERUJE

Vesti

HRANISLAVU JE PRE 4 GODINE LOPOV UPAO U PRODAVNICU Čovek je tada učinio nešto zbog čega mu je SADA STIGLA PRESUDA U KOJU NIKO NE MOŽE DA POVERUJE

Podeli vest

Hranislav Dimitrijević (66) iz Progorelice kod Kraljeva skupo će platiti to što je životom branio svoju prodavnicu od lopova!

Nesrećni Dimitrijević je 2016. ranio u zadnjicu tada maloletnog provalnika, koji mu je upao u lokal i pokušao da ga šutne u glavu! Međutim, bahati mladić je potom tužio Hranislava, koji sada lopovu mora da isplati dva miliona dinara odštete za "povrede i pretrpljeni strah"?!

Oglasio se alarm

Očajni Hranislav ispričao nam je da je njegova agonija počela 12. aprila 2016.

- Bio sam te večeri u kući, kad se oglasio alarm iz moje prodavnice, koja se nalazi u blizini. Ustao sam iz kreveta, na brzinu se obukao i poneo pištolj. Dok sam prilazio prodavnici, video sam da su vrata obijena, a u lokalu su bila dva mladića, koji su taman krenuli da izađu - priseća se Hranislav.
On je tada iz straha krenuo da repetira pištolj, ali su mu ruke drhtale, od šoka je zastao na vratima.

- Tad je prvi mladić naleteo na mene i gurnuo me. Dok sam padao, pokušao je da me šutne u glavu, i u tom momentu sam ispalio dva hica. Drugi mladić je tad samo protrčao pored mene sa džakom punim cigareta i pobegao je, a ovaj ranjeni momak, koji me je gurnuo, krenuo je prema autu kojim su došli i pao je. U međuvremenu su i moji sinovi došli do prodavnice i sve su to videli, kao i komšija, koji je istrčao iz kuće čim je čuo alarm iz moje prodavnice - priča Hranislav.

Drama na licu mesta
On je zatim otišao u kuću i pozvao policiju, koja se zatekla u blizini i patrola je brzo stigla.
- Ovaj ranjeni lopov je tada na sebi imao četiri trenerke jer je sa svojim saučesnikom te noći redom obijao lokale i posle svake pljačke bi se presvlačili kako bi zavarali trag na snimcima sa kamera.

Kada su ga policajci pitali gde je pogođen, rekao je u kuk. Na trenerci se videla samo mala rupica od metka, nije bilo krvi... Onda je sanitet došao po njega i odvezli su ga, a mene i moje sinove su priveli u policijsku stanicu. Zadržali su me u pritvoru kao kriminalca, a samo sam branio svoje - ogorčen je Dimitrijević.

Foto: Privatna arhiva

Čovek sada mora da plati odštetu lopovu


Usledilo je, kaže on, suđenje, gde su ga teretili za nanošenje teških povreda.

- Šokirao sam se kad je sudija na samom početku rekao da ne postoji nijedan dokaz da je taj provalnik bio u mojoj prodavnici. Hteli su da nameste da sam ja jurio tog mladića i da sam ga upucao na ulici! Sud čak nije hteo ni da prihvati svedočenje mojih sinova i komšije jer ih je smatrao pristrasnima. Međutim, balističar je bio pošten i lepo je objasnio da sam pucao iz ležećeg položaja, što se vidi po uzlaznoj putanji metka. Utvrđeno je i da sam pucao sa oko 60 centimetara udaljenosti i da je metak pogodio lopova u desni kuk i zaglavio se u levoj strani njegove zadnjice.

Na kraju sam pravosnažno osuđen na godinu dana kućnog zatvora i tu kaznu sad služim - rekao je Hranislav.

Teško se razboleo

Sramna presuda, međutim, nije bila poslednja muka koja je pogodila nesrećnog Dimitrijevića, jer je ubrzo zatim usledio novi šok.

- Stigla mi je tužba od ranjenog lopova, a sud mu je po kratkom postupku dodelio odštetu koja prevazilazi vrednost i moje prodavnice i magacina. Pazite, 400.000 dinara moram da mu platim za pretrpljeni strah, još 600.000 za duševni bol i čak milion dinara za telesno oštećenje! A ja imam penziju 20.000 dinara! Žaliću se na ovu presudu jer nemam te pare. Branio sam svoju imovinu i svoj život! Pa ti lopovi imaju po 40 krivičnih dela u dosijeu, a mene su osudili i teraju me da im plaćam odštetu! Ovo je neka rođačka veza radila u sudu, u grob će me svi oni oterati... Od svega ovoga sam se razboleo, šećer mi je skočio i ugradili su mi tri stenta - žali se Hranislav.


Provalnici u zatvoru

Dva provalnika koji su u aprilu 2016. obili prodavnicu Hranislava Dimitrijevića i napravili mu pakao od života takođe su osuđena zbog serije krađa koje su počinili u ovom delu Kraljeva. Oni su, prema saznanjima Informera, trenutno u zatvoru, a sramnu tužbu za odštetu je zapravo inicirao otac ranjenog provalnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nedeljko

pre 3 godine

Došla su vremena da provalniku moraš reći izvini što sam došao svoje da branim.Joj Bože,još ako si udario na lokalnog moćnika moraš se i izvinuti,tako je vreme došlo,Nedeljko Gelić

Perica

pre 3 godine

E pa gospodo u više mojih komentara sam rekao da je krivični zakon nakaradan i to u njegovom opštem delu a moje komentare ni vaše a ni neke druge novine nisu hteli da objave a trebali bi samo promeniti članove koji se odnose na nužnu odbranu i krajnju nuždu. I u tim članovima dodati stavove kako ne bi odgovarali ovakvi ljudi. A što se tiče sudija pola njih bi pohapsio za korupciju a od druge polovine bi zabranio rad zbog nesposobnosti!

Tužilac

pre 3 godine

Sramota, da li je moguće da nema ni jednog časnog advokata da odbrani ovog čoveka pro bono pa makar trebalo da se tera i do Strazbura? Naravno da se radi o korumpiranom sudiji i uticajnom ocu, koliko pameti treba da se to shvati?

petar

pre 3 godine

Opšte poznato je da se procesi i presude "montiraju" tj. NAMEŠTAJU A SVE UZ POMOĆ ADVOKATA KOJI SU U DILU SA SUDIJAMA.Zanima me šta sve treba da se desi da bi ovaj problem počeo da se rešava? A vas gospodo iz kurira molim da bar objavite komentar. Spreman sam da ukoliko ima volje i želje dokažem izrečeno.

petarmircevic

pre 3 godine

NISTA TREBALO BI OVOG VLASNIKA OBESITI NA TERAYIJE,JER BRANIO SVOJ POSED ,A OVOG FINOG MOMKA I NJEGOVOG OCA STO STVORIO OVAKO LEPO VASPITANOG MOMKA KOJI SAMO USO U RADNJU I POSLUYIO SE CIGARETAMA U VELIKOJ KOLICINI I ON NA TO IMA PRAVO ,NJIH RUZILASTVO TREBA KANDITOVATI ZA NOBELOVU NAGRADU..

Arpad

pre 3 godine

Na zalost, zakon jedva dozvoljava i da branis svoj zivot a o imovini ni reci. Nije ovo amerika. Ako ti je za utehu nisi jedini koji je tako prosao. Imam savet za tebe .. objavi mu ime i adresu ..

Pera

pre 3 godine

Ovo sa provalom i odbranom vlasnika je simfonija gluposti sudije, gore ne može biti. Odavno mislim da su sudije mentalno ograničena, partijski obojena, bagra a od ovog gore valjda i ne može biti. Ministre Pravde gde si??????? Da neko nema pravo na odbranu vlasništva, to je unikum, toga nema nigde na svetu. Gospodine Dačiću menjaje te u*rane zakone. Sram vas bilo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija