• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/kurir

12.01.2021

10:53

UŽAS U SUDNICI, MLADIĆ PRAVDAO SILOVANJE DETETA: Majka devojčice (12) odobravala obljubu, ali ono što je ON REKAO ZGRANULO JE SUDIJU!

Vesti

UŽAS U SUDNICI, MLADIĆ PRAVDAO SILOVANJE DETETA: Majka devojčice (12) odobravala obljubu, ali ono što je ON REKAO ZGRANULO JE SUDIJU!

Podeli vest

Posle saslušanja sud je M. M. odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio obljubu nad detetom

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu uhapsili su M. M. (22) iz okoline Vlasotinca koji neprijavljeno boravi na teritoriji Kladova, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljuba sa detetom.

Ovo je, navodno, na saslušanju pred tužilaštvom ispričao M. M. (22), građevinski radnik iz mesta na jugu Srbije, koji je osumnjičen da je tokom prošle godine više puta obljubio devojčicu (12).

Deset godina robije

– Istina je da smo bili intimni, ali sve je bilo na dobrovoljnoj bazi. Mi se volimo i u ozbiljnoj smo vezi – navodno je ispričao M. M. i potvrdio da je tokom 2020. godine više puta imao seksualne odnose s maloletnicom.

Kako navodi  izvor, posle saslušanja sud je M. M. odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio obljubu nad detetom.

– Iako su tvrdili da nema prisile i da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi, zakon smatra da je svako dete mlađe od 14 godina nezrelo da donese odluku o svojim polnim radnjama, odnosno o tome da li će stupiti u seksualni odnos – priča izvor i dodaje:

– Mladiću je zaprećena kazna veća od 10 godina zatvora. M. M. je uhapšen u subotu, kada su komšije devojčice prijavile da je stalno viđaju s momkom dosta starijim od nje.

– On je priveden, a devojčica je s majkom poslata u bolnicu, gde je pregledana – objasnio je sagovornik.

Socijalni psiholog Vesna Tomić: Neverovatne izjave majke

Socijalni psiholog Vesna Tomić kaže “da je neverovatno da majka devojčice čitav slučaj komentariše sasvim normalno i brani se time da je to samo ljubavna veza”.

– Prave vrednosti su se izgubile i, nažalost, tek ćemo imati priliku da vidimo posledice. Dosta faktora je verovatno uticalo na ceo slučaj, a da li su zaista uhapšeni mladić i devojčica bili dobrovoljno u vezi ili je u pitanju nasilje, pokazaće istraga – kaže Vesna Tomić.

Foto: Shutterstock

 

Ona ističe da treba da se proveri psihopatologija i deteta i mladića.

– Na ovakve slučajeve dosta utiče i sredina u kojoj se događa. Nikad se ne zna, možda je i ta majka podvodila ćerkicu, možda je devojčica želela da pobegne od porodice, pa je počela zaista da se zabavlja s tim mladićem, zasad se ne zna. Međutim, ovo su ozbiljne razlike u godinama u ovom dobu i deluje nenormalno.

Advokat Borović: Pored Marka M., treba da odgovara i njena majka

– S obzirom na to da devojčica ima samo 12 godina, važi zakonska pretpostavka da ona nije sposobna da samostalno donosi odluke o svom polnom životu. Pored Marka M., koji je počinio obljubu, krivično će odgovarati i majka, koja je podržala ćerkinu vezu. Marko nije mogao biti doveden u zabludu, morao je imati svest o učinjenom, te mu preti kazna zatvora – izjavio je za Objektiv Borivoje Borović.

Majka devojčice je policiji sve vreme objašnjavala da zna za ljubavnu vezu svoje maloletne ćerke i deset godina starijeg građevinca.

– Ona se čudila zašto je M. M. uhapšen kad je on fin dečko s kojim se njena ćerka duže vreme zabavlja i odličnu se slažu. Majka je naglasila i da su hapšenje i pregled njene ćerke potpuno suvišni, kao i da joj je nejasno zbog čega nadležni sve to rade jer je “ljubav između njene mezimice i tog mladića potpuno iskrena i prava” – prepričava sagovornik iz istrage.

Foto: stock

 
Komšije u šokirane reakcijom njene majke.

 

– Kako je nije sramota! Nije nemoguće da je htela da je proda ili je podvodi. U pitanju dete od 12 godina! Ovo je bolesno, nije normalno i niko više nije mogao da gleda i da mirno posmatra ovaj slučaj. Zato je i prijavljeno – navode komšije.

M. M. je inače rodom s juga Srbije, ali zbog posla boravi u ovom gradu.

– On je zaposlen na građevini, a stanuje u jednom selu u okolini grada. Navodno, komšije koje su prijavile ovu nesvakidašnju “vezu” ispričale su da neretko boravi i u kući devojčice, koja živi sa mamom – rekao je izvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija