• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

14.01.2021

10:16

UBICA NAVIJAČA MOLI DA BUDE UZRUČEN SRBIJI:  Za Stefanom Stefanovićem tragao je i Interpol, SUD BiH DONEO ODLUKU

Vesti

UBICA NAVIJAČA MOLI DA BUDE UZRUČEN SRBIJI: Za Stefanom Stefanovićem tragao je i Interpol, SUD BiH DONEO ODLUKU

Podeli vest

U odsustvu on je osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo navijača Vojvodine Milana Pribakovića (29) u Novom Sadu

Stefanu Stefanoviću (28), koji je pre dva dana uhapšen u Banjaluci, a za kojim je Interpol tragao zbog teškog ubistva navijača Vojvodine, Milana Pribakovića, određen je ekstradicioni pritvor.

- Pritvor po ovom rešenju može trajati do izvršenja odluke o izručenju ili do nove odluke Suda BiH, a najduže šest meseci, računajući od dana lišenja slobode, odnosno od 11.01.2021. godine do 11.07.2021. godine - rečeno je za Telegraf u sudu BiH.

Kako saznajemo, na ročištu održanom u sredu Stefanović se izjasnio da u Srbiju želi biti izručen u pojednostavljenom postupku.

Stefanović je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Pribakovića, a sada se tereti i zbog krivičnog dela nezakonita proizvodnja, posedovanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksploziva u sticaju sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti

Podsećamo, banjalučka policija u akciji "Logan" uhapsila je u utorak, a zajedno sa njim uhapšeni su Slobodan Stanković, pripadnik Oružanih snaga BiH Milan Gajić, te taksista Bojan Đurić iz Banjaluke. Oni su osumnjičeni za pružanje podrške beguncu od srpskog pravosuđe, a sumnja se da su bili umešani u i u trgovinu narkoticima, falsifikovanje isprava i druga krivična dela.

Zbog teškog ubistva traži ga Interpol

 Izvršenim proverama kroz službene evidencije utvrđeno je, da je za licem S.S. iz Novog Sada raspisana međunarodna Interpolova poternica zbog počinjenog krivičnog dela teško ubistvo. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da navedeno lice koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Grada Banjaluka - rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Foto: atv

 

Ona kaže da je u okviru akcije "Logan" izvršen pretres stana u Banjaluci, koji je koristio begunac S. S. pri čemu je pronađeno 30 grama kokaina i oko 60 grama marihuane.

- Pronađena je i oduzeta veća količina novca, vaga za precizno merenje, mobilni telefoni, falsifikovana lična karta Republike Srbije na ime Nikola Radišić, kao i falsifikovana lična karta i vozačka dozvola Švajcarske na isto ime, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela - istakla je Mučibabić.

Foto: atv

Stefan Stefanović
Ubijen u noćnom klubu

Milan Pribaković (29) upucan je oko 6 sati ujutru u novosadskom hotelu "Park". Bio je navijač Vojvodine. U istoj pucnjavi, drugi muškarac (31) ranjen je u stopalo.

Ekipa hitne pomoći pokušala je da reanimira Pribakovića, ali bezuspešno.

Ranjeni R.S. u pucnjavi prevezen je u Urgentni centar, a zatim je pušten kući nakon ukazane pomoći u Urgentnom centru.

Stefanović je u odsustvu pre tri meseca osuđen na zatvorsku kaznu od 15 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Zapad želi da amortizuje otpor Srbije ulasku tzv. Kosova u SE! Milivojević: Priština ništa nije uradila u vezi sa osnivanjem ZSO!
Politika

Zapad želi da amortizuje otpor Srbije ulasku tzv. Kosova u SE! Milivojević: Priština ništa nije uradila u vezi sa osnivanjem ZSO!

Kako se bliži 16. maj kada bi Komitet ministara u Strazburu trebalo da donese konačnu odluku da li će lažna država Kosovo ući u Savet Evrope, tako su sve glasnije najave da bi ovaj korak Prištine mogao da se odloži i uslovi formiranjem Zajednice srpskih opština. Takvu tezu zastupa i diplomata Zoran Milivojević, koji ocenjuje da bi to mogla da bude izlazna strategija Zapada kako bi se izbegle podele i rizik od kompromitovanja i neuspeha.

06.05.2024

09:40

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija