• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

16.01.2021

10:14

Na parking supermarketa u Šidu zaustavio se "audi": U njemu je bila MISTERIOZNA ŽENA, A TORBA U NJENOJ RUCI DIGLA JE NA NOGE I NEMAČKU I SRPSKU POLICIJU

Vesti

Na parking supermarketa u Šidu zaustavio se "audi": U njemu je bila MISTERIOZNA ŽENA, A TORBA U NJENOJ RUCI DIGLA JE NA NOGE I NEMAČKU I SRPSKU POLICIJU

Podeli vest

"Pink panteri" iz Srbije odneli su bogat plen iz zlatare u Dizeldorfu, a sada su otkriveni detalji ove pljačke koja je šokirala Evropu.

Naime, spektakularna pljačka 14. decembra prošle godine, kada su srpski "Pink panteri" odneli satove optočene brilijantima, vredne više od tri i po miliona evra, uspela je tek iz trećeg puta!

U običnoj, braon sportskoj torbi, basnoslovni tovar u Srbiju je pet dana kasnije unela tajanstvena žena u crnom "audiju". Primopredaja luksuznih predmeta obavljena je na parkingu jednog supermarketa u Šidu!

Ne zna se ko je dama

Do ovih podataka došlo se tokom višemesečne istrage policije i Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK). 

- U ovom trenutku ne zna se ni ko je tajanstvena dama, koja je torbu sa 41 satom i zlatnom narukvicom marke "Brege" uspela da prokrijumčari do Srbije - navodi sagovornik upoznat sa istragom.

- Postoje indicije da je ona vredan tovar preuzela negde u Austriji i preko Horgoša ušla u našu zemlju 21. decembra prošle godine. Osumnjičeni koji je označen kao organizator grupe, sa svojim radnikom čekao je ovu ženu nekoliko sati, jer su bile strahovite gužve na granici.Torba sa satovima, potom, prebačena je u štek-stan u Beogradskoj ulici, u centru srpske prestonice. Tako je na najbolji mogući način završen "posao" koji je planiran mesecima, a izveden tek iz trećeg puta. Ipak, radost je kratko trajala. Samo dva dana kasnije pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) osumnjičenima su "poskidali" satove i stavili lisice.

Foto: Tanjug

Obimna potraga bila je organizovana za lopovima

Kako su preneli mediji, dvojica članova ove bande su 14. decembra, nešto pre deset sati, seli u ukradenu "opel vektru" i tim autom su se zabili u izlog juvelirnice švajcarskog proizvođača satova "Breguet".

- Kad se debelo staklo izloga razbilo u paramparčad, oni su pomerili auto unazad, da oslobode prolaz drugoj dvojici razbojnika, koji su maskirani upali u juvelirnicu, naoružani pištoljima i biber-sprejom - kaže sagovornik.

Munjevita pljačka
Prema njegovim rečima, pljačka je izvedena munjevito.
- Brzo su stavili u torbu 41 sat i narukvicu, a zatim su sva četvorica pobegla u susednu ulicu, gde su ih čekali skuteri. Tim motociklima su se zatim odvezli do jednog parka, gde su prešli u drugi automobil, nakon čega im se izgubio svaki trag. Ubrzo su napustili Nemačku i vratili se u Beograd - objašnjava naš sagovornik.

U potrazi za njima učestvovao je veliki broj policajaca, uključujući policijske helikoptere.

Ubrzo je pronađen srebrni automobil kojim su se najpre dali u beg, ali je utvrđeno da se na njemu nalaze keltske registarske oznake, ukradene sa drugog vozila. Policajci veruju da je kao i registarska tablica, i auto korišćen prilikom bekstva takođe ukraden.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija