• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

21.01.2021

18:33

POZVAO ME JE U KANCELARIJU, ZAKLJUČAO VRATA... Milena Radulović 4 sata govorila o traumi koju je doživela, PLAKALA TOKOM DAVANJA IZJAVE

Vesti

POZVAO ME JE U KANCELARIJU, ZAKLJUČAO VRATA... Milena Radulović 4 sata govorila o traumi koju je doživela, PLAKALA TOKOM DAVANJA IZJAVE

Podeli vest

Mika Aleksić je manipulisao mnome, usadio mi je osećaj krivice i strah. Strašno sam se osećala jer je odmah tu, u prostoriji pored bila gomila dece, rekla je glumica u svom iskazu

Mika Aleksić me je prvi put silovao krajem novembra 2012. godine. Imala sam tada 17 godina... Pre toga su mi i Mika i učenici njegove škole glume punih šest godina bili kao porodica i, kad me je prvi put zatvorio u kancelariju i naterao me da se skinem gola, bio je to šok. Osećala sam strah i krivicu, jer su u prostoriji pored bila ostala deca...

Ovo je juče, između ostalog, ispričala glumica Milena Radulović u Višem tužilaštvu u Beogradu.

Pretnje i ignorisanje

Ako bih i pokušala da negodujem, Mika bi mi pretio ili bi me kasnije ignorisao na nastavi...
Milena Radulović

 

Briznula u plač
Milena je više od pet sati detaljno opisivala seksualnu torturu koju je trpela u školi glume "Stvar srca" Miroslava Mike Aleksića, osumnjičenog da je decenijama se*sualno zlostavljao na desetine učenica. Radulovićevoj je, kako smo saznali, veoma teško palo da do detalja opisuje traume, pa je u nekoliko navrata briznula u plač.


Po završetku saslušanja, Milena je izašla iz beogradske Palate pravde u pratnji advokata Jugoslava Tintora i Denisa Bećirića i odmah je potrčala roditeljima u zagrljaj. Saslušanju je prisustvovao i Aleksićev advokat, ali on je samo prošao pored brojnih novinarskih ekipa i udaljio se.


Kako smo nezvanično saznali, Milena je u tužilaštvu ispričala da je upisala Aleksićevu školu glume kad je imala 11 godina i tada nije ni slutila da će joj ta odluka kasnije zagorčati život.
- U grupama je bilo do 30 učenika i sve je u početku delovalo sjajno. Čitali smo jednu knjigu nedeljno, išli u pozorište, gledali filmove, bili smo kulturna, dobra deca, ali Mika je uvek bio strog prema nama. Pošto roditeljima nije bio dozvoljen pristup njegovoj nastavi, svi su mislili da je čak i dobro što je on strog. Govorio je da su deca mali ljudi, a nama je prijalo kad čujemo da smo samostalni. Sve to je kod nas dece stvaralo osećaj strahopoštovanja i autoriteta prema profesoru. Tako je i manipulisao nama - ispričala je Milena.

Foto: Aleksandar Jovanović

Milena Radulović sa ocem odlazi sa saslušanja


Kako je dodala, ceo svet joj se srušio kad ju je Aleksić krajem novembra 2012. pozvao u svoju kancelariju, pa zaključao vrata i naredio joj da se skine.
- Sledila sam se od straha jer ga nisam poznavala takvog. U tim trenucima kad me je napastvovao mislila sam da sam jedina. To je bio strašan šok, nisam imala snage ni da mu pružim otpor, niti da se kasnije ikom požalim. U meni se stvorio strašan osećaj krivice i straha. Pitala sam se čak i da li će mi iko i poverovati jer je Aleksić imao veliki ugled i autoritet - rekla je Milena.
Prema njenim rečima, Aleksić se nije zaustavio na tom jednom napadu, pa se silovanje ponavljalo.
- Uvek je to bilo u njegovoj kancelariji, dok su ostala deca bila u drugoj prostoriji, i uvek sam osećala isto: šok i strah. Ako bih i pokušala da negodujem, Mika bi mi pretio ili bi me kasnije ignorisao na nastavi... Tek kasnije sam saznala da je on seksualno zlostavljao i druge devojke... Sve to je pažljivo planirao. Mika je zloupotrebio to što smo bile u šoku i što smo bile dodatno preplašene time što je tu u blizini gomila druge dece - kaže Radulovićeva.

Foto: Informer DN

Milena Radulović

Lečila se kod psihologa
Tih godina ju je mučio i strašan osećaj stida, što je dovelo do gubitka samopouzdanja, zbog čega se dugo lečila kod psihologa. Tek u novembru prošle godine sa njom je kontaktirala najnovija Mikina žrtva, jedna maloletnica, pa su se jedna drugoj poverile. Njih dve su se ubrzo zatim povezale sa još nekoliko zlostavljanih devojaka i konačno su odlučile da Aleksiću stanu na put, pa su ga prijavile policiji.


Podsetimo, Aleksić se tereti za osam silovanja i sedam slučajeva nedozvoljenih polnih radnji. Do tužilaštva su stigle prijave šest zlostavljanih devojaka, ali policiji se u međuvremenu javilo više od 20 žrtava bludnog profesora glume. Najmlađe od njih imale su samo 10 i 13 godina u vreme kad ih je Aleksić zlostavljao.


Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, Mika je terao devojke da se skinu i legnu na njegov sto. Neke od njih je naterao na seks, a ostale je "masirao" svojim polnim organom, nabijao im vibrator u vaginu ili ih je oralno zadovoljio. Posle hapšenja, u subotu, negirao je jezive optužbe, tvrdeći da mu bivše učenice smeštaju robiju. 

Foto: printscreen You Tube Agape Studio B

Miroslav Mika Aleksić

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mikica

pre 3 godine

Radikal koji je hteo da evoluira, ali je zastao na pola puta. Ipak glasa za Vucica, ali voleo bi da je ostao sa Seseljem. Jel sam u pravu? Namirise covek bagru na kilometar.

tomas gustafsson

pre 3 godine

"Тек у новембру прошле године са њом је контактирала најновија Микина жртва"...е,то ми није јасно,тај детаљ никако да објасни(Милена), зашто њу зове девојчица која тренутно похађа ту школу, њу која је пре 8 година изашла из исте(што значи да се не познају одатле),на основу чега се њој поверава,која је веза? Да је Милена јавно говорила о злостављању,онда бих разумео,али она то НИКОМ ЖИВОМ НИЈЕ РЕКЛА, ТУ ТРАУМУ НИКО НИЈЕ ЗНАО! ПА, ЗАШТО ЈЕ ЗОВЕ ПОТПУНО НЕПОЗНАТО ДЕТЕ? ЗАШТО ЊУ? ПО КОМ ОСНОВУ? УЗЕЛА ЈЕ ТЕЛЕФОНСКИ ИМЕНИК И ПРСТОМ НАБОЛА,СЛУЧАЈНО, МИЛЕНУ? И све време се тај "линк" прећуткује, нико да објасни,а чини ми се да је важан детаљ за истрагу и даље процесуирање! Далеко важније од драмосерских и саморекламерских изјава Бјеле, Ане Михајловски и сличних млатимуда!

Mihajlo

pre 3 godine

Razumem da je bila u strahu,soku ali sto se vracala na mesto zlocina,logicna reakcija bi bila da pobegne sto dalje od tog mesta,treba ovo dobro ispitati.

as

pre 3 godine

ko ovom "poznatom"advokatu dade diplomu,kakva lupetanja,cuj krivicno deo obljube deteta zastareva za dve godine.neka mu neko kaze da krivicna dela protiv polne slobode nad maloletnim licima ne zastarevaju nikad,i da se pedofili mogu goniti i za 50 godina

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17