• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.01.2021

21:17

VELJA NEVOLJA PRIVEDEN DOK JE BIO U GOSTIMA KOD VOĐE KAVČANA! Policija ih zatekla u automobilu, svima o oči upao SIMBOLIČAN DATUM POSETE!

Vesti

VELJA NEVOLJA PRIVEDEN DOK JE BIO U GOSTIMA KOD VOĐE KAVČANA! Policija ih zatekla u automobilu, svima o oči upao SIMBOLIČAN DATUM POSETE!

Podeli vest

Veljko Belivuk (34), zvani Velja Nevolja, sa Markom Miljkovićem bio u Kotoru u gostima kod Radoja Zvicera, označenog kao vođa "kavačkog klana". Sva trojica su privedeni na informativni razgovor

Veljko Belivuk (34), poznatiji pod nadimkom Velja Nevolja, vođa Partizanove navijačke grupe "Janjičari", priveden je prekjuče u Kotoru zajedno sa Markom Miljkovićem i Radojem Zvicerom (39), vođom zloglasnog "kavačkog klana".
Zvicer, Belivuk i Miljković bili su u automobilu, kad su zaustavljeni i odvedeni na informativni razgovor u Centar bezbednosti Kotor.

Kratko saslušanje


Sva trojica su ispitivani u policiji jer su bezbednosno interesantne osobe, a Belivuk i Miljković su morali da objasne razloge zbog kojih su došli u Crnu Goru.
- Prilikom pretresa kod njih trojice nisu nađeni ni oružje, ni droga niti bilo koje druge nelegalne stvari. Saslušanje je trajalo manje od sat vremena, nakon čega su pušteni na slobodu. Nije bilo osnova za zadržavanje ili hapšenje - saopštila jecrnogorska policija tamošnjim medijima.

Prema pisanju crnogorskih portala, Belivuk i Miljković su ispričali da su zbog poslovnih obaveza došli u Kotor, kao i da su u Crnu Goru ušli legalno.
- Sasvim je interesantno da se boravak Velje Nevolje u Kotoru poklopio sa godišnjicom ubistva vođa "škaljarskog klana" Stevana Stamatovića i Nikole Dedovića, koji su izrešetani 19. januara 2020. u restoranu u Atini. Tada su četvorica maskiranih napadača ušla u restoran "Voskopula" i izrešetala Stamatovića i Dedovića, i to naočigled njihovih porodica - pišu tamošnji mediji, i pojašnjavaju da je likvidacija "škaljaraca" najverovatnije bila odmazda za ubistvo istaknutih pripadnika "kavačkog klana" Vladimira Roganovića i Davorina Baltića.

Inače, Belivuk i Miljković bili su zajedno osumnjičeni za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, koji je izrešetan na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u Beogradu 2017. godine. Oni su naposletku oslobođeni za taj zločin zbog nedostatka dokaza. Milošević je, podsetimo, bio Miljkovićev kum.

Foto: Informer

Velja Nevolja bio okrivljen za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića
Izrešetan u Ukrajini

Što se Radoja Zvicera tiče, on je bio u žiži javnosti krajem maja prošle godine, kad je ranjen u Ukrajini, u elitnom delu Kijeva. Grupa plaćenih ubica iz Crne Gore i Srbije tada je pucala na Zvicera dok je džogirao. Radoje je pogođen sa nekoliko metaka u grudi, a sigurne smrti ga je spasla supruga Tamara Zvicer, koja je u trenutku napada istrčala iz zgrade i pištoljem zapucala na ubice, koje su se razbežale i nisu stigle da "overe" vođu "kavčana".


Dva dana kasnije uhapšeni su Crnogorci Emil Tuzović (30) i Stefan Đukić (30), zatim srpski državljani Milan Branković (31) i Petar Jovanović (46), kao i jedan inspektor kijevske policije, koji im je obezbedio logistiku. Ukrajinski novinari pisali su da je ta grupa, navodno, dobila pola miliona evra od vođa "škaljarskog klana" kako bi ubila Zvicera.
Radoje se dugo oporavljao u bolnici, nakon čega se vratio u Crnu Goru. 

Veljin prijatelj Sale ubijen 2016.

Veljko Belivuk je u javnosti povezivan sa "kavačkim klanom" i više puta je bio osuđivan za nasilničko ponašanje. Takođe, bio je najbliži saradnik i prijatelj Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen u oktobru 2016. godine u Beogradu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TT

pre 3 godine

Zasto u Srbiji nije uhapsen, zasto se seta slobodno ubica po zemlji? Licno sam ga video u Indjiji? Sramota!!

budala

pre 3 godine

kad je stevica pao u eng svi su opusteni u vojvodini

mitta

pre 3 godine

NISAM VISE NAVIJAC PARTIZANA POSLE NJEGOVOG ATAKA NA VIZURU...ZAR JE TO SPORT,ON ODLUCUJE O SVEMU U PARTIZANU...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija