• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.01.2021

09:06

KOJA JE NAJVEĆA KAZNA KOJU MIKA ALEKSIĆ MOŽE DOBITI? Čuveni advokat otkrio koja njegova NEDELA SU VEĆ ZASTARELA I ŠTA ĆE BITI NAJTEŽI DEO PROCESA

Vesti

KOJA JE NAJVEĆA KAZNA KOJU MIKA ALEKSIĆ MOŽE DOBITI? Čuveni advokat otkrio koja njegova NEDELA SU VEĆ ZASTARELA I ŠTA ĆE BITI NAJTEŽI DEO PROCESA

Podeli vest

Učitelj glume Mika Aleksić osumnjičen je da je godinama zlostavljao svoje učenice. Trenutno se nalazi u pritvoru, koji mu je određen nakon što je glumica Milena Radulović javno iznela detalje torture koju je doživela na njegovim časovima.

Poznati beogradski advokat Dragoš Cukavac objašnjava da se Miroslav Aleksić može teretiti samo za produženo krivično delo silovanje, gde je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora, i da se ta krivična dela ne mogu tretirati odvojeno, pa da se kazne sabiraju.

- Što se tiče nedozvoljenih polnih radnji, tu nastupa zastarelost za sva dela počinjena pre januara 2018. godine. Tužilaštvo i sud će svakako imati pune ruke posla jer, po dostupnim informacijama, nema neposrednih dokaza, DNK tragova, povreda i svedoka, s obzirom na to da prvi prijavljeni slučaj datira od pre 12 godina, pa će krivica morati da se utvrđuje iskazima oštećenih i veštačenjima. Za svaki sudski postupak vrlo je bitna efikasnost i tu bih citirao kolegu Janka Dučića, sinovca Jovana Dučića: "Krivica je ko glavica kupusa, kako vreme prolazi, po jedan list truli i otpada" - kazao je Cukavac, i dodao:

Foto: Informer

Milena Radulović iznela je u javnost optužbe protiv MIke Aleksića


- Malo mi je nejasno i zašto tužilaštvo ne tereti Aleksića za obljubu zloupotrebom položaja jer bi vođenje istrage u tom smislu najpre dovelo do utvrđivanja istine. Ipak, ono što posebno bode oči je činjenica, koja proizilazi iz iskaza mnogih javnih ličnosti, da je beogradska čaršija već 20 godina znala za Aleksićeva neprihvatljiva ponašanja, a da niko od institucija, članova porodica niti svršenih polaznika škole glume nije reagovao. U ovom slučaju su saučesnici svi oni koji se tek sad javljaju da su znali za Aleksićevo ponašanje, ali su iz nepoznatih razloga do sada ćutali. Ćutanjem i čekanjem su doprineli nedostatku dokaza za ova teška dela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milosveliki

pre 3 godine

Силовање, или обљуба злоупотребом службеног положаја и овлашћења...? Е "моје" - "пијачне", правничке дипломе...?

sale

pre 3 godine

opet zakoni stite kriminalce, ubice, mafijse, pedofile???!!, promeniti zakone :resen problem

Nejasno

pre 3 godine

Ne razmisljaj kao Perica. Jedno su afere koje se zarad necijeg interesa lako mogu naduvati u medijima a sasvim drugo sudski postupak gde se delo mora dokazati. Dokazati silovanja posle toliko godina je prazna prica. Mozda je taj covek mangup, bahat, spavao sa maloletnicama sto je po zakonu kaznjivo, ali iskreno cisto sumnjam da ih je silovao. Cela ta industrija je vrlo problematicna iz svih uglova a ovaj slucaj deluje vrlo `probudjen` iz nekih razloga.

xxdet

pre 3 godine

Ja koliko znam sudjenje jos nije pocelo a vi vec raspravljate o kazni !? Mnoge okolnosti u ovom slucaju nisu jasne i na kraju se vrlo lako moze dogoditi da prica dobije sasvim drugaciji obrt i rezultat. Prijavljuju ga zene posle godina i godina pohadjanja njegove akadamije i nijedna ga nije prijavila odmah za silovanje. Njegov greh je verovatno sto je moguce spavao sa maloletnicama ali iskreno nisam ubedjen da je tu bilo silovanja. Koliko sam video gomila tih zena koje su ga prijavile su uredno isle na njegovu akademiju i za vreme i posle tih `silovanja` pa mi recite da li je to normalno ? Plasim se samo da iza cele price ne stoje mnogo gore stvari koje nemaju nikakve veze sa ovim slucajem.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija