• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.02.2021

13:06

Dejan je bez reči izmasakrirao devojku u Novom Sadu, NA SUDU DAO NEVEROVATNU IZJAVU

Vesti

Dejan je bez reči izmasakrirao devojku u Novom Sadu, NA SUDU DAO NEVEROVATNU IZJAVU

Podeli vest

Dejan Dabović (30) iz Herceg Novog, optužen da je 25. decembra 2019. u Novom Sadu nožem ubio bivšu devojku Dušanku Jocović (25), kazao je u Višem sudu da se ne seća tog zločina.

Pravdao se da je kobne večeri pokušao da zagrli Dušanku, ali ga je ona odgurnula i pljunula, "zbog čega mu je pao mrak na oči". Kazao je da ju je tad udario pesnicom, ali se, navodno, ne seća da ju je nožem izmasakrirao po vratu i grudima.


Daboviću se sudi za teško ubistvo i preti mu 40 godina zatvora, ali se tereti i za razbojništvo, jer je uoči Dušankinog ubistva opljačkao jednu kladionicu.

Nije imao za smeštaj

- Oboje smo bili ljubomorni i zbog toga smo se često prepirali. Raskinuli smo i ona se preselila u Novi Sad, ali imao sam potrebu da je vidim, pa sam 23. decembra 2019. otišao iz Herceg Novog kod nje. Pošto nisam imao para za smeštaj u Novom Sadu, opljačkao sam jednu kladionicu... Kad sam se smestio u hostel, otišao sam do njene zgrade, ali je nisam zatekao u stanu. Dan kasnije smo se sreli kod Limanske pijace i zajedno smo prošetali i pričali - pričao je Dabović u sudu.


Kako je rekao, dok su se vraćali ka njenoj zgradi, Dušanka je ušla u radnju, da kupi vodu.
- Primetio sam tada da je nekoga pozvala telefonom. Čuo sam kada je rekla da sam sa njom i da joj pretim nožem. To me je pogodilo... Izašla je iz radnje i krenuo sam da je zagrlim, ali ona je viknula da se sklonim od nje. Odgurnula me je i pljunula. To me je razbesnelo... Znam samo da sam je udario pesnicom u glavu. Ne znam kada sam izvadio nož... Sledeće čega se sećam je dolazak u sobu u hostelu - izjavio je Dabović.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Mesto zločina u Novom Sadu


Podsetimo, ubistvo se odigralo u blizini zgrade u naselju Grbavica, gde je Dušanka stanovala kao podstanar. U policiji su tada objasnili da se Dušanka kobnog dana vraćala iz prodavnice, držeći kesu sa namirnicama, a da ju je Dejan iznenada presreo i bez reči izmasakrirao.


- Kada je devojka pala na pločnik, on je pobegao. Tri sata kasnije uhapšen je na jednom taksi stajalištu, gde je sa putnom torbom čekao prevoz u nameri da što pre pobegne iz Novog Sada i Srbije - objasnio je tada za Informer izvor blizak istrazi.

Problemi s kockom
Inače, Dejan i Dušanka su osam godina bili u vezi i poznavali su se još od malih nogu. Oboje su iz Herceg Novog, međutim, kada je došlo vreme za studiranje, Dušanka je došla u Novi Sad, a Dejan je ostao u rodnom mestu. Dabović je bio nezaposlen i stalno u dugovima zbog kocke, što je bio jedan od glavnih razloga što je Dušanka odlučila da raskine s njim.
On nije imao dosije u novosadskoj policiji, ali je crnogorskoj bio poznat po sitnijim krivičnim delima. 

 

Poneo nož iz Herceg Novog 

Suđenju Dejanu Daboviću prisustvovale su i Dušankina majka Mirjana i sestra Danijela, koje su se pridružile krivičnom gonjenju protiv ubice. One su ispričale da je Dejan Dabović planirao zločin i da su njegovi rođaci i prijatelji iz Herceg Novog znali da je on poneo nož kad je u decembru 2019. krenuo u Novi Sad kod Dušanke. Nepunih godinu dana nakon svirepog ubistva nesrećne devojke, Dušankin otac je preminuo od tuge za njom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija