• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.02.2021

16:33

DELOVE TELA TRAŽE I PO DUNAVU! Osim žrtava, evo šta je još KLAN VELJE NEVOLJE bacao u reku!

Vesti

DELOVE TELA TRAŽE I PO DUNAVU! Osim žrtava, evo šta je još KLAN VELJE NEVOLJE bacao u reku!

Podeli vest

Policija proverava informacije da su Velja Nevolja i njegove ubice komadali ubijene u 'štek' kući u Ritopeku, zatim ih vezivali za betonske blokove i bacali u Dunav. Ronioci Žandarmerije danima pretražuju dno reke

Pripadnici mafijaškog klana Veljka Belivuka (35), zvanog Velja Nevolja, komadali su leševe ubijenih u 'štek' kući u Ritopeku, a zatim su delove tela vezivali za betonske blokove i bacali ih u Dunav! Ovo su najnovija policijska operativna saznanja iz istrage!

Ronioci Žandarmerije zbog toga već danima pretražuju dno Dunava, u potrazi za dokazima zločina, ali za sada nisu pronašli ništa. Ipak, potraga će se nastaviti i u narednim danima.

Izdaju ga saradnici

Izvor Informera upućen u istragu kaže da je policija došla do ovih novih jezivih saznanja nakon što je nekolicina uhapšenih Belivukovih saradnika odlučila da progovori o brutalnim zločinima.

Foto: ATA/Insajder/Marko Đoković

- Za sada su dvojica Veljinih najbližih saradnika do detalja opisali sve što znaju o ubistvima u 'štek' kući u Ritopeku i na drugim lokacijama, ali su otkrili još mnogo detalja o zločinima Belivukove bande. Još trojica njih su zainteresovani za saradnju sa tužiocem, ali svi moraju najpre da napišu sve što znaju, pa će tužilac onda odlučiti kome će dati status svedoka saradnika - objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, dvojica Veljinih saradnika otkrili su da su u kući u Ritopeku tela pojedinih žrtava raskomadana. Neki delovi tela su istopljeni u kiselini, a kosti su potom spaljivane i zakopavane u dvorištu, dok su neki delovi leševa vezivani za betonske blokove i bacani u Dunav, koji je u neposrednoj blizini kuće.

ŠKALJARCI NA JAHORINI HTELI DA UBIJU I VELJU NEVOLJU I MARKA MILJKOVIĆA?! Šok detalji hapšenja u BiH, Zvicer nije bio jedina meta!

- Osim delova tela, po tvrdnjama svedoka, u Dunav su bačeni i neki važni dokazi koji bi teretili Belivukovu bandu. Na dnu reke tragamo i za oružjem kojim su počinjeni zločini - otkriva naš izvor.

Stefanović: Istražiti ko je pomagao Belivuku

Nenad Stefanović, predsednik Udruženja sudija i tužilaca, kaže da će dalja istraga sasvim sigurno biti usmerena i na državne funkcionere koji su pomagali Veljku Belivuku i štitili ga.

- Biće istraženi svi oni koji su pružali logističku podršku, pa bili oni visoki državni funkcioneri, pripadnici policije, bezbednosnih službi ili pravosuđa. Niko neće i ne sme biti zaštićen. Treba očekivati da istraga otkrije sve one koji su pomagali licima za koje se sumnja da su članovi organizovane kriminalne grupe - istakao je Stefanović.

Ronioci Žandarmerije pretražuju dno Dunava, bukvalno metar po metar, a posao im otežava mala vidljivost, ali i izuzetno jake vodene struje.

- Pretražuje se dno reke 300 metara uzvodno i 300 metara nizvodno od lokacije gde je 'štek' kuća u Ritopeku, ali ronioci još nisu ništa našli. Bez obzira na to, pretraga će biti nastavljena i narednih dana - rekao je naš sagovornik.

SPECIJALNI SKENERI OTKRILI UŽAS Na 7 lokacija u okolini kuće strave Velje Nevolje u Ritopeku POLICIJA NAŠLA JEZIVE TRAGOVE, U BUNARU IH DOČEKAO ŠOK PRIZOR

On ističe i da uhapšeni Belivukovi saradnici iz dana u dan otkrivaju nove zločine ovog opasnog mafijaškog klana, zbog čega se istraga neće još skoro završiti.

Mislio da je nedodirljiv

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, bio je vođa Partizanove navijačke grupe 'Principi', koju je koristio kao paravan za formiranje klasičnog mafijaškog klana. Jedna od baza mu je bio i specijalni 'bunker' na samom stadionu Partizana, gde su nađene sprave i oruđa za mučenje, ali i 18 kompakt diskova, na kojim su bili svi službeni podaci iz istrage ubistva pripadnika 'kavačkog klana' Davorina Baltića, koji je 1. januara 2018. likvidiran na Vračaru u Beogradu.

Belivuk je poslednjih godina ostvario veoma blisku saradnju sa zloglasnim crnogorskim "kavačkim klanom" i postao je praktično šef ogranka te mafijaške organizacije u Srbiji.

Iako je bio uveren da je u Srbiji nedodirljiv, Velja Nevolja je uhapšen 4. februara, sa svojom "desnom rukom" Markom Miljkovićem Maretom (29) i još 20 članova bande, posle višemesečnog praćenja policije, u saradnji sa BIA. Veljina banda se za sada sumnjiči za najmanje tri ubistva, kao i za preprodaju droge, iznude, reket i druga najteža krivična dela. Osnovano se sumnja, međutim, da je broj ubijenih višestruko veći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31