• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

20.02.2021

21:12

NOVI DETALJI ISTRAGE ZA UBISTVO VOĐE "ŠKALJARACA" U GRČKOJ! Velja Nevolja u Atini svetio Saleta Mutavog!

Vesti

NOVI DETALJI ISTRAGE ZA UBISTVO VOĐE "ŠKALJARACA" U GRČKOJ! Velja Nevolja u Atini svetio Saleta Mutavog!

Podeli vest

Veljko Belivuk (35), zvani Velja Nevolja, bio je u Atini u januaru 2020, kada su u restoranu "Vaskopula" ubijeni vođa "škaljarskog klana" Igor Dedović (43) i njegov najbliži saradnik Stevan Stamatović (43)! Policija istražuje da li je Belivuk učestvovao u organizaciji ove mafijaške likvidacije, pošto je imao i lični motiv za to

Stamatović se, naime, sumnjičio za ubistvo Veljinog bliskog prijatelja Aleksandra Stankovića (29), zvanog Sale Mutavi, 13. oktobra 2016. u Beogradu.

Za Belivukov boravak u Atini u januaru 2020. saznalo se tek nedavno, kada je protiv njega i njegove bande pokrenuta opsežna istraga, koja je rezultirala hapšenjem 4. februara.

- Da li je Belivuk lično učestvovao u likvidaciji "škaljaraca" pre godinu dana ili je bio logistička podrška ubicama, još nije sasvim jasno, ali je moguće da je bio u Atini po dva osnova. Prvo, najverovatnije po naređenju vođe crnogorskog "kavačkog klana" Radoja Zvicera, kome je Belivuk bio najjači saradnik u Srbiji. Osim toga, Belivuk je imao i osvetnički motiv, jer je Stevan Stamatović zajedno sa Minjom Šakovićem bio označen kao mogući ubica Aleksandra Stankovića - rekao je izvor blizak istrazi.

Foto: Tanjug

Veljko Belivuk

Inače, Stanković je blisko sarađivao sa "kavačkim klanom" i od početka se sumnjalo da ga je likvidirao suparnički "škaljarski klan". Policija je nakon tog zločina saslušala Stamatovića i Minju Šakovića, ali oni su sve negirali i pušteni su na slobodu zbog nedostatka dokaza.

- Belivuk očigledno nije verovao u iskaze dvojice "škaljaraca", pogotovo ako se uzme u obzir da su mu kontakti iz vrha MUP dostavljali dokumentaciju policijskih obrada, u kojima je Stamatović označen kao ubica njegovog najboljeg druga - navodi izvor iz istrage.

Podsetimo, 19. januara 2020. četvorica maskiranih muškaraca ušla su u poznati atinski restoran "Voskopula", a zatim su prišli stolu za kom su sedeli Stamatović i Dedović sa ženama i decom i izrešetali ih iz heklera. Ukupno su ispaljena 24 metka.

Mediji su posle ovog zločina spekulisali da su dvojica "škaljaraca" tipovana i da ih je odao bivši saradnik, Podgoričanin Savo L. (38), koji je navodno dobio milion evra od "kavčana" da im kaže gde se Dedović i Stamatović kriju. Savo je zatim, navodno, "kavčanima" otkrio i gde se kriju Alan Kožar i Damir Hadžić, takođe visokorangirani pripadnici "škaljarskog klana", koji su ubijeni u leto 2020. u jednoj vili na Krfu. Nakon ove likvidacije Savi se izgubio svaki trag.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stari inspektor u penziji

pre 3 godine

Vodja skaljarsko klana, vodja kavackog, pa opet. Sve vodje. A sta bi ti momci Crnogorci, kriminalci, bili drugo no vodje. Ceo klan su vodje. Ko koga tu vodi, vidi se kako nestaju. Vise ih je ubijeno, no sto ih je osposobljemo za nove "vodje". Nekako sam ubedjen da tu i drzava koristi guzvu i pravi higijenu u podzemlju i nadzemlju. Cim se ne moze otkriti ubica...? Ko je? Pa ne moze neko samoga sebe "pronaci" i optuziti. Bilo je: Kundak, Badza, Bulatovic, Curuvija, Knele, Iso Lero,... Ima ih jos puno. Budimo realni. I to, sto su optuzeni Legija, Zveki, za Djikija, i to je mutno. Najlakse i najzgodnije je optuziti i osuditi one, na koje ce se to lako "primiti". Ko zna, razumece.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija