• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D.

20.02.2021

12:56

OVAJ SLUČAJ JE JEDNA OD NAJVEĆIH MISTERIJA U SRBIJI! Policija je bezuspešno prekopavala njivu, DO DANAS NIJE POZNATO ŠTA SE DESILO SA OPASNIM "ZEMUNCEM"

Vesti

OVAJ SLUČAJ JE JEDNA OD NAJVEĆIH MISTERIJA U SRBIJI! Policija je bezuspešno prekopavala njivu, DO DANAS NIJE POZNATO ŠTA SE DESILO SA OPASNIM "ZEMUNCEM"

Podeli vest

Pre četiri decenije, u niškoj Palati pravde osuđen je čovek za ubistvo. Odležao je 11 godina i 10 meseci, izašao je sa robije, ali nikada nije priznao da je ubio, niti je do danas telo žrtve pronađeno.

Marko Krstić, poznatiji po nadimku Oreškov, iz Matejevca kod Niša, vratio se svojevremeno iz zatvora u svoje selo. A njegove žrtve, zbog koje je i boravio na robiji, zvanično ubijenog Vlastimira Nikolića, iz istog sela, nije bilo ni među živima, ni među mrtvima. Nestao je u noći između 3. i 4. oktobra 1971. godine.

Ovo je jedan od slučajeva u Srbiji u kojem je neko osuđen, a da nije nađeno telo žrtve i ovakvi primeri su, po pravilu veoma retki.

- Veoma je retko da se neko krivično goni i osudi za ubistvo, a da nije pronađeno telo žrtve. Tako nešto formalno nije nemoguće, ali bi se u krivičnom postupku moralo dokazati da je delo izvršeno a da telo ili delovi tela, iz određenih razloga, ne mogu biti pronađeni. To se može dogoditi u slučaju da je telo uništeno na primer ako je žrtva raskomadana, a delovi potopljeni u jaku kiselinu - kaže tužilac Nenad Stefanović iz UST i dodaje da se veoma retko dešava da baš ništa ne bude pronađeno. 

Foto: Privatna arhiva

Ninoslav Konstatinović

- Teret dokazivanja je na tužiocu, da dokaže da je neko ubijen kao i razloge zašto telo ili delovi tela ne mogu da budu pronađeni, ali to nije nemoguce. Ne postoji savršen zločin. U suprotnom, ako se ne pronađe telo, kako dokazati da se desilo ubistvo? Ovaj uslov, međutim, nije bio presudan prilikom izricanja pomenute presude u Nišu - rekao je Stefanović.

On je podsetio i na slučaj nekadašnjeg člana zemunskog klana Ninoslava Konstantinovića, koji je osuđen na 35 godina zatvora.

- O njemu se godinama ništa nije znalo niti čulo sve dok u Zagrebu 2010. nije ranjen, a potom i uhapšen, u to vreme takođe odbegli pripadnik klana Sretko Kalinić. Pošto su mu stavljene lisice, Kalinić je ispričao da je Konstantinović ubijen još 2003. i da je njegovo telo zakopano na njivi u blizini auto-puta Beograd-Zagreb. Policija je nekoliko puta prekopavala mesto koje je ovaj „zemunac“ označio, ali telo Ninoslava Konstantinovića nije pronađeno i on je i dalje zvanično u bekstvu i na poternici - precizirao je Stefanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija