• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

26.02.2021

20:14

VELJA NEVOLJA PRAO KRVAVE MILIONE I PREKO DEVOJAKA!?! U toku je opsežna finansijska istraga najopasnijeg klana u Srbiji!

Vesti

VELJA NEVOLJA PRAO KRVAVE MILIONE I PREKO DEVOJAKA!?! U toku je opsežna finansijska istraga najopasnijeg klana u Srbiji!

Podeli vest

Saslušane direktorka jednih novina, kao i poznata starleta. Policija sumnja da je Velja Nevolja preko njih legalizovao keš koji je zaradio od šverca droge, reketa, iznuda...

Policija je u okviru finansijske istrage protiv Veljka Belivuka (35), zvanog Velja Nevolja, saslušala direktorku jednih novina zbog sumnje da je prala novac za njega, ekskluzivno saznaje Informer! Iz stana ove devojke zaplenjeni su laptopovi, telefoni, bankarske kartice i celokupna dokumentacija njene firme koja je nađena prilikom pretresa!

Osim ove direktorke, saslušane su jedna poznata starleta i još jedna devojka, jer postoje indicije da je Velja Nevolja i preko njih legalizovao keš koji je zaradio od dilovanja droge, reketa, iznuda...

Legalni tokovi

Dobro upućen izvor Informera kazao nam je da su inspektori praćenjem finansijskih tokova Veljinog klana utvrdili da je on prebacivao velike iznose novca na račune direktorke jednih novina.
- Za te uplate nije bilo realnog pokrića u poslovanju, što ukazuje da je Veljina prijateljica iz medija praktično uzimala njegov novac od kriminala i ubacivala ga u legalne tokove - objašnjava naš izvor.

Kako je dodao naš sagovornik, postoje operativna saznanja da je ona u nekoliko banaka zakupila sefove i to će sve biti prekontrolisano, po nalogu suda.
- Ova devojka inače dugo radi u medijima, ali na njeno ime je otvoreno i nekoliko firmi, koje su sad sve pod kontrolom. Belivuk je, očigledno, imao puno poverenje u nju, pošto je preko njenih firmi plasirao ogromnu količinu novca u legalne tokove. Ne bih ulazio u to da li su bili i u ljubavnoj vezi, to nije toliko bitno za ovu istragu - kazao je naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, policija je u protekle dve nedelje detaljno pretresla stanove još dve devojke, za koje je utvrđeno da su bile u stalnoj komunikaciji sa Belivukom ili njegovim najbližim saradnicima.
- Reč je o jednoj poznatoj starleti, koja je nedavno hapšena u drugoj zemlji. Ona je bila verena za Veljinog bliskog saradnika, ali je i više puta snimljena kako odlazi u Belivukov "bunker" na stadionu Partizana, gde su prilikom pretresa nađeni oružje, droga i brojni drugi dokazi protiv ovog opasnog klana. Druga osumnjičena devojka nije poznata javnosti, ali je često komunicirala sa Veljom, zbog čega je pretresen i njen stan - napominje naš sagovornik.

Podsetimo, policija je, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u okviru finansijske istrage protiv Veljinog klana saslušala i brojne biznismene i vlasnike najpoznatijih ugostiteljskih lokala za koje se sumnja da su poslovali sa Belivukom. Budući da je ekipa Velje Nevolje obezbeđivala gotovo sve veće klubove i restorane u Beogradu, spisak biznismena koji će morati da daju iskaz je podugačak.

Osim toga, Belivukova banda zaradila je ogroman novac i od reketiranja i dilovanja droge, a sve te pare su preko raznih firmi ubacivane u legalne tokove, najčešće u kupovinu nekretnina. Zbog toga je na policiji sada veoma komplikovan zadatak da raskrinka celu finansijsku šemu ovog klana i da utvrdi ko je sve prao pare za njih.

Kasapili žrtve

Podsetimo, policija je u saradnji sa BIA, posle višemesečnog praćenja, 4. februara uhapsila Veljka Belivuka, vođu Partizanove navijačke grupe "Principi", kao i Marka Miljkovića Mareta (29) i još 20 njihovih najbližih saradnika.

Belivuk i njegova banda terete se, za sada, za tri ubistva, iznude, reketiranje i preprodaju droge, ali se sumnja da je broj likvidiranih mnogo veći. Mučenja i egzekucije su se, kako je pokazala istraga, dešavali u "bunkeru" na stadionu Partizana, zatim u kući u Ritopeku i u još nekoliko "štekova" širom Srbije. Tela žrtava su sečena na komade, a potom su rastvarana u kiselini, spaljivana i zakopavana ili bacana u Dunav. 

Baka Prase 'porše' i 'lamborgini' 

kupio preko Belivukovih firmi!?

Foto: instagram baka prase

Poznati jutjuber Bogdan Ilić (24), zvani Baka Prase, kupovao je skupocene automobile preko firme iza koje stoji Velja Nevolja, sumnjaju u policiji! Među tim vozilima su i "porše karera" i "lamborgini urus", koji su Baki početkom ove sedmice privremeno oduzeti zbog carinskog prekršaja.
Mediji su, inače, ranije spekulisali da je Belivuk dugo reketirao poznatog jutjubera. Prema poslednjim saznanjima iz istrage, Velja je naterao Praseta i da kupuje automobile preko njega, najverovatnije po nerealno naduvanim cenama.
Podsetimo, patrola Žandarmerije je 22. februara na Novom Beogradu zaustavila automobil "porše karera" kojim je upravljao Bogdan Ilić, a s njim u autu bio je i njegov "kolega" jutjuber Danilo Badnjar, poznatiji kao Čoda. Utvrđeno je da Ilić, iako ima prebivalište u Srbiji, vozi automobil registrovan u inostranstvu, i to bez prisustva vlasnika, što nije dozvoljeno. Vozilo je privremeno oduzeto zbog carinskog prekršaja i policijske kontrole. Samo dva dana kasnije, 24. februara, policija je u Ulici Jove Ilića na Voždovcu zatekla automobil "lamborgini urus", sa nemačkim tablicama, koji je bio nepropisno parkiran, na pešačkom prelazu. Utvrđeno je da je taj auto tokom večeri vozio i parkirao Bogdan Ilić. Zbog činjenice da je "lamborgini" registrovan u inostranstvu i da ga je Ilić vozio bez prisustva vlasnika, protiv jutjubera je podneta nova prekršajna prijava i skupoceni auto mu je privremeno zaplenjen zbog provere i carinskog prekršaja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Micc

pre 3 godine

Kao do sada to sto je on radio niko nije znao u Beogradu... Svi ste znali sta je on radio samo je trebalo neko da ima onu stvar u to vreme..... sada je lako biti heroj...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija