• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.V.

26.02.2021

12:02

POTRESNE SCENE NA SUĐENJU ZA UBISTVO STEFANA FILIĆA! Majka prvi put gledala snimke kako su joj sina NASMRT PRETUKLI

Vesti

POTRESNE SCENE NA SUĐENJU ZA UBISTVO STEFANA FILIĆA! Majka prvi put gledala snimke kako su joj sina NASMRT PRETUKLI

Podeli vest

Ponovnom reprodukcijom snimaka sa nadzornih kamera i saslušanjem dva preostala svedoka koja se nisu pojavila na prethodnom ročištu, pred Višim sudom u Smederevu je nastavljeno suđenje Nikoli Bojoviću i Mitru Panduroviću, optuženima za teško ubistvo Stefana Filića (18) ispred kluba “Brodolom” u Velikoj Plani u februaru prošle godine.

- Stefanova majka prvi put je danas smogla snage da prisustvuje pregledanju snimaka sa mesta tragičnog događaja, prošli put to nije mogla, izašla je sa suđenja. Teško je to podnela, kao i svi mi, koji smo se psihički spremali da po drugi put gledamo batinanje našeg Stefana…

Teško nam je, ali moramo da izdržimo sve, prisustvujemo suđenju u nadi da će pravda koliko-toliko biti zadovoljena – prokomentarisala je Javorka Marković, tetka ubijenog Stefana.

Jedan, od dva svedoka, koji su danas saslušani, delimično su priznali učešće u tuči.

- Danas je usledio izjašnjavanje dva preostala svedoka, a jedan od njih, P.S. je na neki način priznao samo učešće u batinjanu Stefana Filiću, priznao je da je zadao par udaraca, ali se nije jasno izjasnio kome je zadao te udarce. Snimci su upućeni Nacionalnom kriminalističko- tehničkom centru MUP-a Srbije na dalju forenziku, nalaz bi trebalo da pruži detaljno razjašnjenje o svim učesnicima kritičnog događaja i njihovim ulogama tom prilikom – rekao je nakon suđenja pravni zastupnik porodice Filić, Borko Petković

Foto: J. Vasiljević

Pred sudom u Smederevu

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 13. april, s tim da postoji mogućnost da zbog obimnosti posla koji ima Nacionalni centar, ako u tom roku ne završe neophodne analize, dođe i do pomeranja.

U nastavku suđenja sledi izjašnjavanje veštaka sudske midicine i veštačenje obdukcionog nalaza, kada bi trebalo da bude utvrđen i tačan uzrok smrti pretučenog Stefana Filića.

Podsećamo, osamnaestogodišnji Stefan Filić preminuo je nakon 30 sati provedenih u komi, od povreda koje su mu 2. februara ispred diskoteteke u Velikoj Plani nanela dvojica optuženih, i to samo zato jer je pokušao da od nasilnika odbrani svog mlađeg brata i druga. Posle zadobijenih udaraca pao je na pločnik, a Nikola Bojović ga je tada šutnuo u glavu.

Prvobitno, dvojica optuženih privedeni su osnovnom javnom tužiocu, ali je nakaon smrti Stefana Filića slučaj preuzelo Više javno tužilaštvo u Smederevu, a protiv njih podneta optužnica za teško ubistvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija