• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

27.02.2021

23:20

Čekićem unakazio decu, sad mu preti doživotna!  Podignuta optužnica protiv vlasnika bazena

Vesti

Čekićem unakazio decu, sad mu preti doživotna! Podignuta optužnica protiv vlasnika bazena

Podeli vest

Ivica M. (44) optužen je za pokušaj teškog ubistva, jer je u avgustu 2020. tokom rođendanske proslave na njegovom bazenu u Niškoj Banji čekićem smrskao glave dvojici tinejdžera, od kojih je jedan jedva preživeo

Ivica M. (44) iz Niške Banje optužen je za pokušaj teškog ubistva, jer je u avgustu prošle godine na njegovom bazenu H2O čekićem razbio glave dvojici tinejdžera! Obojica dečaka su čudom ostala živa, ali jedan je bio u komi zbog preloma lobanje na slepoočnici i jedva se oporavio.
Ivici sad preti od deset godina zatvora do doživotne robije!

Branili druga


U optužnici Višeg javnog tužilaštva u Nišu piše da se stravičan napad dogodio 29. avgusta 2020. nakon što je Ivica iznajmio bazen za proslavu 18. rođendana jedne devojke. Međutim, usred proslave vlasnik bazena je pokušao da istera goste jer mu se, navodno, nije svidelo što su tinejdžeri malo više popili. Ivica je najpre išamarao jednog dečaka, a potom je čekićem umalo ubio dvojicu tinejdžera N. A. (17) i Đ. I. (17), koji su pokušali da odbrane druga.

Kako je utvrđeno sudsko-medicinskim veštačenjem, N. A. je zadobio otvoreni prelom lobanje na levoj slepoočnici i izliv krvi u mozgu, zbog čega je bio u životnoj opasnosti.
- Nakon što je maloletnik pao na zemlju i izgubio svest, okrivljeni je čekićem udario u glavu i njegovog druga Đ. I., koji je zadobio potres mozga i povrede na glavi. Ivica je nakon napada pobegao, ali je ubrzo uhapšen. Bio je svestan svojih postupaka, zbog čega se tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju - objasnili su nam u tužilaštvu.

Kako nam je ispričao izvor iz istrage, Ivica je 29. avgusta 2020. iznajmio kafić i bazen majci devojčice koja je proslavljala rođendan i dogovor je bio da sve traje do ponoći.
- Međutim, Ivica je već oko 21 sat kazao gostima da ne smeju više da se kupaju i zahtevao je da se žurka prekine. Posle kraćeg ubeđivanja Ivica je najpre pristao da proslava potraje do 23.15, ali je i dalje zabranjivao deci da se kupaju. Međutim, oko 22 sata je počeo da viče na njih: "Izlazite napolje!" U naletu besa išamarao je jednog dečaka, a onda čekićem razbio glavu dečaku N. A. i njegovom školskom drugu Đ. I. - kazao je tada naš sagovornik.
 

Iznenadan udarac

Otac teško povređenog N. A. ispričao nam je posle napada da njegov sin nije ni primetio kad je Ivica zamahnuo čekićem i udario ga u slepoočnicu.
- Kako sam čuo, neka deca su se napila tokom žurke, pa je vlasnik bazena hteo da ih otera, ali i dalje ne znam zašto je napao mog sina, i to tako divljački. Sin mi je kazao da je samo osetio udarac i da je pao u nesvest. Video sam da mu je ulubljena leva strana lobanje... Hitno je operisan iste večeri. Teši me samo što su lekari uspeli da mu stabilizuju stanje - rekao nam je tada ogorčeni otac. 

Napadač i dalje u pritvoru


Ivica M. je od hapšenja u pritvoru, koji mu je više puta produžavan. Nakon što je istraga završena, a optužnica je podignuta, Ivičini branioci su zatražili da se on u daljem postupku brani sa slobode. Tužilaštvo je, na drugoj strani, tražilo da se okrivljenom pritvor produži na još 30 dana, o čemu će konačnu odluku doneti sudija za prethodni postupak.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija