• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. M.

03.03.2021

23:15

LEKARI LAŽU! EVO ŠTA PIŠE U OTPUSNOJ LISTI, A KAKO JE U STVARI IZGLEDALO! Muž trudnice koja je umrla dva sata nakon abortusa izneo šok podatke!

Vesti

LEKARI LAŽU! EVO ŠTA PIŠE U OTPUSNOJ LISTI, A KAKO JE U STVARI IZGLEDALO! Muž trudnice koja je umrla dva sata nakon abortusa izneo šok podatke!

Podeli vest

U otpusnoj listi piše da su joj pre totalne anestezije izvršene sve analize što nije tačno - kaže porodica preminule Dušice Trajković (33)

Tridesettrogodišnja Dušica Trajković iz Leskovca preminula je 23. februara dva sata posle abortusa u jednoj privatnoj ordinaciji, a porodica sprema tužbu protiv lekara, za koje sumnja da su krivi za njenu smrt. Mlada žena iza sebe je ostavila supruga Vladimira i trogodišnjeg sina.

Kako kaže Dušicin suprug Vladimir, intervencija je pod potpunom anestezijom urađena u privatnoj klinici na insistiranje doktorke M. V., koja je pratila njenu trudnoću punih osam nedelja.

- To je bio i njen savet, s obzirom na to da je trudnoća bila rizična po njen život jer je imala problem s kičmom, a u poslednje vreme je zbog natečene noge išla na terapije u Niš. Kada je utvrđeno da je trudna, terapije su morale da prestanu, pa su joj niški lekari preporučili mirovanje.

Tokom mirovanja morala je da se javi ginekologu u državnoj ustanovi, a to je bila ova doktorka i ona joj je savetovala da se izvrši abortus jer će joj u protivnom život biti ugrožen - priča Vladimir.

Sporne analize

Kako kaže, sve su uradili po savetu doktorke, a nakon izvršene intervencije, Dušica je napustila ovaj svet brzinom munje. Suprug, rođeni brat i sestra pokojne Dušice sumnjaju da je upravo nemar zdravstvenih radnika razlog njene smrti.

- U otpusnoj listi piše da su joj pre totalne anestezije na lični zahtev izvršene sve analize, što zapravo nisu. Takođe, u izveštaju piše da je mirovala dva sata nakon intervencije, što takođe nije tačno. Intervencija je bila zakazana u 19 sati. Počela je u 19.20 i trajala 40 minuta. Mi smo sa klinike izašli odmah posle intervencije. Ako meni ne verujete, možete pogledati snimke sigurnosnih kamera. Izašla je polusvesna iz ordinacije oko 20 sati, omamljena od totalne anestezije. Pomogao sam joj da uđe u automobil, malo smo vremena izgubili da usput kupimo lekove u apoteci i otišli kući - tvrdi Vladimir.

Doktorka bez komentara

Novinari Informera kontaktirali su s doktorkom M. V., ali je ona jasno stavila do znanja da neće davati nikakve izjave o ovom slučaju dok ne dobije zvaničan sudskomedicinski nalaz o uzroku smrti svoje pacijentkinje.

Nakon toga je Dušici je pozlilo.

- Ustala je uz moju pomoć da ode do toaleta i skoro da se onesvestila. Mislio sam da je zbog anestezije. Osvestio sam je, ali ubrzo mi je pala na ruke - priseća se suprug.
Ubrzo je stigao i njen brat, zvali su Hitnu pomoć, ali je Dušica umrla na putu do bolnice, što je redakciji Informera i potvrđeno u Urgentnom centru, u koji je stigla oko 21 sat.

'Čuvaj mi sina'

- Uspela je samo da mi kaže: "Bato, čuvaj mi sina" - dodaje kroz suze njen rođeni brat Milan.

U izveštaju o izvršenoj intervenciji između ostalog se navodi da je utvrđeno da Dušica ne boluje hroničnih bolesti i da je prethodno upoznata sa medicinskom procedurom, prirodom intervencije i mogućim komplikacijama, te da daje potpisani pristanak na intervenciju.

Nakon Dušicine smrti izvršena je obdukcija, članovi porodice su dali izjavu u policiji, a saznajemo da ceo slučaj ispituje i tužilaštvo. Obdukcioni nalaz još nije stigao, ali kako tvrde u porodici, njima je već rečeno da je uzrok smrti tromb koji je krenuo iz problematične noge, da je on uzrokovao infarkt pluća i da je ona tako umrla.

- Kakav god bio obdukcioni nalaz, mi ćemo se pridružiti gonjenju ili sami podneti privatnu krivičnu prijavu. Mojoj, već bolesnoj ženi, opet odgovorno tvrdim, nisu vršene analize pre abortusa koje sam platio 130 evra. Račun još nisam dobio. Na nama je da pokušamo da više niko ne bude zavijen u crno zbog abortusa - kaže njen muž.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
biorezonanca

pre 3 godine

Zdravstvena banda ohrabrena zaštitom SZO .koja ih plaća da ljudima prepisuju samo hemijske lekove od kojih dobijaju procenat.To je postao legalan biznis.Dok biorezonancu zabranjuju ,a prepisuju samo lekove i izmišljaju bolesti sa zračenjem RTG i drugih opasnih aparata ,ljudi su postali njihove žrtve jer zarađuju zbog jebenog procenta od prepisivanja terapija ubitačnim lekovima.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija