• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

03.03.2021

17:03

OTKRIVENA ULOGA STARLETA U KLANU VELJE NEVOLJE! Snimljene kako dolaze u "štek bunker" na stadionu, SUMNJA SE DA SU IMALE JEDNU POSEBNU ULOGU POVEZANU SA LIKVIDACIJAMA

Vesti

OTKRIVENA ULOGA STARLETA U KLANU VELJE NEVOLJE! Snimljene kako dolaze u "štek bunker" na stadionu, SUMNJA SE DA SU IMALE JEDNU POSEBNU ULOGU POVEZANU SA LIKVIDACIJAMA

Podeli vest

Poznate starlete Tijana Maksimović (28), zvana Tijana Ajfon, i Milica Živanović (30), poznatija kao Mimi Oro, uhapšene su juče zbog sumnje da su radile za mafijaški klan Veljka Belivuka - Velje Nevolje!

Tijana i Mimi su, prema operativnim saznanjima, prenosile drogu i razne informacije za bandu Velje Nevolje, a sumnja se čak i da su mu pomagale da dođe do nekih žrtava koje su kasnije zverski ubijene!
Izvor Informera dobro upućen u istragu kaže da su Tijana i Mimi bile u stalnom kontaktu sa Belivukom i članovima njegove bande.

Česti kontakti
- Njih dve su u više navrata snimljene kako dolaze u "štek bunker" na Partizanovom stadionu. Osim toga, Tijana je bila verena s Milovanom Tadićem Miksom, koji je uhapšen zajedno sa Belivukom 4. februara. Miksa je jedan od najbližih Veljinih saradnika i bio mu je šef obezbeđenja. I nakon što su Tijana i Miksa raskinuli, starleta je nastavila da sarađuje s Veljinim klanom - priča naš izvor i dodaje da je Belivuk iskorišćavao Tijanu i Mimi za razne poslove:

- Starletama je zapravo imponovalo to što se druže sa "žestokim momcima", a dobijale su i neke pare od Belivuka, pa ih je ovaj navukao da rade svašta za njega. Sumnja se da su prenosile drogu, ali i razne druge pošiljke. Međutim, postoje indicije da ih je mafijaški bos zloupotrebio u više navrata da namami neke ljude u "štek" kuće gde su kasnije ubijeni i raskomadani.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Mimi Oro nakon saslušanja


Kako saznajemo, Tijana Ajfon i Mimi Oro su tokom saslušanja u prostorijama Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) tvrdile da ne znaju baš ništa o poslovima Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih članova klana. Bile su veoma uznemirene i uplašene. Inspektori su im ponudili i da odgovaraju na poligrafu, ali do zaključenja ovog broja Informera nije bilo poznato da li su one to prihvatile.


Inače, Tijanin bivši verenik Milovan Tadić Miksa odranije ima podeblji kriminalni dosije. Pravosnažno je osuđivan zbog nedozvoljenog nošenja oružja, a protiv njega se vodi sudski postupak jer je u decembru 2015, kao radnik obezbeđenja beogradskog kluba "Tilt", brutalno pretukao gosta Slobodana Vukića (30), koji je dve nedelje kasnije preminuo od zadobijenih povreda.
Miksa je takođe hapšen i u avgustu 2018. u kafiću "Viktori", kada je policija u njegovim gaćama pronašla paketiće sa 30 grama kokaina i 122 grama marihuane. U junu 2019. je zbog preprodaje droge osuđen na tri godine zatvora, ali je u maju prošle godine Apelacioni sud ukinuo tu presudu i naložio novo suđenje.


Tokom tog sudskog procesa, u nekoliko navrata se u sudnici pojavljivao i Veljko Belivuk, koji je dolazio da podrži uhapšenog saradnika. Pored njega u publici je često bila i Tijana Ajfon, koja je sa Tadićem u to vreme bila u vezi, pa ga je redovno obilazila i u pritvoru.
I sama Tijana je imala problema sa zakonom. Ona je 27. maja 2020. uhapšena u vili u mestu Suvi Do kod Bijeljine zbog organizovanja kokainskih orgija. Tokom policijske racije, "na gomili" je tada zatečeno devet devojaka i 26 muškaraca, a zaplenjena je i manja količina kokaina, 10 pištolja i 10.000 evra.

Foto: Srpski Telegraf/Vlada Lukić

Tijana Ajfon bila je verena za jednog od Veljinih saradnika


Među akterima orgija bilo je dosta osuđivanih kriminalaca, ali se tamo zatekao i čuveni slovenački fudbalski sudija Slavko Vinčić, koji je delio pravdu i na utakmicama Lige šampiona. Odmah posle racije uhapšeno je 16 osoba, međutim, devetoro je ubrzo pušteno na slobodu i oni su kasnije saslušani samo kao svedoci.
Kako je utvrđeno istragom, Tijana je 27. maja prošle godine, u vreme vanrednog stanja zbog epidemije korone, sa četiri drugarice z Srbije prešla u Republiku Srpsku čamcem preko Drine. Prema optužnici, ona je podsticala na prostituciju Sofiju G. (27) i Mariju K. (28) iz Beograda, kao i Jovanu D. (27) iz Mladenovca i Sašu P. (32) iz Čačka. Dogovor je bio da pružaju seksualne usluge u vili u Suvom Dolu za iznos od 500 evra po noći za svaku od njih.


Maksimovićeva se krajem januara nagodila sa Tužilaštvom BiH i priznala da je organizovala "međunarodnu prostituciju" u toj vili! Po tom sporazumu, ona je osuđena na godinu dana zatvora, ali je izbegla robiju tako što je pristala da plati novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 17.250 evra.


Branila drugaricu
Mimi i Tijana su, inače, najbolje drugarice i kad je Ajfonka bila hapšena, njena "koleginica" ju je javno branila i pravdala je.
Podsetimo, policija je u saradnji sa BIA, posle višemesečnog praćenja, 4. februara uhapsila Veljka Belivuka, vođu Partizanove navijačke grupe "Principi", zatim Veljinu desnu ruku Marka Miljkovića Mareta (29) i još 20 njihovih najbližih saradnika. Belivuk i njegova banda terete se za više ubistava, iznude, reketiranje i preprodaju droge.


Bezbednosne službe smatraju Belivuka za glavnog čoveka zloglasnog crnogorskog "kavačkog klana" u Srbiji. Klan je poznat po ubistvima i rasturanju velikih količina droge. Sumnja se i da je Belivuk učestvovao u više mafijaških likvidacija pripadnika "škaljarskog klana", koji je u sedmogodišnjem krvavom ratu s "kavčanima". 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dule

pre 3 godine

Ја мислим да је много вероватније да су долазиле да би пружале сексуалне услуге.

Lovac

pre 3 godine

Све у затвор да служе напаћене робијаш...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!

EU je donela sramnu i skandaloznu odluku da primi entitet, lažnu državu Kosovo u Savet Evrope, organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava i demokratije. Prvo, Kosovo nije međunarodno priznata država. Drugo, Kosovo ne ispunjava osnovne uslove za prijem, koji se tiču ljudskih prava i demokratije. Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba, 25 godina unazad. Od 2000. godine do danas, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca (policajac Afrim Bunjaku).

28.03.2024

10:03

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija