• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ATV

04.03.2021

10:20

DARKA ELEZA VRAĆAJU U SRBIJU?! Oglasio se njegov advokat, NA POMOLU VELIKI PREOKRET

Vesti

DARKA ELEZA VRAĆAJU U SRBIJU?! Oglasio se njegov advokat, NA POMOLU VELIKI PREOKRET

Podeli vest

Duško Tomić, advokat Darka Eleza, rekao je Srni da je ročište o izjašnjenju o krivici njegovog klijenta, koje je bilo zakazano za jutros, odloženo i da ni on nije obavešten kada bi moglo da bude održano.

Tomić je rekao da mu je tužilac Tužilaštva BiH u ovom predmetu Dubravko Čampara rekao da nije čak napisao ni predlog i obrazloženje za određivanje pritvora.

On je istakao da ima informacije da će Tužilaštvo BiH Elezu suditi u predmetu "Lutka", ali da to prema bilateralnom sporazumu BiH i Srbije od 2015. godine nije moguće.

"Ukoliko budu tražili da mu se sudi u BiH za predmet `Lutka`, od međunarodnih instanci ću tražiti da se vrati u Srbiju", rekao je Čampara.

Darko Elez, kojeg je Srbija izručila BiH, danas je trebalo da se pojavi pred Sudom BiH u 9.00 časova

Elez je sinoć izručen BiH iz Srbije, gde je uhapšen u decembru prošle godine.

Foto: MUP Srbije

Hapšenje Darka Eleza

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić podsetila je da je protiv Eleza podignuta optužnica i da je reč o predmetu koji se odnosi na organizovani kriminal, te da spada u veoma značajnu regionalnu saradnja sa Srbijom.

Tužilaštvo BiH je nakon hapšenja Eleza u Beogradu tražilo njegovo izručenje na osnovu potvrđene optužnice u predmetu poznatom kao "Lutka", kao i radi istrage koju zajedno sprovodi sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i sa partnerskim institucijama regiona.

Ta istraga odnosi se na teška krivična dela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, među kojima su ubistva počinjena metodama mafijaških likvidacija 2018. i 2019. godine, zatim planiranja i pokušaja ubistava na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te iznuda, zastrašivanja i drugih krivičnih dela na štetu oštećenih lica sa područja Istočnog Sarajeva i BiH.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(FOTO/VIDEO) OPSADNO STANJE U SARAJEVU ZBOG ELEZA, SPECIJALCI I BLINDIRANA VOZILA na trasi od aerodroma do Suda BIH! Elez napao snimatelje, policija na nogama i zbog Ždrala!
Balkan

(FOTO/VIDEO) OPSADNO STANJE U SARAJEVU ZBOG ELEZA, SPECIJALCI I BLINDIRANA VOZILA na trasi od aerodroma do Suda BIH! Elez napao snimatelje, policija na nogama i zbog Ždrala!

Darko Elez koji je u decembru prošle godine uhapšen u Srbiji zbog izvršenja niza krivičnih djela organizovanog kriminala, izručen je Bosni i Hercegovini gde će se protiv njega voditi krivični postupak i suđenje. Tokom izručenja na aerodromu, ali i duž cele rute bile su jake policijske snage, među kojima je bio veliki broj specijalaca, a Elez je nosi pancir i zaštitni šlem...

03.03.2021

22:24

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija