• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

06.03.2021

16:17

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! NOVA SAZNANJA IZ POLICIJSKE ISTRAGE! Belivukov klan ubio i Mišu Ognjanovića?!

Vesti

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! NOVA SAZNANJA IZ POLICIJSKE ISTRAGE! Belivukov klan ubio i Mišu Ognjanovića?!

Podeli vest

Policija osnovano sumnja da su mafijaši Velje Nevolje ubili poznatog beogradskog advokata! Ognjanović 'osuđen na smrt' jer je zastupao pripadnike suparničkog 'škaljarskog klana'!?!

Pripadnici mafijaškog klana Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, po svemu sudeći, ubili su i poznatog beogradskog advokata Mišu Ognjanovića!

Na ovo ukazuju operativna saznanja iz policijske istrage koja se mesecima unazad vodi protiv Belivukove mafijaške grupe. Prema informacijama do kojih su došli operativci, Ognjanović je 'osuđen na smrt' po nalogu crnogorskog 'kavačkog klana', i to samo zato što je zastupao pripadnike suparničkog 'škaljarskog klana'!?!

Porasli im apetiti

Dobro obavešteni izvori Informera kažu da se osnovano sumnja da su u pripremi ubistva poznatog advokata učestvovali i pojedini policajci, kao i doskorašnja državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović (!?!), koja je, kako je utvrđeno, blisko sarađivala sa mafijašima.

- Advokat Dragoslav Miša Ognjanović zastupao je Luku Bojovića, koji je bio blizak 'škaljarcima', ali je zastupao i neke druge članove ovog klana. To ga je, po svemu sudeći, koštalo glave... Istraga je, takođe, pokazala i da je Hrkalovićeva nekoliko meseci pre ubistva advokata usmeno naredila policajcima da prate svaki njegov korak, Još nemamo čvrste dokaze da je to praćenje imalo veze sa ubistvom, ali veoma osnovana sumnja postoji - objašnjava naš izvor.

Kokeza bio kod vračare, tražio da mu skine 'mađiju!?!


Slaviša Kokeza, predsednik FSS, koji se sumnjiči za saradnju sa klanom Veljka Belivuka, bio je u četvrtak uveče kod vračare i tražio joj da mu 'vidi' ko mu smešta!?!

- Reč je o osobi za koju u policiji imaju saznanja da je pripadnica sekte i da obavlja neke satanističke obrede u blizini manastira... Kokeza je, inače, veoma sujeveran čovek i više puta ju je i ranije posećivao kad je trebalo da donese neke bitne odluke - kaže naš izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, Kokeza je uveren da je neko bacio crnu magiju na njega.
- Zato je zamolio gataru da skine tu crnu magiju sa njega i pitao ju je ko mu smešta. Nije

poznato šta mu je odgovorila... - prenosi naš sagovornik.
Podsetimo, Kokeza je u nedelju, 28. februara, saslušan u policiji, gde su ga ispitali o vezama sa klanom Velje Nevolje, ali su ga ispitivali i da li zna bilo šta o pripremama likvidacije predsednika Aleksandra Vučića. Prvi čovek FSS odbio je da odgovori na ta pitanja na poligrafu, uz obrazloženje da ga je tako savetovao predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović.

 

Na dan kad je Miša Ognjanović ubijen, 28. jula 2018, policajci ga više nisu pratili. U ranim popodnevnim satima dvojica napadača sačekala su advokata ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu, a zatim mu je jedan prišao i ubio ga, i to naočigled sina!

- Ovaj zločin je zvanično još nerasvetljen, ali postoje operativna saznanja o svakom ko je učestvovao u pripremi, praćenju i egzekuciji advokata! - prenosi naš izvor.

Ognjanović je, inače, samo jedan u nizu žrtava 'kavačkog klana', a Belivuk i njegovi saradnici sumnjiče se da su učestvovali i u mnogim drugim likvidacijama 'škaljaraca'. Reč je o ubistvu Dragoslava Miloradovića, kuma Luke Bojovića, koji je izrešetan 28. maja 2018. na Karaburmi. Takođe, po istom receptu je 2. decembra 2018. na Zvezdari ubijen i Vladimir Popović Pop.

- U tom periodu 'kavački klan' je sa bandom Velje Nevolje i njegovim saradnicima u MUP i drugim državnim institucijama stekao ogromnu moć u srpskom podzemlju, ali i šire. Samim tim, apetiti su počeli da im rastu, pa su krenuli da ubijaju sve koje su im smetali, a na kraju su se, po svemu sudeći, okomili i na samog predsednika Aleksandra Vučića - objašnjava naš izvor.

Zaradili desetine miliona evra na švercu

Slaviša Kokeza se, osim za saradnju sa klanom Velje Nevolje, sumnjiči i za milionski šverc cigareta, duvana, markirane garderobe i skupocenih automobila. Sumnja se da je na ovim poslovima, u saradnji sa državnim funkcionerima, u protekle četiri godine zaradio više desetina miliona evra!

- Što se tiče cigareta, one su išle iz Crne Gore, gde je jedan kamionski tovar plaćan oko 80.000 evra, a prodavan je kasnije u zemljama EU za čak 300.000 evra! Šverc je rađen tako što je kamion, nakon utovara, dolazio na našu granicu, gde je dobijao dokumentaciju da je prazan. Potom se taj tovar transportovao do granice sa nekom od zemalja EU, najčešće sa Rumunijom. Tamošnji carinici, koji su takođe učestvovali u švercu, propuštali su tovar sa lažnom dokumentacijom, bez provere, i roba se potom prodavala u EU. Na jednom šleperu zarada je išla od 150.000 do čak 250.000 evra! A nekada je išlo i po više njih nedeljno! - objašnjava ukratko naš sagovornik kako je funkcionisao šverc.

Ipak, kako je napomenuo, Kokeza je sa saradnicima iz carine i MUP još više para zgrnuo na švercu nafte.

- Nafta se uglavnom švercovala u Srbiju Dunavom, preko tankera. Takođe, švercovali su i ogromne količine markirane garderobe, tako što su je u dokumentima prikazivali kao tekstil koji se prodaje na kilogram!?! Osim toga, veliki broj luksuznih i skupih vozila carinili su na Horgošu po mnogo manjoj stopi tako što su lažno umanjivali vrednost tih vozila - kazao je naš sagovornik.

Foto: printscreen

Miša Ognjanović

Jedan od dokaza za to, kaže naš sagovornik, jeste i događaj iz Izraela, kada je Dijana Hrkalović snimljena kako tokom posete toj zemlji najavljuje napad na Vučića i njegovog brata.

- Dijana je nedugo posle ubistva Vlade Popa, početkom 2019, otišla u Izrael, pod izgovorom da tamo ima službene obaveze, a kažu da se jako plašila osvete 'škaljaraca'. Bila je tamo mesec i po dana, a izraelska služba zabeležila je jedan Hrkalovićkin telefonski razgovor u Tel Avivu, kada je ona sagovorniku rekla da će 'Vučiću i njegovom bratu je*ati majku'!?! Izraelske službe su odmah o tome obavestile kolege u Srbiji - kazao je naš sagovornik.

Menjala ime

Odmah po povratku u Srbiju Dijana je promenila ime u Nika Rina, ali je nedugo potom vratila svoje staro ime. Onda je u maju 2019. dobila otkaz u MUP iako je i dalje zadržala veliki uticaj među pojedinim policijskim funkcionerima. Pošto nije saopšten pravi razlog Dijaninog uklanjanja iz MUP, spekulisalo se da je i američka DEA obavestila naše bezbednosne službe da Hrkalovićeva tesno sarađuje sa 'kavačkim klanom' i da je to, navodno, bila poslednja 'kap u čaši' da se ona skloni.
Podsetimo, Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, bio je vođa Partizanove navijačke grupe 'Principi', koju je koristio kao paravan za formiranje opasnog mafijaškog klana. Uhapšen je 4. februara sa Markom Miljkovićem Maretom i još 20 članova bande posle višemesečnog praćenja policije u saradnji sa BIA. Svi oni se sumnjiče se za više ubistava, kao i za preprodaju droge, iznude, reket i druga najteža krivična dela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksandar75

pre 3 godine

U celoj ovoj prići ipak nedostaje ime osobe koja je pomogla da ta Hrkalović postane tako visoka i jaka ličnost Srbskog MUPa ?! Gde je bio i šta je svo to vreme radio Ministar Unutrašnjih Poslova to jest Policiji gospodin Stefanović ?! Zar nije on kao šef te Hrkalovićke znao koga je doveo i šta ta Hrkalovićka radi u njegovom MUPu ?! Zar nije taj isti ministar Stefanović znao šta mu radi dugo godišnji prijatelj Slaviša Kokeza skim je otvorio restoran ?! Srbski narod hoče da zna ko je Šef nad šefovima toj organizovanoj kriminalnoj mafijaškoj bandi !!! Hoćemo da živimo u Srbiji gde ne moramo da strepimo da odemo u MUP da podnesemo žalbu strepeći da nam se ta žalba ne odbije po glavi !!!

Djordje

pre 3 godine

Ko je zastitio Hrkalovicku taj je glava i glavni ?! Jer ako je moguce da pored takvih dokaza ona bude samo premestena na drugo mesto i nastavila da spletkari i pored dojave izraelaca o njoj to mi se cini skoro pa neverovatno?! To je se dogodilo jos 2019 godine?! Tolike godine su prosle,a ona na slobodi? Koliko je to ljudi zakazalo mogu samo da zamislim kolko je od toga svega islo stranim sluzbama ?!Ona je jos uvek zasticena jer bi od prvog dan trebalo da bude u zatvoru, ona cak ni svedok saradnik ne moze da bude jer je ubica!

Zgodno

pre 2 godine

Bas zgodna situacija. Sada ce sva ubistva, koja nisu resena, a recimo, neke je izvrsila drzava, pripisati Belivuku i njegovim pajtasima. Sto se tice Belivuka i njegovih bandita, malo je dozivotna kazna. U nekom drugom vremenu, a i danas u nekoj drzavi, morali bi da osete deo svojih zlocina na svojoj kozi, glavi, telu. Neko ce reci nehumano. A, humano to sto su radili? Tesko je to reci, pobijene to nece vratiti u zivot, ali bi ovi monstrumi trebalo da osete bar deo tih strahova i bolova, kako zrtava, tako i porodice. Neka mi Bog oprosti na ovim treskim recima.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija