• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

08.03.2021

22:04

GOKSIJU SU GLAVU ODSEKLI SEKIROM! SVE TO SNIMILI I VIDEO POSLALI U CRNU GORU! Jezivi detalji zločina mafijaškog klana Veljka Belivuka

Vesti

GOKSIJU SU GLAVU ODSEKLI SEKIROM! SVE TO SNIMILI I VIDEO POSLALI U CRNU GORU! Jezivi detalji zločina mafijaškog klana Veljka Belivuka

Podeli vest

Veljko Belivuk (35) i njegovi saradnici sekirom su odsekli glavu navijaču Partizana Goranu Veličkoviću Goksiju (34) u "štek-vikendici" u Ritopeku! Veličković je "osuđen na smrt" zato što je pripadao suprotstavljenom klanu! Mafijaši su zversko mučenje, ubistvo i obezglavljivanje Veličkovića snimili telefonom, a onda su taj video poslali svojim saradnicima u Crnu Goru

Na jezivim fotografijama koje su objavljene nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost nalaze se, kako saznajemo, unakažena tela Gorana Veličkovića Goksija, kao i navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića iz beogradskog naselja Kotež (vidite okvir).

Slali slike preko Skaja

Kako nam je rekao izvor iz istrage, Belivuk je Veličkovića na prevaru namamio u zloglasnu "štek-kuću" u Ritopeku. Pozvao ga je da se vide i dogovore o okončaju sukoba jer je Goksi, navodno, blisko sarađivao sa crnogorskim "škaljarskim klanom", dok je Belivuk radio s "kavčanima". Pritom, Veličković je pripadao i grupi navijača koja je podržavala Miloša Radisavljevića Kimija, vođu navijačke grupe "Alkatraz" s kojom je Belivuk bio u višegodišnjem sukobu.

- Goksi se 5. septembra prošle godine pojavio na dogovorenom mestu i sa Belivukovim saradnicima se odvezao u "štek" u Ritopeku... Oni su ga onda tamo satima zverski mučili i to sve su snimali telefonom. Nakon jezivog iživljavanja Veličkovića je, prema operativnim saznanjima, preklao Marko Miljković (30), zvani Mesar, koji je bio glavni Nevoljin krvnik - priča naš sagovornik i dodaje:

- Odmah pošto je Goksi ubijen banda je odlučila da Veličkoviću odseče glavu i da to snimi! Onda su taj snimak preko Skaja telefonom poslali "škaljarskom klanu", s kojim su bili u ratu zbog tržišta narkotika!

Foto: Tanjug

Nakon što je 4. februara policija uhapsila Belivuka i još 20 pripadnika njegove bande, inspektori su u Ritopeku, u jednom bunaru nedaleko od mafijaške kuće, pronašli lobanju za koju se pretpostavlja da pripada Veličkoviću.

Velja se vezao za radijator da bi namamio
Radojevića da ga zverski muče i zakolju!

Na drugoj stravičnoj fotografiji koja je u subotu uveče prikazana nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost vidi se izmrcvareno telo ubijenog čoveka, a kako saznajemo, reč je o navijaču Crvene zvezde Zdravku Radojeviću iz beogradskog naselja Kotež, koji je nestao prošle godine.
Njegovo telo do sada nije pronađeno, a da je na ovoj slici reč o Zdravku zaključeno je po karakterističnim tetovažama koje je on imao na nozi i ruci.
Prema rečima izvora iz istrage, Velja Nevolja je sa Radojevićem došao u sukob zbog poslova.
- Zdravko nije hteo da plaća reket, pa je Belivuk zajedno sa Markom Miljkovićem, koji je jedno vreme bio izuzetno blizak prijatelj sa Radojevićem, smislio plan kako će da ga likvidira. Oni su prvo kidnapovali Zdravkovog prijatelja, a zatim su mu naredili da napravi selfi s Belivukom, koji se sam vezao lisicama za radijator.
- Oteti čovek je zatim poslao tu fotografiju Radojeviću i pod prisilom mu napisao: "Vidi koga imam. Dođi brzo da čuješ šta sve priča, jer ću uskoro da završim s njim". Ne sumnjajući u svog prijatelja, on je došao na ugovoreno mesto, ali su ga tu sačekali pripadnici Veljine grupe. Odvezli su ga u Ritopek i mučili čitav dan. Zatim je Marko Miljković, kog je Belivuk jedini smeo da zove "Mesar", toj žrtvi naživo sekao uši, nos i sve to snimao telefonom. Policija ima i taj snimak i on će biti korišćen kao dokaz na sudu - naveo je naš izvor iz istrage.

- DNK analize još traju, ali sve ukazuje da ta glava pripada Goksiju. Njegovo telo još nije pronađeno i pretpostavlja se da su ga ubice istopile u kiselini, što im je inače bila praksa u prikrivanju zločina. U "štek-kući" je pronađeno više tragova koji dokazuju da je Goksi mučen i ubijen baš u Ritopeku. U međuvremenu je i u jednom od zaplenjenih telefona Belivukovih saradnika otključana aplikacija Skaj i tu su pronađene slike kasapljenja i ubistava, između ostalog i Goksijevog - priča naš sagovornik.

Učestvovao u neredima

Policija je u saradnji sa BIA, posle višemesečnog praćenja, 4. februara ove godine uhapsila Veljka Belivuka, Marka Miljkovića Mareta i još 20 njihovih saradnika.

 

Ova banda se za sada tereti za ubistava Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje (vidi okvir). Osim toga oni se sumnjiče i za desetine otmica, kao i za iznude, reketiranje i preprodaju droge. 

I Ljepoju prevarili da sam dođe u Ritopek

Foto: Informer DN

Belivuk i njegov prvi saradnik Marko Miljković ubili su i Milana Ljepoju, pripadnika bande "Pink panteri", jer je on, navodno, nameravao da preuzme tržište narkotika u Nišu i tako ugrozi Belivukove poslove na jugu Srbije. Drugi razlog za ubistvo, kako se sumnja, bio je taj što je Ljepoja, navodno, planirao da ubije Veljinog prijatelja i saradnika iz Niša Marka Andrića zvanog Kuzman.
- Početkom decembra Belivukovi saradnici su na prevaru namamili Ljepoju da dođe na navodni sastanak u Ritopek. Ljepoja se iz Niša svojim automobilom dovezao do garaže "Laste" u Beogradu. Tu ga je na parkiralištu sačekao Veljin saradnik Dejan Tešić i svojim "pasatom" ga odvezao u kuću u Ritopeku. U to vreme bezbednosne službe su uveliko pratile Belivuka i njegovu bandu, pa zato i postoji snimak od 8. decembra 2020. godine kada Tešić dovozi Ljepoju u "štek-kuću", iz koje ovaj nikada više nije izašao - rekao je naš izvor iz istrage.
Nakon hapšenja Veljine bande 4. februara, policija je detaljno pretresla imanje u Ritopeku i tamo su pronađeni delovi odeće Marka Ljepoje, kao i jedno dugme farmerki marke "dizel", koje je nesrećni čovek nosio na dan nestanka! Takođe, u kući i oko nje nađeno je i nekoliko DNK tragova Ljepoje.
- Nađeni su nagoreli delovi farmerki i karakteristično dugme. Takve pantalone je nosio Milan Ljepoja kada je otet. On je tamo, kako govore operativni podaci, zverski ubijen, isečen na komade i istopljen u kiselini. Na to ukazuju i materijalni tragovi, a na imanju u Ritopeku nađene su i zakopane nagorele ljudske kosti, koje su poslate na veštačenje kako bi se utvrdilo kome tačno pripadaju - saznaje Informer.

 

 


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija